Hikvision AcuSense-ColorVU kamera széria

Színes képalkotás intelligens célpontosztályzással

Hikvision AcuSense-ColorVU kamera széria
Forgalmazók:
Cédrus Kft.
DSC Hungária Kft.
Modern Alarm Kft.
Power Biztonságtechnika Kft.
RIEL Elektronikai Kft.
Gyártó: Hikvision Digital Technology Co. Ltd.


Napjainkban egyre elterjettebbé válik a CCTV világában a mesterséges intelligencia alapú célpontosztályzás.

Ez a technológia a mélytanulási algoritmusokon alapszik, melynek keretein belül az ilyen tulajdonsággal rendelkező termékekben egy olyan speciális chip található meg, amely képes különböző élőlényeket és tárgyakat megkülönmöztetni egymástól. Ezt a technológiát a Hikvision portfóliójában AcuSense technológiának hívjuk. Minden AcuSense termék képes különbséget tenni emberek, gépjárművek és minden egyéb célpont között. Ezek közül is csak az embereket és/vagy autókat vagyunk képesek megjelölni a felvételeinken. Ez azt jelenti, hogy már a mozgásérzékelés és egyéb analitikai algoritmus képes csak és kizárólag valós eseményekre indulni, melyet kizárólag emberek vagy gépjárművek váltanak ki. Így minden esetben csak valós eseményekre reagál a kamera, ezzel kizárva egy régebbi pixel változás alapú rendszer téves riasztásait. Ezen technológia pontosságát segíti, ha a kamera színes üzemmódban üzemel, ugyanis színes kép esetén a téves riasztás szűrő algoritmus pontosabb szűrést fog tudni kivitelezni. Ezen szempontokat figyelembe véve alkottuk meg az AcuSense-ColorVU kamera szériánkat, mely olyan kamerákat tartalmaz, melyek éjjel-nappal színes szenzorral vannak felszerelve és emellett téves riasztás szűrő mozgásérzékelés és egyéb analitikai algoritmusokat támogatnak. Ezen termékek közül szeretnénk most egyet bemutatni:


DS-2CD2047G2-LU:
Mint a képen is látható egy csőkameráról beszélünk, mely IP jelrendszerű, 4 megapixeles 16:9-es képarányú képalkotásra képes, F1.0 apertúra érték mellett 0,0005 lux minimum fényérzékenységgel. Mint említettük, ez a kmera éjjel-nappal színes képet prezentál. Nincs lehetőségünk IR fényvető használatára, mert a kamera képalkotó rendszere nem képes reagálni az infra fényre. Ez a termék, mint a széria többi tagja, fehér fényvetővel van felszerelve. Normál LED-es világítás található az eszközön. Abban az esetben, ha a kamera környezetében nincs meg a szükséges minimum lux érték, a kamera a fehér fény vetőt fel tudja kapcsolni automatán, világíthat egész éjjel, de ha a környezeti fény elég a kamerának, akkor arra is van lehetőség, hogy teljes mértékben kikapcsoljuk a fényvetőt. Az AcuSense chip integrációjával az eszköz önmagában képes a célpontosztályzás alapú mozgásérzékelésre, melynek esetében 4 külön képi terület jelölhető ki, de mindegyikhez csak egy érzékenység és küszöbérték adható. Ezen felül a kamera képes célpontosztályzás alapú vonalátlépés elemzésre, területbehatolás elemzésre, régió belépés elemzésre és régió kilépés elemzésre is. Ezen szabályok közül 4 darabot tud kezelni egyidőben a kamera és itt viszont már minden külön szabályhoz egyedi érzékenység és küszöbérték határozható meg, melynek segítségével akár pontosabb specifikus szűréseket is képes lesz elvégezni a kamera. Emelett természetesen támogatja a H.265+ kódolást, 130dB-es valós WDR-el képes az ellenfény kompenzációra és 3 egyidejű videó folyamot is képes prezentálni. Kivitelét tekintve fix objektíves csőkamera, mely elérhető 2.8mm,4mm és 6mm-es objektívekkel, melyek esetében 112 °,95 °,58 °-os horizontális látószögekkel rendelkeznek az elérhető kivitelek. Mindegyik objektív típus esetén 40m-es fehér fényvetővel szerelve érkezik a termék, IP67-es minősítéssel és beépített zajszűrős mikrofonnal, melynek segítségével hangrögzítésre is képesek vagyunk, mely a video stream-el együtt kerülhet lerögzítésre. POE és külső tápegység fogadására is képes, -30 C °-ig üzemképes, SD kártya foglalatot tartamaz (max. 256GB-ig), magyar nyelvű menürendszerrel rendelkezik és HikConnect kompatibilis. A HikConnect platform segítségével akár 0-24 lehetőséget biztosít Push Alarm üzenetek továbbítására, így képesek lehetünk megkapni minden riasztást, melyet a kamera generál, és azonnali betekintést nyerhetünk a kiváltó esemény indexképébe vagy akár a kamera élőképébe bármely pillanatban.

Összességében egy igen komplex biztonságot igérő termékről van szó, mely pontosítja a riasztások bejelzését azzal, hogy csak olyan eseményeket vagy képtartalmi változásokat kezel, melyeket valós személyektől vagy gépjárművektől származnak.

További részletekért kattintson IDE. A Hikvision ColorVu termékeket keresse partnereinknél.

Kiss Ákos
Pre-Sales Engineer, Hikvision Hungary

Hirdetés
hírdetés
SecuriFocus

A SecuriFocus.com Magyarország első, a biztonságvédelmi szolgáltatások piacára szakosodott online hír- és információs portálja.
www.securifocus.com

SecuriForum

A SecuriForum Biztonságtechnikai és Tűzvédelmi Kiállítás & Konferencia a SecuriFocus Kft. által szervezett rendezvény.
www.securiforum.com

Elérhetőség

SecuriFocus Kft.
1118 Budapest
Nagyszeben u. 24/A
Tel: (30) 942-2789
Email: info@securifocus.com
Lengyel fejlesztés és gyártás, 30 éve a biztonságtechnika szolgálatában
Olvasta már?
Lengyel fejlesztés és gyártás, 30 éve a biztonságtechnika szolgálatában