Videosec Okos otthon - kinetikus kapcsolók

Smart Home, Smart Alarm, Smart Video

Videosec Okos otthon - kinetikus kapcsolók
A technologiai fejlődésnek köszönhetően változik az ember életmódja. Az automatizált, könnyen kezelhető Okos Megoldások követelményként jelennek meg a modern lakás/iroda/gyár tervezésben, kivitelezésben.

Ezekben a rendszerekben megoldásokat kell adni erősáramú és gyengeáramú feladatokra. A Videosec megoldása egy rendszerbe integrálva kínál megoldásokat erősáramú és gyengeáramú feladatokra. Szenzoraink, riasztásjelzőink, aktuátoraink, kapcsolóink a TuyaSmart mobilapplikáción keresztül paraméterezhetőek. Automatizációk és jelenetparancsok segítségével a legegyszerűbbtől a legösszetettebb vezérlési feladatokra, eszközök közötti kölcsönhatásokra kínálunk megoldást. A TuyaSmart egy dinamikusan fejlődő globális platform, amelyet több világmárka is alkalmaz. Egyaránt elérhető Androidra is és iOS-re is, immár magyar kezelőfelülettel, továbbá integrálható az Amazon, a Google, az Apple és egyéb gyártók hangvezérlést biztosító rendszereivel.

Világítás és más elektromos fogyasztók kapcsolása akár jelenlét vagy egyéb feltételek alapján, világítás, fűtés, redőnyök, videómegfigyelő rendszer vezérlése a riasztásjelző rendszer állapota alapján, vizuális verifikáció, ellenőrzés, napkelte, napnyugta, pillanatnyi időjárás, vagy a megérkezésünk és távozásunk alapján elinduló automatikus folyamatok, csak néhány a rendszerben rejlő rengeteg lehetőség közül. Ezeket tekintsük most át néhány Videosec eszköz példáján keresztül.

A Videosec kínálatában elérhető kinetikus kapcsolók vezeték nélküli távkapcsolást tesznek lehetővé, elemek, akkumulátorok és karbantartási igény nélkül, vízálló kivitelben. A gombnyomás kinetikus energiája táplálja a villanykapcsolók új generációját.

A végfelhasználó a kapcsolóval találkozik először, tekintsük át a lehetőségeket. A legelterjedtebb kapcsolótípusok a 101 és a két áramkörös csillárkapcsoló, a 105. Ezek kiváltására a KS2-154, a KS2-254 és a három nyomógombos KS2-354 alkalmazhatóak. A négy és hat nyomógombos kapcsolókkal összetettebb rendszerek centralizált vezérlését is megvalósíthatjuk. Kulcstartóra fűzhető, hordozható kivitelben egy- és négygombos távirányítót választhatunk. A kapcsolók 433MHz-en küldenek rádiójelet a relémodulok felé, az ehhez szükséges energiát a gombnyomás kinetikus energiájából nyerik. A falra helyezendő kapcsolók számát és pozícióját nem kell előre meghatározni, bármikor, utólag is hozzátaníthatunk kapcsolókat a rendszerhez, vésés nélkül. Nem jelent akadályt sem a fára, fémre, vagy akár üvegfelületre történő telepítés, sem a kültéri, vizes környezetben történő telepítés, mert a kapcsolók IP67 védettségűek.

A relémodulok felsorolása rövid, képességeik viszont annál hosszabb listára kívánkoznak.
A hatcsatornás KRC-102 és KRC-103 modulok két 3,6kW és négy 2,2kW kapcsolási teljesítményű szárazkontaktus-relét tartalmaznak, amikkel egyaránt kapcsolhatunk alacsonyfeszültségű vezérlőjeleket és nagyteljesítményű fogyasztókat is.

A KRC702-W és KRC702-Z kétcsatornás szárazkontaktus-modulok különlegessége, hogy a hagyományos bistabil működési mód mellett átválthatóak impulzus-relé és időzítő-relé üzemmódba is. A választható időzítések 0,2 másodperctől indulva 2mp, 6mp, 30mp, 2 perc, 6 perc, 18 perc és 36 perc, bekapcsolt állapotban érkező vezérlőjelre az idő számolása újraindul. Ugyanezeket a modulokat alkalmazhatjuk TUYA-alapú riasztásjelző rendszereink kamerarendszerek és egyéb kommunikátorok felé történő átjelzésére is. A KWS04-W és KWS04-Z redőnyvezérlők szintén kétféle üzemmódban alkalmazhatóak, ezek a teljesítmény-kapcsolás és a vezérlőjel-kapcsolás. Az alapértelmezett teljesítmény-kapcsolási mód a két kimenet között logikai NAND kapcsolatot tart fent, azaz nem kerülhet áram alá egyszerre mindkét irány kimenete. Az elindított mozgatást bármelyik gomb megnyomásával megállíthatjuk, de 5 perc elteltével, amikor a végállás kapcsoló már beavatkozott, automatikusan lekapcsol a kimenet. Vezérlőjel-kapcsolási módban az egyes irányoknak megfelelő START és STOP impulzusok kerülnek kiküldésre. A kétféle kapcsolási mód között, illetve a nyitás-zárás irányát is mobilapplikációban tudjuk váltani.
A KRC703-W és KRC703-Z modulok három kapcsolt fázis kimenettel rendelkeznek. A feltanításuk és használatuk a videóban megtekinthető.

Mindegyik fajta kapcsolómodul távvezérelhető mobilapplikációból, és automatizációk bemeneti és kimeneti parancsát is képezhetik. Automatizációs példának álljanak itt az alábbiak: a riasztórendszer élesítésekor beállított késleltetéssel lekapcsol a világítás és a fűtés; vagy a világítás lekapcsolása után x perccel lecsukódik a garázsajtó; a mobiltelefonunk napnyugta után megérkezik a házunk közelébe, ez felkapcsolja a kerti világítást; szeles, viharos idő esetén a redőnyök automatikusan leereszkednek...

A relémodulok egyaránt elérhetőek WiFi és ZigBee csatlakozással is.
Kérdéseivel forduljon a Videosec csapatához .

Tagek: okosotthon

SecuriFocus

A SecuriFocus.com Magyarország első, a biztonságvédelmi szolgáltatások piacára szakosodott online hír- és információs portálja.
www.securifocus.com

SecuriForum

A SecuriForum Biztonságtechnikai és Tűzvédelmi Kiállítás & Konferencia a SecuriFocus Kft. által szervezett rendezvény.
www.securiforum.com

Elérhetőség

SecuriFocus Kft.
1118 Budapest
Nagyszeben u. 24/A
Tel: (30) 942-2789
Email: info@securifocus.com
Videosec IPW-2314LSA-28SWX kamera, az éjszaka királya
Olvasta már?
Videosec IPW-2314LSA-28SWX kamera, az éjszaka királya