A SkyNet már a „spájzban” van


A SkyNet már a „spájzban” van
Már az egyre növekvő számú térfigyelő kamerán – és az azokon / a rendszerek központjain – futó analitikai megoldások alkalmazásának jogossága kapcsán is egyre szaporodnak a szakértői (egyes esetekben társadalmi) kérdőjelek.

Mindazonáltal el kell ismerni, hogy még azon országokban is, ahol az egy főre eső CCTV kamerák száma a legmagasabb, nem lehetséges minden egyes (adott esetben fontos) sarkot / zugot megfigyelni. Egyesek – mint pl. Amarjot Singh (a Skylark Labs) – szerint ezen problémára a legjobb megoldás a drónok alkalmazása. Természetesen csak akkor, ha megfelelő képalkotóeszközzel vannak ellátva, megoldott a videotartalom azonnali továbbítása egy adatelemző központba és / vagy egy felhő alapú analitikai megoldás irányába. „Meglepő” módon, Singh Úr is a COVID-19-et használta fel mondanivalója alátámasztására, kiemelve, hogy ezen megoldások olyan helyeken is képesek ellenőrizni pl. a kijárási tilalom / maszkviselés betartását, ahol a meglévő térfigyelőrendszerek „vakok”, csökkentve a rendvédelmi szervek állományának egészségügyi veszélyeztetettségét.

Forrás: Skylark Labs

Hirdetés
hírdetés
SecuriFocus

A SecuriFocus.com Magyarország első, a biztonságvédelmi szolgáltatások piacára szakosodott online hír- és információs portálja.
www.securifocus.com

SecuriForum

A SecuriForum Biztonságtechnikai és Tűzvédelmi Kiállítás & Konferencia a SecuriFocus Kft. által szervezett rendezvény.
www.securiforum.com

Elérhetőség

SecuriFocus Kft.
1118 Budapest
Nagyszeben u. 24/A
Tel: (30) 942-2789
Email: info@securifocus.com
Uniview analóg kamera szériák – Dolphin és Whale
Olvasta már?
Uniview analóg kamera szériák – Dolphin és Whale