Hanwha Techwin szerver nélküli emberszámláló megoldás és analitika


Hanwha Techwin szerver nélküli emberszámláló megoldás és analitika
Forgalmazó: Aspectis Kft
Gyártó: Hanwha Techwin Europe


A koreai Hanwha Techwin mindig is fokozott figyelmet fordított a szerver nélküli analitikai megoldások megbízhatóságára, használhatóságára és sokszínűségére, s a most megjelent új Wisenet AI kamerák kiemelkedő lehetőséget nyújtanak az innovatív megoldásokban.

Ilyen megoldás a gépi tanulási módszeren alapuló emberszámlálás és beléptetés vezérlés, amely által a Wisenet kamerák egy adott területen tartózkodó emberek számát képesek automatizáltan menedzselni, mindezt szerver és emberi felügyelet nélkül.

A rendszernek számos előnye van, de talán a legkiemelkedőbb, hogy semmilyen központi egységre, PC-re, szerverre nincs szükség üzemeltetési oldalon. A kamerák hálózaton keresztüli összeköttetése – max. 8 kamera együttműködése – önmagában lehetővé teszi, hogy egy adott területre való be- és kilépések számát automatikusan monitorozzuk, s egy KPI (Key point of Interest – korlátszám) megadásával akár vezéreljük is. A kamerák I/O portjait használva automatikus akciókat is indíthatunk, akár ajtóvezérlést, vagy fényvezérlést, de egy speciális Dashboard használatával online módban, akár személyre szabottan jeleníthetjük meg a ki- és belépési adatokat, illetve a területen bent tartózkodó emberek számát. Akár saját logónkat is elhelyezhetjük a monitoron, megjeleníthetjük az általunk meghatározott és engedélyezett korlátszámot, egy várakozást vagy belépési engedélyt megadó üzenetet, valamint egy külön szöveges üzenetet, amely görgetve fut végig a képernyőn tájékoztató jelleggel. A rendszer több be- és kijáratot egyszerre kezel, így különböző helyiségek beléptetési menedzselését is képes ellátni, legyen az akár üzlet, iroda, kórház, sportlétesítmény, könyvtár, múzeum vagy éppen önkormányzati épület, ahol most leginkább égető a távolságtartásra való figyelemfelhívás.
Az új Wisenet AI kamerákat már nem kell szükségszerűen a bejáratok fölé helyezni, hogy pontos adatokat kapjunk az látogatók számáról, ezáltal a kamerák további analitikai funkciókkal bővíthetők (szintén a kamerán futó, licenszmentes alkalmazások), amelyek nem kizárólag biztonságtechnikai adatokat szolgáltatnak, hanem statisztikai kimutatásokat készíthetünk velük. Az új AI kamerák már az emberek nemét, korát is meg tudják határozni, valamint azt is, hogy a megfigyelt személynek milyen a ruházat színe, típusa, visel-e fejfedőt, vagy van-e táska a kezében. Ezen adatokat a kamerák a képek mellé metaadat formátumban továbbítják a rögzítő szoftverek felé. A kamerák a megbízható emberszámlálás funkción felül hőtérkép rajzolására is alkalmasak, amellyel egy terület leginkább látogatott területeit tudjuk monitorozni, valamint sorfigyelést is végrehajthatunk, ami nem más, mint egy megadott területen levő aktuális emberek számát felügyelő alkalmazás. Természetesen itt is megadhatunk egy határszámot, amely elérésénél a kamera kimenetéről indíthatunk tetszőleges eseményt, akciót.
Ezen előbb említett metaadatok begyűjtésén alapszik a Hanwha Techwin által fejlesztett Wisenet Retail Insight 2.0 szoftver, amely hasznos statisztikai adatokkal szolgálhat üzletfejlesztés szempontjából. A szoftver szinte minimális gépigény mellett futtatható, és a teljes rendszer is nagyon alacsony sávszélességet használ, hiszen kizárólag csak metaadatokkal dolgozik. A telepített rendszer térképes nézeten felül képes jelentést készíteni akár egy teljes üzlethálózat napi látogatottságáról időszakos lebontásban a leginkább látogatott területek kijelzésével, valamint a sorban eltöltött időt is optimalizálhatjuk, növelve ezzel a vásárlói elégedettséget. A Hanwha Techwin jelen megoldásával nem csupán biztonságtechnikai innovációval szolgál, hanem hatalmas segítség az üzletviteli folyamatok megértésében is.

Hirdetés
hírdetés
SecuriFocus

A SecuriFocus.com Magyarország első, a biztonságvédelmi szolgáltatások piacára szakosodott online hír- és információs portálja.
www.securifocus.com

SecuriForum

A SecuriForum Biztonságtechnikai és Tűzvédelmi Kiállítás & Konferencia a SecuriFocus Kft. által szervezett rendezvény.
www.securiforum.com

Elérhetőség

SecuriFocus Kft.
1118 Budapest
Nagyszeben u. 24/A
Tel: (30) 942-2789
Email: info@securifocus.com
Újdonság a SATEL kínálatában
Olvasta már?
Újdonság a SATEL kínálatában