Egy kis CAT 5/6 körkép


Egy kis CAT 5/6 körkép
Az IPVM nem régiben megismételte 2017-es, a CAT 5e/6/6a kábelek alkalmazását firtató, nem reprezentatív kutatását. 175 telepítő vállalkozás válaszolt a cég által feltett kérdésekre a világ majd minden tájáról.

A 2020-as felmérés szerint, a válaszadó vállalkozások 56%-ban használnak CAT 6 kábeleket, 28%-ban CAT 5e-t és 16%-ban CAT 6a-t A 2017-es eredmények alapján kijelenthető, hogy az elmúlt időszak egyértelmű nyertese az akár 10 Gbps adatátviteli sebességet is lehetővé (500 MHz sávszélességű) tévő CAT 6a, melynek alkalmazása 60%-kal bővült. A CAT6 alkalmazása 5 százalékponttal bővült, míg a CAT 5e 11 százalékpontot esett. A CAT 6-os kábelek térnyerése mögött szerepelnek technológiai jellegű (sávszélesség, adatátviteli sebesség, megbízhatóság, jövőállóság stb.), gazdasági (közel azonos árszínvonal) és szubjektív benyomásokon nyugvó („a CAT 5e elavult”) magyarázatok egyaránt. Figyelemfelkeltő a tény, hogy az állami és nagyobb tendereken egyre inkább a CAT 6 és 6a a kötelező előírás. Számos telepítő akként fogalmazott, hogy az IP CCTV kameráknak elegendő a CAT 5e és ezt is használják, de a switchek és szerverek között már CAT 6-ot használnak.

Forrás: IPVM

Hirdetés
hírdetés
SecuriFocus

A SecuriFocus.com Magyarország első, a biztonságvédelmi szolgáltatások piacára szakosodott online hír- és információs portálja.
www.securifocus.com

SecuriForum

A SecuriForum Biztonságtechnikai és Tűzvédelmi Kiállítás & Konferencia a SecuriFocus Kft. által szervezett rendezvény.
www.securiforum.com

Elérhetőség

SecuriFocus Kft.
1118 Budapest
Nagyszeben u. 24/A
Tel: (30) 942-2789
Email: info@securifocus.com
A jogosult személyek már elektronikusan naplóznak. És a jelzőberendezések?
Olvasta már?
A jogosult személyek már elektronikusan naplóznak. És a jelzőberendezések?