Mesterséges Intelligenciával hamisítják a digitális azonosítókat


Mesterséges Intelligenciával hamisítják a digitális azonosítókat
A digitális (biometrikus) azonosító megoldások elfogadottságának és alkalmazásának dinamikus növekedése kiváltotta a „kifinomultabb” bűnözői körök adekvát válaszát.

A Gemini Advisory – saját bevallása szerint – olyan ún. „deepfake” szoftvert fedezett fel a Dark Weben, mellyel ezen azonosítók hamisítása viszonylagos egyszerűséggel megvalósítható. A deepfake készítésére alkalmas szoftverek iránti kereslet egyre magasabb, mivel különböző pénzintézetek és egyéb szervezetek egyre nagyobb számban fogadják el az ügyfelek által készített „szelfiket” és videókat azonosítási célokra. Mindemellett, az eredeti személyről szerzett viszonylag kisszámú minta rendelkezésre állása esetén, azonosításra alkalmas videoanyagok elkészítését vállalják „szakértők” percenkénti 10-30 USD-s árfolyamon a Dark Weben. A megrendelt „szolgáltatás” mellé bónuszként, a deepfake szolgáltatók tanácsot is nyújtanak az adott (feltörni kívánt) fiók egyéb biztonsági megoldásainak megkerüléséhez.

Forrás: Gemini Advisory, spectrum.ieee.org

Hirdetés
hírdetés
SecuriFocus

A SecuriFocus.com Magyarország első, a biztonságvédelmi szolgáltatások piacára szakosodott online hír- és információs portálja.
www.securifocus.com

SecuriForum

A SecuriForum Biztonságtechnikai és Tűzvédelmi Kiállítás & Konferencia a SecuriFocus Kft. által szervezett rendezvény.
www.securiforum.com

Elérhetőség

SecuriFocus Kft.
1118 Budapest
Nagyszeben u. 24/A
Tel: (30) 942-2789
Email: info@securifocus.com
Új Harper Dexia Artic nagy fényáramú vészvilágító lámpák -30°c-ig
Olvasta már?
Új Harper Dexia Artic nagy fényáramú vészvilágító lámpák -30°c-ig