A Jablotron adathalász kísérletről

Az LDSZ Kft. tájékoztatása

A Jablotron adathalász kísérletről
A Jablotron eszközök magyarországi forgalmazója, az LDSZ Kft. az alábbi tájékoztatást közölte a JABLOTRON ALARMS a.s. rendkívüli hírlevele alapján.

A Jablotron Alarms a.s. tudomására jutott, hogy néhány partnere valódinak látszó, de hamis e-mail címről küldött értesítést kapott, melyben a Jablotron adatokat kért volna be partnereitől további információkért cserébe. Ezek valójában olyan adathalász üzenetek, melyeket a Jablotronnál rendkívül komolyan veszik, és segítségüket ajánlják a partnereiknek a lehetséges ellenintézkedések foganatosításához. A cég informatikai részlegének tájékoztatása szerint ezek a levélszemét kategóriába tartozó adathalász üzenetek nem a Jablotron szervereinek valamelyikéről kerültek kiküldésre, és semmilyen kapcsolatban nem állnak a Jablotron Alarms a.s.-el. A jövőben történő hatékony kiszűrésük céljából, kérik, hogy lépjen kapcsolatba a levelező szerverének adminisztrátori joggal rendelkező kezelőjével és kérje fel őt arra, hogy a Sender Policy Framework (SPF) helyes beállításával szűrje ki az ilyen jellegű üzeneteket. A cég által használt jablotron.cz domain rendkívül szigorúan konfigurált IP cím lista alapján engedélyezi e-mailek kiküldését a jablotron.cz domain használata esetén. Ezen felül minden belső és külső kommunikáció teljes mértékben titkosított.

Szándékukban áll felderíteni az adathalász üzenetek forrását, ezért most az Ön segítségét kérik. Amennyiben Ön is kapott ilyen ál-üzenetet e-mail formájában a Jablotron Alarms-tól, kérik, hogy a lehető leghamarabb küldje el számukra, a marketing@jablotron.cz e-mail címre, egy melléklet formájában.

Semmilyen körülmények között ne válaszoljanak az ál információ-kérő levélre vagy levelekre. Ha már írt választ rá, kérik, haladéktalanul tájékoztassa Jablotron-t a már említett e-mail címen.

Kiemelik továbbá, hogy elektronikus kommunikációban a cég csak arra az e-mail címre küld bármilyen értesítést vagy információt, melyet a felhasználó a Jablotron Alarms a.s. cég valamelyik szolgáltatásának igénybevételekor megadott.

Az LDSZ Kft. tájékoztatása szerint az adathalász üzenettel kapcsolatos figyelmeztetést minden olyan felhasználó automatikusan megkapja, aki regisztrálva van a Jablotron ingyenes MyJABLOTRON és MyCOMPANY alkalmazásában. Bővebb információkért kérjük lépjen kapcsolatba az LDSZ Kft. Jablotron termékmenedzserével, Matkó Csabával.


Hirdetés
hírdetés
SecuriFocus

A SecuriFocus.com Magyarország első, a biztonságvédelmi szolgáltatások piacára szakosodott online hír- és információs portálja.
www.securifocus.com

SecuriForum

A SecuriForum Biztonságtechnikai és Tűzvédelmi Kiállítás & Konferencia a SecuriFocus Kft. által szervezett rendezvény.
www.securiforum.com

Elérhetőség

SecuriFocus Kft.
1118 Budapest
Nagyszeben u. 24/A
Tel: (30) 942-2789
Email: info@securifocus.com
Uniview analóg kamera szériák – Dolphin és Whale
Olvasta már?
Uniview analóg kamera szériák – Dolphin és Whale