Biztonságos munkavégzés most és a jövőben


Biztonságos munkavégzés most és a jövőben
A német MOBOTIX márkát tulajdonló KONICA-MINOLTA a COVID-19 generálta körülményekre keresett / kínált választ 2020. július 16-i, az IT Business on- és off-line rendezvényén.

A MOBOTIX termékoldali megközelítésében a MOBOTIX 7 platform támogatását élvező, moduláris felépítésű (melyből az egyik modul akár egy hőképalkotó modul is lehet), négymagos ARM Cortex-A53 processzorra épülő M73 kamera állt a fókuszban. Az emlékek felidézése érdekében érdemes annyit megemlíteni, hogy a MOBOTIX egyik sajátossága az „all-in-1” architektúra (beleértve az integrált VMS-t és DVR-t is), valamint a modularitás. Ahogy azt Fodor Gábor a Konica-Minolta üzletfejlesztési menedzsere elmondta, a MOBOTIX termékek többek, mint egy szimpla kamera. Kvázi egy komplex biztonságtechnikai egység, melyszámos biztonságtechnikai (pl. tűzjelző) és egyéb rendszer/eszköz (pl. oltórendszer) irányába küldhet vezérlési /riasztási jelet. Kiemelte, hogy MOBOTIX kibervédelme jelentős prioritást élvez. A fejlesztési folyamat során etikus hackerekkel ellenőriztetik minden új szoftver (és frissítéseik) sérülékenységét. A hőkamerás megoldás járványcentrikus alkalmazása kapcsán az előadó a rendszerszemléletet hangsúlyozta, azaz a hőkamera önmagában nem jelent teljeskörű megoldást, szükséges a kiegészítő rutinok (riasztás, illetékes ellenőrző személyzet értesítése, beléptetés felfüggesztése stb.) fontosságát. Természetesen, a maszkfelismerés és (emberi) tömegfelismerés / -ellenőrzés (létszám, emberek közti távolság mérése) is bekerült a MOBOTIX analitikai szolgáltatáscsomagjába. Továbbá, az előadó jelezte, hogy a jelenlegi helyzet ismét előtérbe hozta az érintésnélküli személyazonosítási megoldások (pl. arcfelismerés) fontosságát.

Havasi Zoltán (MOHANET) cége sorozatgyártás előtt álló, IoT vezérlésű ózonos fertőtlenítő megoldását mutatta be, részletesen kitérve az ózon fertőtlenítési célú felhasználásának módszereire, sajátosságaira, veszélyeire. A megoldás IoT része a „bevetési” környezet hőmérsékletének, páratartalmának, a gáztöménységének távolról(!) történő mérése. Magában a generátorban van egy ózon szenzor, mely a kibocsátási teljesítményt ellenőrzi, illetve a rendszer része egy (vagy több) mobil szenzor, mely a helyiség ózonkoncentrációját méri így automatikusan vezérelheti, leállíthatja az ózontermelést. Alkalmazása nem csak, de kiemelten az egészségügyi intézményekben hozhat kiemelkedő eredményeket.

Szerző: OVSZ

Hirdetés
hírdetés
SecuriFocus

A SecuriFocus.com Magyarország első, a biztonságvédelmi szolgáltatások piacára szakosodott online hír- és információs portálja.
www.securifocus.com

SecuriForum

A SecuriForum Biztonságtechnikai és Tűzvédelmi Kiállítás & Konferencia a SecuriFocus Kft. által szervezett rendezvény.
www.securiforum.com

Elérhetőség

SecuriFocus Kft.
1118 Budapest
Nagyszeben u. 24/A
Tel: (30) 942-2789
Email: info@securifocus.com
A továbbfejlesztett napelemes kameraállomásról
Olvasta már?
A továbbfejlesztett napelemes kameraállomásról