Egy újabb eszköz az arcfelismerők kijátszására


Egy újabb eszköz az arcfelismerők kijátszására
Az emberi leleményesség (a világegyetemhez hasonlatosan) végtelen. Az arcfelismerő megoldások elleni küzdelem jegyében egy chicagói vállalkozó (Scott Urban) olyan szemüveget fejlesztett ki, mely – tervező állítása szerint – egyfajta „árnyékot vet” a szemkörnyéki területekre, de akár az egész arcra.

A „sörösüveg-zöld” lencsék az IR fény hatására átlátszatlanná válnak (a kamerák számára). Bónuszként a szemüveghez tervezett egyes keretek erőteljesen fényleni kezdenek az IR hatására, akár kb. 300m távolságban, „fényfüggöny” mögé rejtve viselőjének arcát. Az új „anti-arcfelismerő” szemüveg piacra dobását 2020 augusztusára tervezi a fejlesztő. Scott Urban megoldásának azonnal látható a hátulütője: nevezetesen az, hogy csak IR fény esetén fejti ki álcázó hatását. Feltételezhető, hogy ez a verseny még sokáig nyújt izgalmas(?) elfoglaltságot a biometrikus arcfelismerő megoldások fejlesztői és az ellenző-tábor kreatívjai számára.

Forrás: Biometric Update

Hirdetés
hírdetés
SecuriFocus

A SecuriFocus.com Magyarország első, a biztonságvédelmi szolgáltatások piacára szakosodott online hír- és információs portálja.
www.securifocus.com

SecuriForum

A SecuriForum Biztonságtechnikai és Tűzvédelmi Kiállítás & Konferencia a SecuriFocus Kft. által szervezett rendezvény.
www.securiforum.com

Elérhetőség

SecuriFocus Kft.
1118 Budapest
Nagyszeben u. 24/A
Tel: (30) 942-2789
Email: info@securifocus.com
Videosec PT-23-40WAL és IPW-2122W-28F Wifi kamerák
Olvasta már?
Videosec PT-23-40WAL és IPW-2122W-28F Wifi kamerák