PoE switchek a Videosec kínálatában


PoE switchek a Videosec kínálatában
Érdemes időnként felfrissíteni, milyen PoE switchekből választhatunk a Videosec kínálatából, raktárkészletről. A portok száma, 4+2, 8+2, 16+4, 24+2, csak számok, fontosak a többi tulajdonságukat is.

A PoE switchek közös jellemzője, hogy legalább két UpLink portot használhatunk, tehát a switchek egymás után fűzhetőek (legfeljebb 7 switch fűzhető). Ahol adottak az SFP portok is, mind külön csatlakozási lehetőséget biztosítanak, tehát nem combo-portok. A 4kV-os túlfeszültségvédelem hatékony működéséhez mindenképp kössük rá a készülékházon található földeléspontot a megfelelő földelésre. Az IEEE802.3at szabvány támogatása szavatolja, hogy bármelyik PoE port terhelhető akár 25.5W teljesítménnyel is a teljes rendelkezésre álló teljesítmény határain belül. A szokásos képességeken túl az alábbi eszközökben rejlő plusz lehetőségekre szeretnénk felhívni a figyelmét: PS04PGE+1PD: Találkoztunk már olyannal, hogy egy Cat5e/Cat6 kábel végpontunk van, de legalább két eszközt kell kihelyezni? Ekkor kezdték egyesek kétfelé fésülni a kábelt, két-két RJ45-öt a végére szerelni. Mennyivel egyszerűbb, ha kihelyezünk egy PD PoE switchet, amihez a tápegység nem is tartozék, hiszen PoE porton tápláljuk, és máris négy PoE csatlakozási lehetőséget biztosítottunk. A képlet egyszerű, a bemenő PoE teljesítményből vonjunk le maximum 5W-ot, a maradék áll rendelkezésre a switch négy PoE portján, ahonnan megfelelő High-PoE táplálás esetén portonként maximum 15W teljesítményt vehetnek fel eszközeink. A CCTV felhasználási lehetőségeken túlmutat (pl. szünetmentesített SIP telefonhálózat), hogy mind az öt port gigabites sávszélességű.

PSH04GE+4GE:
Gigabites sávszélességű, 60W portonkénti teljesítményleadású PoE switch állapotkijelzéssel, melyről egyszerre akár több PTZ kamerát vagy PD PoE switchet is táplálhatunk.

PS16FE+2GE+2SFP és PS24FE+2GE+2SFP:
Teljesítménykijelzős és managelhető switchek régóta elérhetőek, de a 16 és 24 portos PoE switcheink CCTV rendszerek igényeihez különösen alkalmazkodó, új, költséghatékony megoldást kínál néhány gyakorlati igényre:
 • Az egyes portok teljesítményfelvétele mellett a pillanatnyi hálózati sávszélesség is megjelenik a kijelzőn, a négy darab uplink port pillanatnyi forgalma is.
 • Az egyes portokon külön-külön választhatjuk ki a 250m kábelhosszon is használható alacsonysávszélességű multicast-szűrt CCTV-módot
 • Portonként állítható a csatlakoztatott eszköz maximális teljesítményfelvétele (pl. PTZ kamera csatlakoztatásához)
 • PoE Watchdog funkció aktiválható portonként, mellyel beállított időtartam alatti hálózati adatforgalomkimaradás esetén PoE tápelvétellel a csatlakoztatott eszköz újraindul, majd egy beállított bootolási időtartam után újra élsesdik a sávszélességfigyelés.

  Részletekért látogasson el a Videosec weboldalára.


  Hirdetés
  hírdetés
  SecuriFocus

  A SecuriFocus.com Magyarország első, a biztonságvédelmi szolgáltatások piacára szakosodott online hír- és információs portálja.
  www.securifocus.com

  SecuriForum

  A SecuriForum Biztonságtechnikai és Tűzvédelmi Kiállítás & Konferencia a SecuriFocus Kft. által szervezett rendezvény.
  www.securiforum.com

  Elérhetőség

  SecuriFocus Kft.
  1118 Budapest
  Nagyszeben u. 24/A
  Tel: (30) 515-3500
  Email: info@securifocus.com
  Ajax telepítői oktatás
  Olvasta már?
  Ajax telepítői oktatás