A Dahua USA elbocsátott elnöke 10 millió USD végkielégítési igénnyel perli a céget


A Dahua USA elbocsátott elnöke 10 millió USD végkielégítési igénnyel perli a céget
A rövid történet szerint, Frank Zhang 2015-ben került a Dahua USA-béli leányvállalatának élére, évi bő félmillió dolláros jövedelemmel. Bár a szerződése 3 évre szólt, 2017 augusztusában az anyavállalat vezetése úgy döntött, jobb, ha Zhang úr átadja pozícióját a cég dél-amerikai csúcsvezetőjének. Cserében az eddigi jövedelmének mintegy 47%-áért „tanácsadói” pozícióba kerülne 2 évre, illetve a fennmaradó 16 hónapra járna neki egy adott mértékű végkielégítés. A tényleges vita ez utóbbi miatt bontakozott ki.

A végkielégítési szerződésben foglaltak szerint ugyanis 680 000 USD / hó(!) járna Frank Zhang-nak, ámde a cég úgy gondolta – és szerinte ez csak egy adminisztrátori félregépelés –, hogy a 16 hónapra járna összesen a 680 000 USD. A különbség csekély 10 200 000 USD, melyet most Zhang úr követel magának.
Kétségtelen, hogy ráutaló magatartás gyanánt, a cég elkezdte utalni 2017. szeptemberétől a 680 000 USD 1/16-od részeit, mely ellen a Zhang úr nem emelt panaszt. Állítása szerint, addig is előfordult, hogy jövedelmét több részletben utalta át cége. Az események akkor kezdtek felpörögni, mikor 2018. elején a cég minden kapcsolatot meg óhajtott szakítani az ex-elnökkel. Zhang úr ekkor bejelentette igényét a szerződés szerinti, közel 11 milliós összegre.

Néhány apróság: a pereskedés eddig közel 1.5 Millio USD-t emésztett fel a cég jogi büdzséjéből. Az ex-elnök szerződése nem tartalmazott verseny-korlátozásokat, így akár azonnal bejelentkezhetett volna a cég bármely versenytársához. Hihetetlennek tűnik, hogy egy ilyen volumenű cégnél – ahol számos lépcsőn és jóváhagyáson megy át egy szerződés – senki sem vette észre az „elírást”. A választott bíróság ténylegesen a Dahua érvelését fogadta el és a cég javára döntött. Ellenben elutasította a cég azon kérelmét, hogy Zhang úr fizesse meg a Dahua perrel kapcsolatos költségeit. Mindkét fél fellebbezést nyújtott be a döntés ellen.

Forrás: ipvm.com
Tagek: HR

Hirdetés
hírdetés
SecuriFocus

A SecuriFocus.com Magyarország első, a biztonságvédelmi szolgáltatások piacára szakosodott online hír- és információs portálja.
www.securifocus.com

SecuriForum

A SecuriForum Biztonságtechnikai és Tűzvédelmi Kiállítás & Konferencia a SecuriFocus Kft. által szervezett rendezvény.
www.securiforum.com

Elérhetőség

SecuriFocus Kft.
1118 Budapest
Nagyszeben u. 24/A
Tel: (30) 942-2789
Email: info@securifocus.com
Proximity kártya: Hogyan működik, és mi a hozzáadott értéke?
Olvasta már?
Proximity kártya: Hogyan működik, és mi a hozzáadott értéke?