Jelszótárolás CCTV integrátor módra


Jelszótárolás CCTV integrátor módra
Az IPVM (nem reprezentatív, globális) felmérése szerint, 2017-hez képest drasztikusan megváltozott a módja, hogy miként tárolják a CCTV rendszerek telepítői az ügyfelek hozzáférési adatait.

Míg 2017-ben 53%-ot képviseletek az „excel” táblázatok, ezek alkalmazásának aránya 23%-ra esett vissza 2020-ra. Ellenben, 50%-ot ért el a különböző IT management szoftverek (pl. IT Glue, CRM szoftverek stb.) alkalmazása az idei felmérésre adott válaszok szerint. 12%-ról 18%-ra emelkedett a jelszómenedzser megoldások (pl. LastPass) alkalmazása. A válaszadók 9%-a nyilatkozott akként, hogy ún. „univerzális” – egységes / egységes eljárással képzett, egyszerűen megjegyezhető/kitalálható – jelszavakat alkalmaz. Fontos kiemelni, hogy a jelzett arányok azon válaszadókra vonatkoznak, akik valamilyen eljárást alkalmaznak az ügyféljelszavak kezelése kapcsán. A válaszadók összességének 30% jelezte, hogy semmilyen módon sem kezelik ügyfeleik jelszavát.

Forrás: IPVM

Hirdetés
hírdetés
SecuriFocus

A SecuriFocus.com Magyarország első, a biztonságvédelmi szolgáltatások piacára szakosodott online hír- és információs portálja.
www.securifocus.com

SecuriForum

A SecuriForum Biztonságtechnikai és Tűzvédelmi Kiállítás & Konferencia a SecuriFocus Kft. által szervezett rendezvény.
www.securiforum.com

Elérhetőség

SecuriFocus Kft.
1118 Budapest
Nagyszeben u. 24/A
Tel: (30) 942-2789
Email: info@securifocus.com
Keresés képanalitikai riasztások alapján Videosec NVR-eken
Olvasta már?
Keresés képanalitikai riasztások alapján Videosec NVR-eken