Nincs maszk, esetleg félrecsúszott...?

Automatikus maszkfelismerő kamerák a Modern Alarm Kft.-től

Nincs maszk, esetleg félrecsúszott...?
A Hanwha Techwin Wisenet újabb technológiával támogatja mindazon üzleteket, boltokat, hivatalokat, vállalkozásokat, akik biztonságosan szeretnék működtetni munkahelyüket.

Emberi beavatkozás nélkül
A Hanwha Techwin a társadalmi távolságtartási szabályok végrehajtását segítő, nemrégiben debütált applikációja után (az üzletek látogató számát figyelő alkalmazás), újabbal rukkolt elő.
Ez a kamerákba előre telepített Arcmaszk-felismerő alkalmazás, mely automatizálja a maszkviselési előírások betartására való figyelmeztetést, emberi beavatkozás nélkül.

Nemzetközi igények alapján jött létre és a legjobbkor jelent meg
A WHO ajánlása szerint, az orrot és szájat is takaró maszk viselése, vélhetően csökkentheti a COVID-19 terjedését, és ezt számos üzletben, munkahelyen, hivatalban már alapvető biztonsági intézkedésként fogadták el. Mivel idehaza is egyre több helyen követelik meg a maszk viselését, így a legjobbkor jelent meg ez az alkalmazás.

Automatikusan felismeri és figyelmeztet a maszk viselésére
A Hanwha Techwin technológiai partnere, az a2 Technology által kifejlesztett, mesterséges intelligencián alapuló, Arcmaszk- felismerő alkalmazás nyílt platformú, Wisenet X sorozatú kamerákon fut, és innovatív videoelemzéssel érzékeli, ha egy területre belépő ember nem visel maszkot. Ez indítja el a testreszabható hangüzenetek lejátszását, például:
„Kérjük, viseljen maszkot”.

A hangüzenetet, a Wisenet X kamerákba beépített audiotámogatási funkción keresztül indíthatjuk, ami szükségtelenné teszi számítógép vagy a különálló hangtároló eszköz telepítését a közelben. A hangszóró és a kamera csatlakoztatásához csak egy rövid kábel szükséges.
A Riasztás kimenet funkcióval egyben aktiválható például egy figyelmeztető fény is.

Az alkalmazás egyszerre négy embert képes észlelni és elemezni, legfeljebb a kamerától mért 5 méteren belül.
Nem zavarja meg a szemüveg, kalap vagy sál viselése sem, és felismeri azt is, ha a maszkot nem megfelelően viselik, például nem takarja az orrot. Ilyen esetben, külön, előre felvett üzenetet képes lejátszani, például:
„Kérjük, megfelelően viselje a maszkot, hogy a száját és az orrát is takarja!".


A fix fókusztávolságú objektíves kameráknál, digitális nagyítási funkció segít a telepítőnek, hogy az alkalmazást úgy konfigurálhassa, hogy az a kamera látóterének csak egy meghatározott területére összpontosítson, és ne az egész képre (például nagylátószögű optikánál).

A pontos típusokhoz és a bővebb, részletes magyar nyelvű ismertetőhöz Kattintson IDE

További információkért, konkrét ajánlatért, kérjük a Modern Alarm Kft. Hanwha Wisenet terméktámogató kollégáját keressék:
Balczó Rudolf
+36 30 961-0340
balczo.rudolf@modernalarm.hu


Hirdetés
hírdetés
SecuriFocus

A SecuriFocus.com Magyarország első, a biztonságvédelmi szolgáltatások piacára szakosodott online hír- és információs portálja.
www.securifocus.com

SecuriForum

A SecuriForum Biztonságtechnikai és Tűzvédelmi Kiállítás & Konferencia a SecuriFocus Kft. által szervezett rendezvény.
www.securiforum.com

Elérhetőség

SecuriFocus Kft.
1118 Budapest
Nagyszeben u. 24/A
Tel: (30) 942-2789
Email: info@securifocus.com
A BUD Security Kft. ajánlata
Olvasta már?
A BUD Security Kft. ajánlata