Képalkotóba integrált mesterséges intelligencia a Sonytól


Képalkotóba integrált mesterséges intelligencia a Sonytól
Bár a Sony mint márkanév egy lépéssel hátrébb vonult a biztonságtechnika világától, ezirányú – pontosabban a video-biztonságtechnika területén alkalmazható – fejlesztései gőzerővel folytatódnak.

Csak 2019-ben 10Mrd USD értékben adott el különböző célokra képalkotó és egyéb érzékelő termékeket. A gyártó kifejezett célja, hogy olyan érzékelőket fejlesszenek, melyek szervesen illeszkednek a hardver-szoftver „útkereszteződésbe”. Mi több, lehetővé teszik a gyártók számára, hogy „előfizetéses” adatelemző megoldást kínáljanak piacaik számára. Ezt célozta meg a Sony legutóbbi, „2-az-1-ben” fejlesztése, melynek eredményekén megszülető két új CMOS, két funkcionális egység egymásra épülését valósította meg. Az egyik egy képalkotó egység; míg a másik egy ehhez dedikált, gépi tanulás algoritmus futtatásásra képes chip. A Sony megállapodást kötött a Microsofttal annak érdekében, hogy a logikai chipen a szoftveróriás Azure AI megoldása futhasson. Az így létrejött új megoldásait első sorban a kereskedelem, valamint az ipar igényeinek kiszolgálására javasolja a gyártó. Az új architektúra segítségével szükségtelenné tehető, hogy egy külső, nagykapacitású processzor és/vagy memória feltovábbítsa a keletkezett adatokat a képalkotó – nyilatkozta a Sony illetékese –; továbbá növelhető az adott rendszer teljesítménye úgy, mindeközben csökken az energiafelhasználása.

Forrás: Sony Semiconductor Solutions

Hirdetés
hírdetés
SecuriFocus

A SecuriFocus.com Magyarország első, a biztonságvédelmi szolgáltatások piacára szakosodott online hír- és információs portálja.
www.securifocus.com

SecuriForum

A SecuriForum Biztonságtechnikai és Tűzvédelmi Kiállítás & Konferencia a SecuriFocus Kft. által szervezett rendezvény.
www.securiforum.com

Elérhetőség

SecuriFocus Kft.
1118 Budapest
Nagyszeben u. 24/A
Tel: (30) 942-2789
Email: info@securifocus.com
Axis Q1808-LE kamera
Olvasta már?
Axis Q1808-LE kamera