Videosec okos otthon

Smart Home, Smart Alarm, Smart Video

Videosec okos otthon
A technologiai fejlődésnek köszönhetően változik az ember életmódja. Az automatizált, könnyen kezelhető Okos Megoldások követelményként jelennek meg a modern lakás/iroda/gyár tervezésben, kivitelezésben.

Ezekben a rendszerekben megoldásokat kell adni erősáramú és gyengeáramú feladatokra. A Videosec megoldása egy rendszerbe integrálva kínál megoldásokat erősáramú és gyengeáramú feladatokra. A szenzorok, riasztásjelzők, aktuátorok, kapcsolók a TuyaSmart mobilapplikáción keresztül paraméterezhetőek. Automatizációk és jelenetparancsok segítségével a legegyszerűbbtől a legösszetettebb vezérlési feladatokra, eszközök közötti kölcsönhatásokra kínálnak megoldást. A TuyaSmart egy dinamikusan fejlődő globális platform, amelyet több világmárka is alkalmaz. Egyaránt elérhető Androidra is és iOS-re is, immár magyar kezelőfelülettel, továbbá integrálható az Amazon, a Google, az Apple és egyéb gyártók hangvezérlést biztosító rendszereivel.

Világítás és más elektromos fogyasztók kapcsolása akár jelenlét vagy egyéb feltételek alapján, világítás, fűtés, redőnyök, videómegfigyelő rendszer vezérlése a riasztásjelző rendszer állapota alapján, vizuális verifikáció, ellenőrzés, napkelte, napnyugta, pillanatnyi időjárás, vagy a megérkezésünk és távozásunk alapján elinduló automatikus folyamatok, csak néhány a rendszerben rejlő rengeteg lehetőség közül. Ezeket tekintsük most át néhány Videosec eszköz példáján keresztül.

A Tuya Smart telepítése után hozzuk létre a saját fiókunkat. A rendszer automatikusan létrehoz számunkra egy üres otthont, amit átnevezhetünk, majd adjuk meg földrajzi elhelyezkedését. Ez lehetőséget biztosít automatikusan lejátszódó folyamatok indítására napkelte, napnyugta, pillanatnyi időjárás, vagy GPS pozíciónk, a megérkezésünk és távozásunk alapján. Otthonunkhoz, meghívással, másokat is csatlakoztathatunk, akik vezérelhetik a rendszert és érteasítéseket is kaphatnak annak állapotváltozásairól. Egy felhasználói fiók egyidejűleg több otthonhoz is csatlakozhat. Lehetőség van arra is, hogy más felhasználóval egy-egy eszközt külön megosszunk. Most adjunk eszközöket az otthonunkhoz.RSR02 - a legegyszerűbb aktuátor, egy pici, WiFi-re csatlkaozó relémodul, amit akár egy 65-ös kötődobozban is elrejthetünk. Alapképessége, hogy mobiltelefonról bekapcsolható és kikapcsolható a csatlakoztatott fogyasztó. Igazán különlegessé az automatizációk teszik. Napkelte után X idővel, vagy napnyugta előtt Y idővel kapcsoljon be, vagy ki, esős vagy szeles időben kapcsoljon, vagy más eszközök állapota alapján, ezt bárki egyszerűen felprogramozhatja.WT2-R101, WT2-R201 és WT2-R301 kristályüveg előlapos érintőkapcsolók WiFi és RF távvezérelhetőséggel, Tuya automatizációkkal - egyaránt beköthetőek null-vezeték nélkül is és null-vezetékkel is a kábelezés függvényében. A rádiófrekvenciás távvezérelhetőség a váltó és keresztváltó kapcsolások kreatív kiváltására szolgál. MT-WL1G, MT-WL2G vagy MT-WL3G távvezérlők alkalmazásával, pókhálószerűen körbefutó kábelezés nélkül, a legextrémebb váltókapcsolások is megvalósíthatóak. Automatizációkat és jelenetparancsokat alkalmazva egymástól független kapcsolókat is egyszerre tudunk működtetni, például minden világítást lekapcsolni a riasztórendszer élesítése után X perccel.
A WT-C201 redőnyvezérlő a WiFi-ről történő távvezérlés mellett több redőny külön-külön, vagy csoportonkénti mozgatását is lehetővé teszi, egy-egy gombnyomással. Automatizációk segítségével olyan ébresztési konfiguráció is kialakítható, amiben először résnyire nyílva az első napsugarak kíméletesen ébresztenek, csak 1-2 perc után engedjük be az összes fényt. Téli időszakban a napnyugta közeledtével automatikusan leengedett redőnyök csökkentik a fűtési veszteségeket.

A kristályüveg előlapos kapcsolócsaládot jellemző igényes anyaghasználat bármely lakás vagy iroda ékévé teszi ezeket a kapcsolókat. A választható színek és az üveg, vagy szálcsiszolt alumínium keretek tökéletesen harmonizálnak bármilyen falfelülettel. Egyes kerettől négyes sorolható keretig választhatunk rögzítési megoldást. Ugyanebben a rendszerben rengeteg egyéb modult is kínálunk, legyen szó mechanikus kapcsolókról, nyomógombokról, aljzatokról, RJ45 vagy RJ11 csatlakozókról, de USB töltőmodult vagy éjszakai irányfényt is választhat. A keretek a fekete és fehér kristályüveg kialakítás mellett szálcsiszolt alumíniumból is elérhetőek, a natúr fémszín mellett arany és antracit festéssel is.

Hamarosan a rendszer többi elemét is bemutatjuk. Kérdéseivel forduljon a Videosec csapatához.

Tagek: okosotthon

SecuriFocus

A SecuriFocus.com Magyarország első, a biztonságvédelmi szolgáltatások piacára szakosodott online hír- és információs portálja.
www.securifocus.com

SecuriForum

A SecuriForum Biztonságtechnikai és Tűzvédelmi Kiállítás & Konferencia a SecuriFocus Kft. által szervezett rendezvény.
www.securiforum.com

Elérhetőség

SecuriFocus Kft.
1118 Budapest
Nagyszeben u. 24/A
Tel: (30) 942-2789
Email: info@securifocus.com
Techson SmartCenter egyszeregy útmutató
Olvasta már?
Techson SmartCenter egyszeregy útmutató