Testhőmérséklet-ellenőrzés beléptetésnél - a Videosectől


Testhőmérséklet-ellenőrzés beléptetésnél - a Videosectől
Járványok idején fontossá válik a közösségi terekbe belépők testhőmérsékletének ellenőrzésére, a Videosecnél a testhőkamerán kívül más, a mindennapos beléptetés szerves részét képező megoldásokat is találunk erre.

A fémdetektoros kapuk gyakran alkalmazott eszközei a tömeges beléptetésnek. Az UNV USS-SC100A-TM-O kapuval az áthaladók testhőmérsékletének érintés nélküli ellenőrzésére is hatékony eszközt kapunk. A hőmérés az áthaladó jobb vagy bal csuklójáról történik, így jelentősen csökkentve a külső hőmérséklet hatásait a mérésre. A fémdetektálás 18 zónában, zónánként állítható érzékenységgel történik.

Ajtónyitást különféle eszközökkel vezérelhetünk. Az UNV OET-213H-BTS1 terminál az ajtónyitás vezérlését arcfelismerés alapján végzi, amihez a csuklón mért testhőmérséklet alapján külön riasztási szint állítható be. Az arcfelismerő algoritmus akár 10.000 mintát is képes helyben tárolni, így biztosítva a szigetszerű önálló működést. Fényképpel vagy videóval nem megtéveszthető az arcfelismerő rendszer. Telepíthető falra, vagy állványra, szabványos Wiegand ki- és bemenetével más rendszerekhez csatlakoztatható, az RFID kártyaolvasóra más rendszerek kártyái is feltaníthatóak. Az OET-213H-BTS1 terminált paraméterezhetjük oly módon is, hogy akár nyilvános helyen alkalmazva is teljes mértékben megfeleljen a GDPR előírásoknak.

Ahol nagyobb áthaladó embertömeg szűrésére van szükség, oda kínál megoldást az UNV USS-TIC600 teshtő-kamera. A hőkamera 25x19°-os látómezeje 3 és 10 méter közötti detektálást tesz lehetővé. Ehhez a FullHD felbontású Starlight kamera által biztosított arcérzékelés határozza meg a mérési pontokat, így elkerülve a képmezőbe bekerülő egyéb forró testektől eredő téves riasztást. A képmezőben elhelyezendő referencia-feketetest gondoskodik a hőkamera folyamatos kalibrálásáról, így biztosítva a rendszer 0,3°C alatti abszolút hibáját. A csatlakozó számítógépes szoftver a látható spektrumú képen felíratozza az egyes személyek hőmérsékletét, egyszerre több kamera képét és riasztásait is képes kezelni, így biztosítva mégnagyobb embertömegek áthaladásának hatékony szűrését.

Az egyes eszközökről bővebben IDE kattintva tájékozódhat

Hirdetés
hírdetés
SecuriFocus

A SecuriFocus.com Magyarország első, a biztonságvédelmi szolgáltatások piacára szakosodott online hír- és információs portálja.
www.securifocus.com

SecuriForum

A SecuriForum Biztonságtechnikai és Tűzvédelmi Kiállítás & Konferencia a SecuriFocus Kft. által szervezett rendezvény.
www.securiforum.com

Elérhetőség

SecuriFocus Kft.
1118 Budapest
Nagyszeben u. 24/A
Tel: (30) 942-2789
Email: info@securifocus.com
A Techson 1.4.10-es firmware újdonságai
Olvasta már?
A Techson 1.4.10-es firmware újdonságai