Mi akadályozza a moblieszközökön tárolt azonosítók szélesebb körű alkalmazását?


Mi akadályozza a moblieszközökön tárolt azonosítók szélesebb körű alkalmazását?
Az egyik legnagyobb akadály az, hogy a fizikai belépőkártyák egyben az adott személyt (pl. munkavállalót) azonosító „kitűzőként” is funkcionálnak, ami (lássuk be) nehezen képzelhető el egy mobiltelefon vonatkozásában.

Az Openpath mobil alkalmazása (a cég állítása szerint) nem helyettesíti, hanem kiegészíti, hatékonyabbá teszi a fizikai belépőkártyákat. Szemben versenytársai többségével, az Openpath olyan (felhő alapú) mobilazonosítót kínál, mely ránézésre úgy néz ki, mint egy fizikai azonosító-/belépőkártya (fotóval és számos kiegészítő adattal egyetemben), így meglátásuk szerint, hatékonyan helyettesíti az fizikai azonosítókat. Mindazonáltal, megmarad az a probléma, hogy az illető személy azonosító adatai nem látszódnak folyamatosan, hanem kérésre, minden esetben aktiválni kell a mobiltelefonban futó appot, hogy „offline” információs funkcióját betöltse. Erősen valószínűsíthető, hogy az igazán hatékony megoldások csak a kisméretű, költséghatékony árszínvonalon előállított, hajlékony és igen vékony (egyben tartós), WiFi/Bluetooth kommunikátorral ellátott mini képernyők erőteljes piaci elterjedésével valósulhatna meg a hagyományos műanyag azonosítók nagyobb arányú lecserélése.

Forrás IPVM / Openpath
Tagek: beléptető

Hirdetés
hírdetés
SecuriFocus

A SecuriFocus.com Magyarország első, a biztonságvédelmi szolgáltatások piacára szakosodott online hír- és információs portálja.
www.securifocus.com

SecuriForum

A SecuriForum Biztonságtechnikai és Tűzvédelmi Kiállítás & Konferencia a SecuriFocus Kft. által szervezett rendezvény.
www.securiforum.com

Elérhetőség

SecuriFocus Kft.
1118 Budapest
Nagyszeben u. 24/A
Tel: (30) 942-2789
Email: info@securifocus.com
Földfelszíni és drón-detektáló radarok a Zmaxnál
Olvasta már?
Földfelszíni és drón-detektáló radarok a Zmaxnál