Sieza PERIDECT+ kerítésvédelem

Kerítésvédelem, pontosan ott!

Sieza PERIDECT+ kerítésvédelem
Forgalmazó: Riarex Kft
Gyártó: SIEZA s.r.o.


Innovatív kialakításával, jelenleg a legmodernebb megoldást a csehországi Sieza gyár PERIDECT+ nevű kerítésvédelmi rendszere nyújtja. A PERIDECT+ kerítésvédelmi rendszer moduláris és egyszerű kiépíthetőségével kifejezetten nagy területek, telephelyek kerítésvonali behatolás jelzésére lett kifejlesztve. A rendszer telepíthető minden hagyományos kerítéstípusra (pl.: drótfonatos, hegesztett tekercses, hegesztett paneles, felső kerítés bővítmények) és egyéb kerítésekre is (fém lamellás, fém paneles, kovácsoltvas) egyaránt.

A rendszer érzékeli mindazokat a mechanikus hatások által keltett vibrációkat, amelyek a kerítésen való „ténykedéskor” lépnek fel (mászás, vágás, kerítés alatti átbújás). A processzoros és piezoelektromos érzékelőmodul a normál kialakításon túl, a külső hatásokkal szemben ellenállóbb vandálbiztos kivitelben is kérhető, sőt! Ha a lehetőségek vagy az esztétikai elvárások nem engednék a síkra szerelést, az érzékelő rejtett változata telepíthető a kerítésoszlopok zártszelvényébe. A PERIDECT+ az ún. „Differenciált Logika” használatával radikálisan csökkenti az időjárási hatások (eső, szél, jégeső, villámlás) okozta téves riasztásokat és a változó körülmények mellett is biztosítja a rendszer stabil működését anélkül, hogy változtatni kelljen annak érzékenységén.

A PERIDECT+ programozható kimenetein keresztül illeszthető riasztórendszerekhez, mint bármely hagyományos érzékelő. Ebben az esetben a rendszer érzékelőit kimenethez rendelve, tetszés szerint meghatározott zónákról kaphatunk riasztási jelzést. Másik lehetőség a képi megjelenítő és integrált felügyeleti rendszerhez való illesztés, amely lehetővé teszi a behatolás pontos helyének megjelenítését és vezérli a más rendszerekkel való kommunikációt.

A PERIDECT+ rendszer jellemzői:

 • Moduláris rendszer – a DIN sínre szerelhető modulok lehetővé teszik a könnyű szerelést a szükséges kialakításban.
 • Galvanikus hurok leválasztás – minden érzékelő és hurok galvanikusan le van választva a kiértékelő egységtől, amely növeli a rendszer ellenállását a zavaró hatásokkal szemben.
 • Szimmetrikus kötésű érzékelők – minden érzékelő kétvezetékes kábellel csatlakozik a hurokba. A szimmetrikus kötés egyszerűsíti a rendszer telepítését, nem szükséges figyelni a kábelek polaritására, ez által csökkentve a szerelésből adódó hibák lehetőségét.
 • Akár 500 érzékelő csatlakoztatása egy hurokra – lehetővé teszi akár 1500 méter hosszúságú kerítések egyszerű levédését (3 méteres szakaszok esetén). Egy hurokmeghajtóhoz két hurok is csatlakoztatható, így a biztosított szakasz hossza akár 3000 méterre is növelhető, vagy szintén ekkora távolság lehet két hurokmeghajtó modul között is, így még hosszabb kerítésszakaszok is kialakíthatók.
 • Biztosított (redundáns) érzékelő hurok – ennél a kialakításnál az érzékelő hurok mindkét végén hurokmeghajtókhoz csatlakozik. Egyik meghajtó modul (Master) hagyományos üzemmódban kezeli az érzékelő hurkot, míg a másik (Slave) tartalékként felügyeli a hurok működését. Amint a Master vezérlő elveszti a kapcsolatot egyes érzékelő csoporttal (pl. elvágják a hurkot) a hurok másik oldaláról a Slave vezérlő átveszi az érzékelők teljes értékű felügyeletét. A „Biztosított érzékelő hurok” használható kisebb telepítés esetén egy központra illesztett két hurokvezérlővel, valamint nagyobb rendszerek esetén több központ egymás után kötésével.
 • Szakasz leválasztók – rövidzár esetén is biztosítja az érzékelőhurok működését. A leválasztókat mindig bizonyos számú érzékelő (20-25) után ajánlott illeszteni a hurokba, így rövidzár esetén csak az érintett két leválasztó közötti szakasz működése áll le, a hurok többi része zavartalanul üzemel tovább. A Master vezérlő oldali szakasz a rövidzár előtti leválasztóig normál üzemben működik továbbra is, míg a rövidzár utáni leválasztótól a Slave hurok vezérlő felügyeli és kezeli az érzékelők jelzéseit.

  A Sieza PERIDECT+ termékével jelentősen csökkentheti a telepítési költségeket és határozottan növeli az ügyfelek elégedettségét és bizalmát a kerítésvédelmi rendszerekkel kapcsolatban. Nem utolsó sorban kellemes csalódást okoz a kedvező ár/érték arány!

  A PERIDECT+ kerítésvédelmi rendszer magyarországi forgalmazója a Riarex Kft., további információért keresse bátran munkatársainkat!

  RIAREX KFT.
  Szöllősy Attila
  Termékfelelős
  szollosy.a@riarex.hu
  +36 20 401 4078


  SecuriFocus

  A SecuriFocus.com Magyarország első, a biztonságvédelmi szolgáltatások piacára szakosodott online hír- és információs portálja.
  www.securifocus.com

  SecuriForum

  A SecuriForum Biztonságtechnikai és Tűzvédelmi Kiállítás & Konferencia a SecuriFocus Kft. által szervezett rendezvény.
  www.securiforum.com

  Elérhetőség

  SecuriFocus Kft.
  1118 Budapest
  Nagyszeben u. 24/A
  Tel: (30) 942-2789
  Email: info@securifocus.com
  Hálózati csatlakozás – újragondolva
  Olvasta már?
  Hálózati csatlakozás – újragondolva