Az Ambarella lehet az USA-Kína kereskedelmi konfliktus egyik nyertese


Az Ambarella lehet az USA-Kína kereskedelmi konfliktus egyik nyertese
A chipgyártás „B-ligájának” felső szegmensében tevékenykedő amerikai (USA) székhelyű Ambarella veheti át – a cég vezetőjének (Dr. Fermi Wang) meglátása szerint a HiSilicon pozícióit a felsőközép kategóriás SoC (System on Chip) megoldások piacán.

Az aktuális üzleti év második negyedének eredményeit taglaló online tájékoztatóm Wang Úr hangsúlyozta, hogy az utolsó negyedévben egyre több chiptervezési megbízás érkezett azon biztonságtechnikai gyártók részéről, akik az USA korlátozásainak megfelelő portfoliót kívánnak fenntartani. A cég vezetője kiemelte, hogy a HiSilicon tetemes készleteket halmozott fel, ami ellátási problémákhoz vezetett a piacon, mivel a SoC gyártók jelentős része a tajvani (az USA tiltó intézkedéseiben közvetve érintett) TSMC gyártási kapacitására épített, melyet az elmúlt időszak igényei jelentősen meghaladtak. Megállapítása szerint, a TSMC 2020. szeptember 15-én küldi ki az utolsó HiSilicon szállítmányt. Az Ambarella szintén jelentős készleteket halmozott fel, hogy átvészeljék ezt a bizonytalan periódust. Wang Úr még jelezte, hogy cége előző éves árbevételében 20% körüli hányadot képviselő Dahua és Hikvision megrendelések 1 számjegyűre zsugorodtak annak köszönhetően, hogy még tavaly jelentős videojelfeldolgozó SoC készletet halmoztak fel az említett gyártók. Ezen készletek várhatóan ezen negyedév folyamán csökkennek le annyira, hogy a két cég ismételt beszerzéseket fontoljon meg; de ezen döntéseket jelentős mértékben befolyásolhatják az éppen aktuális gazdasági és politikai események.

Forrás: seekingalpha.com
Tagek:

Hirdetés
hírdetés
SecuriFocus

A SecuriFocus.com Magyarország első, a biztonságvédelmi szolgáltatások piacára szakosodott online hír- és információs portálja.
www.securifocus.com

SecuriForum

A SecuriForum Biztonságtechnikai és Tűzvédelmi Kiállítás & Konferencia a SecuriFocus Kft. által szervezett rendezvény.
www.securiforum.com

Elérhetőség

SecuriFocus Kft.
1118 Budapest
Nagyszeben u. 24/A
Tel: (30) 942-2789
Email: info@securifocus.com
Vadonatúj Axis Q1808-LE kamera az Aspectistől
Olvasta már?
Vadonatúj Axis Q1808-LE kamera az Aspectistől