POLITEC infra sorompók és radarok


POLITEC infra sorompók és radarok
A POLITEC gyár nem ma kezdte a szakmát és a fejlesztések a Covid ellenére sem állnak meg! A nagy hatótávolságú infra sorompók és radarok gyára hétköznapibb eszközöket is fejleszt.

Ennek eredményeként az ADEBUS egy újabb családtagot is fogadni képes. A SANDOR, PARVIS és MANA termékek újragondolása mellett előrukkoltak egy vadi új termékkel, ez lett a GAPID SR és nemsokára jön az ALES QUAD SR is. Közös pontjuk a teljes felügyelet a 2 vezetékes RS485 kommunikáción, ugyanakkor kiegészíthetők a gyári vagy egyéb márkájú rádiós adókkal is.

Az ADEBUS felügyeleti rendszer már hosszú időket megélt termék a magyar piacon is. 10 év alatt az akkori idők modern technikai berendezésének tudása is megfakul, ezért már vártuk a „ráncfelvarrást”! Az áramkörök áttervezésével, processzor váltással gyorsabb, üzembiztosabb elektronikát kaptak, aminek további fejleszthetősége még évekig biztosított. Ez adta azt a lehetőséget, hogy az POLITEC kétfajta központra osztja szét a jelenlegi eszközparkot.

Az egyik az ADEBUS központ, ami az infra, radar vagy kombinált oszlopokat kezeli, mint a SANDOR, PARVIS, MANA és most már az ALES is. Ezekből 32 oszlopot tud kezelni, amiket két RS485 vonalra lehet szabadon elosztani. A jelvonalak egyenként 1 km hosszúak lehetnek, amin keresztül teljeskörű felügyelete valósítható meg az oszlopoknak. Látható az oszlopok hőmérséklete, az infra nyalábok jelszintjei, feszültség értékek stb., egy szóval az állapotai bármelyik oszlopnak. A központi panel 3 relé és 4 OC kimenetén túl további 6 db 16 relés bővítőkártya kimeneteihez rendelhető hozzá bármilyen állapot jelzése. A kimeneteket tovább lehet kötni egy riasztórendszer zónáira. Önálló eseménynaplója 32000 eseményt tárol, nem kell csak a riasztórendszerére hagyatkozni. Tápellátása 230 V-ról történik és a fém dobozában egy 18 Ah-s akku is kényelmesen elfér.

Az új ALES 160 és ALES 250 infrasorompók, amik az ADEBUS-ra köthetők, a LED technika újabb fejlesztéseit is kihasználva, egy olyan négysugaras infrasorompót takar, ahol a 160 és 250 méteres lehetséges telepítési távolság, a 35 mm-es lencsék ellenére lenyűgöző! A korábbi nagytávolságú oszlopoknál már bevált SMA technológia teszi páratlanul egyszerűen telepíthetővé és rendkívül megbízhatóvá az ALES új szériáját. Az SMA technológia nem más, mint, hogy a távolság miatt a telepítőt nagy fényerejű LED és hangos PIEZO segíti a beállításokban. A tökéletes beállítás érdekében követő módon hallható és látható minden beállítási mozzanat. A rozsdamentes konzolkészlet biztosítja a mechanikai stabilitást a különféle felületekre vagy oszlopra szerelve. Hogy megnövelhesse a virtuális kerítés "magasságát", a DIP kapcsoló segítségével beállítható a 4 csatorna valamelyike, így akár több ALES infrasorompó pár szerelhető egy oszlopra.

Az ADEBUS GAPID központ kevéssé eltér az ADEBUS-tól, csak a GAPID SR érzékelőket fogadja, szám szerint 256 darabban maximálva. A két RS485 buszvonalára elosztott érzékelőket 750-750 méterre lehet kábelezni. A központi 3 relé kimenetet legfeljebb 4 darab 16 relés panellal lehet bővíteni.

Mindkét központnak LAN csatlakozása is van. A hozzájuk tartozó szoftver segítségével lehet beállítani, szerkeszteni, felügyelni az eszközöket és akár távolról is!

A GAPID érzékelők tovább gondolása a GAPID SR, ami igazán újdonság az anyagától független kerítés felületek figyelésében. A GAPID egy MEMS érzékelőt tartalmazó eszköz, amely a gyorsulásmérésen (accelerometer) és a háromtengelyű (triaxiális) elmozdulások által okozott rezgések és vibrációk felfogására, jelzésére fejlesztettek ki. A mászás-nyitás keltette vibrációt és elmozdulást nagy megbízhatósággal képes megkülönböztetni a téves jelzéseket kiváltó környezeti jelektől. A Gapid 6 fajta kerítés típus előreprogramozott jelmintájával és 3 fajta öntanuló funkciójával kínálja a megbízható működést. A Gapid e nem hétköznapi tulajdonságai egy mérföldkő a kerítésvédelem területén!

Hirdetés
hírdetés
SecuriFocus

A SecuriFocus.com Magyarország első, a biztonságvédelmi szolgáltatások piacára szakosodott online hír- és információs portálja.
www.securifocus.com

SecuriForum

A SecuriForum Biztonságtechnikai és Tűzvédelmi Kiállítás & Konferencia a SecuriFocus Kft. által szervezett rendezvény.
www.securiforum.com

Elérhetőség

SecuriFocus Kft.
1118 Budapest
Nagyszeben u. 24/A
Tel: (30) 942-2789
Email: info@securifocus.com
Mobiltelefonos beléptetés a STid ARC1S/BT kültéri kártyaolvasóval
Olvasta már?
Mobiltelefonos beléptetés a STid ARC1S/BT kültéri kártyaolvasóval