Videosec AI - mesterséges intelligencián alapuló képanalitika


Videosec AI - mesterséges intelligencián alapuló képanalitika
Két új, 4 MegaPixel felbontású Super Starlight kamera érkezett a Videosec kínálatába, amelyek a gépi tanulás és a neurális hálózatok alkalmazása jelentette előnyöket kihasználva még fejlettebb képanalitikai riasztásokat tesznek lehetővé a kamera látómezejébe kerülő objektumok típusának felismerése révén.

A két új kameratípus, az IPW-264SA-DZK csőkamera és az IPD-3234SA-DZK dómkamera közös jellemzője a 4 MegaPixel felbontású 1/1.8" szenzor, melyre a képet f/1.2 fényerejű 2.8-12mm autofókuszos zoomobjektív vetíti. A 120dB dinamikai átfogású valós DOL-WDR a magas kontrasztú, illetve ellenfényes helyzetekben biztosítja a kellően jó képminőséget. Az expozícióvezérlést immár dinamikusan, archoz is rendelhetjük, azaz amikor a képmezőben bárhol megjelenik egy arc, a fénymérés annak pontos exponálását kezeli prioritásként.

Területre behatolási és vonalátlépési riasztást már felparaméterezhetünk objektumtípus alapján is, azaz megadhatjuk, hogy csak járműre, vagy csak személyre történjen-e riasztás. Az arcérzékelés algoritmusa is szintet lépett a mesterséges intelligencia alkalmazásával. Arcérzékelés alkalmazásakor a kamera képes minden követett archoz több másodpercnyi képanyagból kiválasztani a legjobb minőségű pillanatképet és ezt továbbítani a beállított szerver felé. Mindezt egyidejűleg akár 40 arc követése mellett is. Az arcérzékelés megnövelt hatékonysága teszi lehetővé a Videosec AI kamerák nagypontosságú emberszámlálási alkalmazását. Ha egy helyszín belépési és kilépési pontjain Videosec AI kamerákkal végezzük az emberek számlálását, a PC-re telepíthető Guard Station szoftver segítségével folyamatosan követhetjük a bent tartózkodók számát.

Az IPW-264SA-DZK és az IPD-3234SA-DZK AI kamerák főbb műszaki paraméterei:
 • Képérzékelő: 4 MegaPixel (2688x1520), 1/1.8" Starlight szenzor
 • Optika: 2.8-12mm, 107.9° - 35.6° horizontális látószög
 • Fényérzékenység: 0,0005 lux mellett színes kép, 50m IR hatótáv
 • Táplálás: AC24V±25%, DC12V(-10%~+25%), PoE(IEEE802.3at)
 • Micro SD: 256GB kapacitásig, ANR funkcióval
 • Riasztási ki/bemenetek, audio ki/bemenetek
 • Túlfeszültség-védelem: 6kV
 • Környezetállóság: IP67
 • Vandálvédelem: IK10


  SecuriFocus

  A SecuriFocus.com Magyarország első, a biztonságvédelmi szolgáltatások piacára szakosodott online hír- és információs portálja.
  www.securifocus.com

  SecuriForum

  A SecuriForum Biztonságtechnikai és Tűzvédelmi Kiállítás & Konferencia a SecuriFocus Kft. által szervezett rendezvény.
  www.securiforum.com

  Elérhetőség

  SecuriFocus Kft.
  1118 Budapest
  Nagyszeben u. 24/A
  Tel: (30) 942-2789
  Email: info@securifocus.com
  Várva várt érintőképernyős kezelő a JABLOTRON-tól
  Olvasta már?
  Várva várt érintőképernyős kezelő a JABLOTRON-tól