Videosec AI - mesterséges intelligencián alapuló képanalitika


Videosec AI - mesterséges intelligencián alapuló képanalitika
Két új, 4 MegaPixel felbontású Super Starlight kamera érkezett a Videosec kínálatába, amelyek a gépi tanulás és a neurális hálózatok alkalmazása jelentette előnyöket kihasználva még fejlettebb képanalitikai riasztásokat tesznek lehetővé a kamera látómezejébe kerülő objektumok típusának felismerése révén.

A két új kameratípus, az IPW-264SA-DZK csőkamera és az IPD-3234SA-DZK dómkamera közös jellemzője a 4 MegaPixel felbontású 1/1.8" szenzor, melyre a képet f/1.2 fényerejű 2.8-12mm autofókuszos zoomobjektív vetíti. A 120dB dinamikai átfogású valós DOL-WDR a magas kontrasztú, illetve ellenfényes helyzetekben biztosítja a kellően jó képminőséget. Az expozícióvezérlést immár dinamikusan, archoz is rendelhetjük, azaz amikor a képmezőben bárhol megjelenik egy arc, a fénymérés annak pontos exponálását kezeli prioritásként.

Területre behatolási és vonalátlépési riasztást már felparaméterezhetünk objektumtípus alapján is, azaz megadhatjuk, hogy csak járműre, vagy csak személyre történjen-e riasztás. Az arcérzékelés algoritmusa is szintet lépett a mesterséges intelligencia alkalmazásával. Arcérzékelés alkalmazásakor a kamera képes minden követett archoz több másodpercnyi képanyagból kiválasztani a legjobb minőségű pillanatképet és ezt továbbítani a beállított szerver felé. Mindezt egyidejűleg akár 40 arc követése mellett is. Az arcérzékelés megnövelt hatékonysága teszi lehetővé a Videosec AI kamerák nagypontosságú emberszámlálási alkalmazását. Ha egy helyszín belépési és kilépési pontjain Videosec AI kamerákkal végezzük az emberek számlálását, a PC-re telepíthető Guard Station szoftver segítségével folyamatosan követhetjük a bent tartózkodók számát.

Az IPW-264SA-DZK és az IPD-3234SA-DZK AI kamerák főbb műszaki paraméterei:
  • Képérzékelő: 4 MegaPixel (2688x1520), 1/1.8" Starlight szenzor
  • Optika: 2.8-12mm, 107.9° - 35.6° horizontális látószög
  • Fényérzékenység: 0,0005 lux mellett színes kép, 50m IR hatótáv
  • Táplálás: AC24V±25%, DC12V(-10%~+25%), PoE(IEEE802.3at)
  • Micro SD: 256GB kapacitásig, ANR funkcióval
  • Riasztási ki/bemenetek, audio ki/bemenetek
  • Túlfeszültség-védelem: 6kV
  • Környezetállóság: IP67
  • Vandálvédelem: IK10


    Hirdetés
    hírdetés
    SecuriFocus

    A SecuriFocus.com Magyarország első, a biztonságvédelmi szolgáltatások piacára szakosodott online hír- és információs portálja.
    www.securifocus.com

    SecuriForum

    A SecuriForum Biztonságtechnikai és Tűzvédelmi Kiállítás & Konferencia a SecuriFocus Kft. által szervezett rendezvény.
    www.securiforum.com

    Elérhetőség

    SecuriFocus Kft.
    1118 Budapest
    Nagyszeben u. 24/A
    Tel: (30) 942-2789
    Email: info@securifocus.com
    FAAC szögben zárodó automata ajtók
    Olvasta már?
    FAAC szögben zárodó automata ajtók