WPS funkció az ASC Global WiFi termékekben


WPS funkció az ASC Global WiFi termékekben
Ha netán idáig tartott volna a WiFi-s termékektől, a routerhez való csatlakozási beállítások miatt, akkor jó hírrel szolgálunk, mert ezentúl ennél egyszerűbb nem is lehetne feljelentkezés.


A vezeték nélküli routerek egyik opcionális kényelmi szolgáltatása a szabványokért felelős Wi-Fi Alliance által 2007-ben kreált WPS (Wi-Fi Protected Setup) protokoll. E funkció elsősorban azok számára készült, akik nem járatosak a számítógépes hálózatok világában és a routerek, valamint hozzáférési pontok menürendszerében, beállításaiban.

A teljes nevén Wi-Fi Protected Setup opció lényege, hogy leegyszerűsítse az új eszközök csatlakoztatását az otthoni vezeték nélküli hálózathoz. A WPS (ami nem összekeverendő a WPA és WPA2 titkosítással) megkíméli a felhasználót attól, hogy bonyolult, nem ritkán számos speciális karakterrel teletűzdelt jelszót kelljen megjegyeznie és begépelnie. Sőt, még azzal sem kell tisztában lenni, hogy milyen típusú titkosítást kell használni, a WPS mindent elintéz helyettünk, amennyiben az eszközök támogatják ezt az opciót.

A WPS funkcióval lehetővé válik a WiFi/BT Controller és a WiFi/BT Programmer felhőhöz csatlakoztatása, adatok megadása nélkül.




A WiFi/BT Programozóval a következő modulokat érheti el távolról:

EasyCon GSM kép, weboldal
ProCon GSM kép, weboldal
InterCom GSM kép, weboldal
ProLine GSM kép, weboldal

Csatlakoztatás folyamata:

1. Modul WPS mód

Tápra csatlakoztatást követően, amikor a kék LED már villog, meg kell nyomni a mikrokapcsolót a modul tetején. Ezután a zöld LED elkezd lassan villogni. (ez jelzi, hogy a modul WPS módban van)

2. Router WPS mód
Miután WPS módba tettük a modult, a routeren engedélyezni kell a kód nélküli WPS funkciót, majd megnyomni a WPS gombot (ezt lehet a routeren vagy virtuálisan a beállításokban is)

3. Szerver kapcsolat/Belépés a felhőbe
Miután megtörtént a csatlakozás (a modul megkapta a hálózati beállításokat automatikusan a Routertől, majd a szerverhez is csatlakozott), a következő formátummal kezdhetjük meg a belépést:

ID: macaddress@gsm0.eu (itt azt a MAC címet kell megadni ami modulon található matricán van kettőspont nélkül)
PW: macaddress

Miután megadtuk az adatokat, a weboldal egyből kéri, hogy adjunk meg új email címet és jelszót. Ezt követően betudunk lépni a weboldalra és konfigurálhatóak a szükséges beállítások.

A WPS funkció előnye, hogy a modul a telefonunk operációs rendszerétől függetlenül egyszerűen és gyorsan tud az internetre csatlakozni. Adatok kitöltése helyett 2 gomb megnyomásával tudja konfigurálni a hálózati beállításokat!


Hirdetés
hírdetés
SecuriFocus

A SecuriFocus.com Magyarország első, a biztonságvédelmi szolgáltatások piacára szakosodott online hír- és információs portálja.
www.securifocus.com

SecuriForum

A SecuriForum Biztonságtechnikai és Tűzvédelmi Kiállítás & Konferencia a SecuriFocus Kft. által szervezett rendezvény.
www.securiforum.com

Elérhetőség

SecuriFocus Kft.
1118 Budapest
Nagyszeben u. 24/A
Tel: (30) 942-2789
Email: info@securifocus.com
Uniview Tri-Guard 2.0 kamera
Olvasta már?
Uniview Tri-Guard 2.0 kamera