TechSon FT8N – beléptetés és lázmérés


TechSon FT8N – beléptetés és lázmérés
Forgalmazó: Power Biztonságtechnika Kft
Gyártó: TechSon


A Covid-19 átírta a szabályokat, de a TechSon TCT FT8N önálló terminál gyors segítséget kínál a helyzetre. Azonosít, ellenőrzi a maszkviselést, lázat mér, és emberi közreműködés nélkül, érintésmentesen képes ellátni egy üzlet vagy más, emberek által látogatott létesítmény bejáratának védelmét.

A lázmérés fejlődését talán nem kell bemutatni. A higanyos hőmérőtől az ultrahangos eszközökön át a passzív hőkép feldolgozásáig elég hosszú az út. Az FT8N terminál beépített hőmérője és intelligenciája kibővíti a lehetőségeket. Percenként akár harminc személyt is képes analizálni, és kiszűrni a kockázatot.


A terminál több módon is használható, de a legfontosabb feladata az egészséges emberek védelme, amit a következőképpen old meg. A DVA (mély videoanalízis) intelligens rendszerének hála, már több mint két méter távolságból felismeri a belépők arcát még akkor is, ha maszkot viselnek. Ezzel mindjárt két szűrési feltétel is teljesülhet. Egyrészt a beléptetés jogosultjait korlátozhatjuk az akár 20 000 arc tárolására képes rendszerre, illetve kötelezővé tehetjük a maszk viselését. A terminál hangszóróján megszólaló, magyar nyelvű figyelmeztetés visszatartja a gondatlan személyeket. A maszk hiánya nem az egyetlen feltétel, ami beállítható a beléptetéshez. A terminál felszólítja a közeledőt, hogy lépjen közelebb, és a homlokán – mintegy harminc-negyven centiméter távolságról –, érintésmentesen elvégzi a ± 0,3 °C pontosságú lázmérést, ami, ha eltér a megengedett értéktől, újabb hangüzenetet eredményez.

Természetesen, nem csupán passzív hangosbeszélőként képes az FT8N működni! Számos kimenettel és bemenettel rendelkezik. Az ajtónyitó relé és a riasztás ki- és bemenetek mellett kétirányú Wiegand interfész is található benne, ami megkönnyíti kártyaolvasók és beléptető szoftverek illesztését a terminálhoz. A beépített mikrofon és a hangszóró (valamint a mobil alkalmazás) segítségével akár okostelefonról is kommunikálhatunk a terminál előtt álló személlyel.

Az FT8N alapvetően kétféle üzemmódban használható. A behelyezett SD-kártya segítségével önálló terminállá válik, és közvetlenül az eszközre menthetjük az engedélyezett vagy éppen tiltott személyek arcát. Ilyenkor a készülék beállítása után nincs szükség arra sem, hogy csatlakoztassuk a számítógéphálózatba. Végzi a dolgát, nyitja az ajtót, szól, ha valami baj van. (Persze, ilyenkor le kell mondanunk a hálózatot igénylő funkciókról, mint például a mobil kapcsolat vagy az e-mail küldés.) Azonban, ha hálózatban használjuk, összekapcsolható egy SmartSpeed NVR-rel, vagy a SmartCenter rendszerrel, és minden eseményre egyéni válaszokat programozhatunk. Például lázas személy esetén kapcsolhatunk távoli reléket, kamerát fordíthatunk a megfelelő irányba, vagy figyelmeztethetjük a személyzetet egy push üzenettel. Végülis a terminál ilyenkor úgy működik, mint egy intelligens kamera, merthogy az is.

A TechSon TCT FT8N önálló terminál kinézetre egy tabletre hasonlít leginkább. 8”-os, 1280x800 pixeles kijelzője elég fényes (500 lux) és kontrasztos (500:1) ahhoz, hogy erős megvilágításban is látható maradjon. Az arcfelismerést két objektív segíti, egyenként két megapixelesek. A barátságtalan fényviszonyokkal a 120 dB-es, valós WDR, míg a gyenge megvilágítással a terminál felső részébe épített, fehér fényvető küzd meg eredményesen. Az IP66-os vízállóság bőven elég ahhoz, hogy kültérbe, az ajtó elé is elhelyezhető legyen. A felszerelését a hátlapjáról leszerelhető keret segíti, de külön megvásárolható földre és asztalra szerelhető konzolok is elérhetők hozzá.

A TCT FT8N felhasználási lehetőségei elég változatosak ahhoz, hogy méltán népszerű termékké váljon. Üzemek, hotelek, benzinkutak, fürdők, múzeumok, edzőtermek, valamint üzletek az elsődleges telepítési helyszínek. A TechSon arcfelismerő és hőmérő terminálja könnyű kezelhetőségével és kivételes tulajdonságaival számos alkalmazott és ügyfél egészségét képes megvédeni.

A TCT FT8N terminál adatlapjáért kattints IDE .

Power Biztonságtechnikai Kereskedelmi Kft.
Alapítva: 1984

SecuriFocus

A SecuriFocus.com Magyarország első, a biztonságvédelmi szolgáltatások piacára szakosodott online hír- és információs portálja.
www.securifocus.com

SecuriForum

A SecuriForum Biztonságtechnikai és Tűzvédelmi Kiállítás & Konferencia a SecuriFocus Kft. által szervezett rendezvény.
www.securiforum.com

Elérhetőség

SecuriFocus Kft.
1118 Budapest
Nagyszeben u. 24/A
Tel: (30) 942-2789
Email: info@securifocus.com
Tolókapu vagy úszókapu? Mi a különbség, és melyiket válaszd?
Olvasta már?
Tolókapu vagy úszókapu? Mi a különbség, és melyiket válaszd?