OPTEX kerítés és kültéri védelem


OPTEX kerítés és kültéri védelem
Forgalmazó: Power Biztonságtechnika Kft
Gyártó: Optex


A megbízható kültéri védelem kialakítása nem egyszerű feladat, de nem is lehetetlen - köszönhetően többek között az Optex cég termékeinek. Minél kisebb az érzékelő által lefedett terület, annál kisebb a zavaró tényezők befolyása. Ezért célszerű kültéren az infrasorompók használata, mivel azok vonali karakterisztikája megfelel ennek a kritériumnak.
Az Optex SL-xxxQDM sorozatú eszközei a folyamatos fejlesztések eredményeképpen már sokkal okosabbak, mint régi társaik. Hogy mit tudhat egy infrasorompó? Ezt szeretném bemutatni Nektek.




Három főhősünk az SL-200QDM, SL-350QDM és SL-650QDM típusok, melyek tulajdonságaikat tekintve csak hatótávolságaikban térnek el egymástól.



Az elérhető változatok: 60, 100 és 200 m. Mindegyik 4 sugárral látja elfeladatát, és a sugarak együttes megszakítása ad riasztást. Mivel általában helyszínenként több érzékelő alkalmazása szükséges, ezek az eszközök 4 csatornásak, ami biztosítja, hogy a különböző csatornára állított eszközök ne zavarják egymást. Szünetmentesítésük sem kihívás, 12-30 V DC tápfeszültséggel üzemelnek, és néhány 10 mA-t fogyasztanak. De mivel tudnak ezek az érzékelők többek versenytársaiknál?
Leginkább telepítőbarát funkcióiknak köszönhetően. Például az optikai beállítást könnyíti, hogy az érzékelők belseje narancssárga, így a keresőprizmákon keresztül jobban látszanak, sőt, a nagy hatótávolságú modelleknél a prizma „távcsőként” is szolgál, hogy jobban lássuk a távoli eszközpárt. További "okosság", hogy a kalibrálást elvégezhetjük multiméter mellett/helyett a készülékeken elhelyezett ledsor és audiovisszajelzés segítségével. A kábelbevezetést is profin oldották meg.

Lépcsős kialakítású szilikonkúpokat helyeztek el a kábelek fogadására, azt is megjelölve mekkora átmérőjű kábelnél hol kell levágni a kúpot, hogy az páramentesen tömítsen. Ugyanezt a célt szolgálja a készülékházon körbefutó gumitömítés. Az egyik legfeltűnőbb különbség a hasonló termékekhez képest, hogy a négysugarasnak nevezett eszközön 5 lencsét találhatunk. Miért? Ez az ötödik lencse, azt hivatott biztosítani, hogy a vevőegység „beszélgessen” az adóval. Az adó nem folyamatosan maximális teljesítménnyel dolgozik. Ha romlanak a látási viszonyok - havazás, vagy köd ereszkedik a tájra - és csökkenni kezd az érzékelt jelszint, a vevő „rászól” az adóra, hogy az emeljen a teljesítményen, így biztosítva a megfelelő védelmet. A zavaró tényezők megszűntével ismét jelez a vevő az adó számára, de most azt, hogy visszavehet a teljesítményből. Ennek ellenére ha valaki attól tart, hogy a vonali karakterisztika könnyebben kijátszható, mint egy térvédelem, akkor természetesen kombinálhatja is a védelem eszközeit az Optex egyéb termékeivel, mint például a WXS-DAM-X5 ultraprofi, kültéri mozgásérzékelőjével. Ez a kombinált érzékelési mechanizmust (PIR+MW) alkalmazó detektor számos kimagasló tulajdonsággal rendelkezik, íme egy kis ízelítő:A 12 m-es hatótávolságot 4 PIR és 2 mikrohullámú szenzor biztosítja, de nem a megszokott látószöggel bír, hanem 180°-os védelmet lát el! Az érzékelési terület egy félkörív, mely két, 90°-os körcikkből áll, amelyek érzékenysége egymástól függetlenül hangolható, valamint beépített maszkolási lehetőséggel is ellátták.



Az Optex legtöbb eszköze, így a fent említett mozgásérzékelő és infrasorompó is elérhető elemes változatban, amelyekhez csatlakoztathatjuk az általunk használt riasztóközponthoz illeszkedő rádiós átjelzőt, ezzel áthidalva a vezetékezés feladatát. Az Optex az infrasorompók esetében is a tőle megszokott, professzionális megoldásokat hozza. Sokan régi tapasztalatok miatt ódzkodnak az infrasorompók használatától, Őket arra biztatom, próbálják ki az említett eszközöket, nem fognak csalódni!

Hirdetés
hírdetés
SecuriFocus

A SecuriFocus.com Magyarország első, a biztonságvédelmi szolgáltatások piacára szakosodott online hír- és információs portálja.
www.securifocus.com

SecuriForum

A SecuriForum Biztonságtechnikai és Tűzvédelmi Kiállítás & Konferencia a SecuriFocus Kft. által szervezett rendezvény.
www.securiforum.com

Elérhetőség

SecuriFocus Kft.
1118 Budapest
Nagyszeben u. 24/A
Tel: (30) 942-2789
Email: info@securifocus.com
A továbbfejlesztett napelemes kameraállomásról
Olvasta már?
A továbbfejlesztett napelemes kameraállomásról