Pilomat ’Anti-Terror’ Oszlopok


Pilomat ’Anti-Terror’ Oszlopok
Forgalmazó: Orion 21 Kft.
Gyártó: Pilomat s.r.l.


Az Orion 21 Kft egyik fő profilja a süllyedő oszlopok forgalmazása. Az alábbiakban egy adott termék helyett inkább egy egész termékcsaládot mutatunk be, így több terméktípust is lefedve. Hiszen termékeink segítségével szinte bármilyen bejárat vagy kapu védelmét meg tudjuk erősíteni.
Az úgynevezett „anti-terror” oszlopokat cégünk számos kiemelt biztonsági kockázatú helyszínen sikerrel alkalmazta már.


Cégünk palettájában megtalálhatók „anti-terror” süllyedő oszlopok a következő nemzetközi minősítésekkel rendelkeznek: K12 (American cert. DOS SD-DT 02.01), M50 (ASTM cert – F2625-07), K4 (USA), M30 (ASTM cert – F2656-07), ezen kívül az eszközök rendelkeznek PAS68 és IWA 14 certifikációkkal is. Mint láthatjuk mind az Egyesült Államokban mind Európában sikeresen teljesítettek ezek a rendszerek az ellenállási teszteken.

Cégünk által forgalmazott „anti-terror” oszlopok 250.000 Joules becsapódási energiától és 750.000 Joules kitörési energiától egészen 700.000 Joules becsapódási energiától a 2.000.000 Joules kitörési energiáig képesek adott gépjárműveket megállítani. Lefordítva ezt hétköznapibb nyelvre azt jelenti, hogy egy K4 minősítésű süllyedő oszlop esetén egy 2 tonnás személygépjárművet 57 km/h sebességnél még megállít úgy, hogy az oszlop részben képes lehet a további működésre, míg 98 km/h sebességnél az oszlop is jelentős károkat szenved, akár ki is törhet a helyéből, de a gépjárművet megállítja. 6,8 tonnás teherautó esetén ezek a sebességtartományok 31 km/h-ra és 53 km/h-ra módosulnak. Egy 120 cm magas K12-es minősítésű süllyedő oszlopnál ezek az értékek a következő képpen módosulnak: személygépkocsi esetén 95 km/h órás sebességnél még jelentősebb oszlopsérülés nélkül is megállítja a járművet, míg 161 km/h sebességnél előfordulhat, hogy az oszlop jelentősen sérül és/vagy kitörhet a helyéről, de a személygépjárművet megállítja.
Tehergépjárművek esetén (6,8 tonna) 52 km/h-nál az oszlop minimális sérülést szenved, míg 84 km/h-nál még mindig képes megállítani a tehergépjárművet de jelentős sérülés történhet az eszközben is. Érdemes tudni, hogy az egyik éles teszt után egy ilyen minősített oszlop, egy 7 tonnás tehergépjármű 80 km/h becsapódása után csak pár fokot elhajlott, de még mindig működő képes volt, funkcióját továbbra is ellátta.
Fontos megemlíteni, hogy a süllyedő oszlopok moduláris elven épülnek fel. Ennek lényege, hogy egy becsapódás után nem feltétlen kell az egész eszközt egyben cserélni. Elég a sérült elemek cseréje (palást, esetlegesen egyéb mozgó alkatrészek) és a rendszer újra üzemkészen tudja biztosítani a korábban már megszokott védelmi szintet.

Az ‘anti-terror’ oszlopcsaládon belül a következő oszlop típusokból lehet választani:

Automata Oszlopok - elektromos vagy pneumatikus meghajtással működtetett eszközök
Fix Oszlopok – megerősített alappal kerülnek fixen elhelyezésre, mozgatásuk (földbe süllyesztésük) nem lehetséges
Kivehető oszlopok – szintén megerősített alappal kerülnek telepítésre, gyér forgalmú területeken javasoljuk használatukat. Áthaladás esetén az oszlop palástot kézi erővel tudjuk eltávolítani és beengedni a területre a járműveket
Félautomata oszlopok – itt kézzel vagy lábbal tudjuk az oszlop mechanikáját működtetni, szintén gyérebb forgalmú helyszínekre ajánljuk, illetve olyan kapukhoz, bejáratokhoz melyeknél az áteresztő pontot évente csak pár alkalommal szükséges kiszélesíteni (tűzoltó gyakorlat stb).


Hirdetés
hírdetés
SecuriFocus

A SecuriFocus.com Magyarország első, a biztonságvédelmi szolgáltatások piacára szakosodott online hír- és információs portálja.
www.securifocus.com

SecuriForum

A SecuriForum Biztonságtechnikai és Tűzvédelmi Kiállítás & Konferencia a SecuriFocus Kft. által szervezett rendezvény.
www.securiforum.com

Elérhetőség

SecuriFocus Kft.
1118 Budapest
Nagyszeben u. 24/A
Tel: (30) 942-2789
Email: info@securifocus.com
RISCO ( Rokonet ) hírek az LDSZ Kft-től
Olvasta már?
RISCO ( Rokonet ) hírek az LDSZ Kft-től