Techson SmartCenter célhardverek


Techson SmartCenter célhardverek
Forgalmazó: Power Biztonságtechnika Kft
Gyártó: TechSon


A TechSon SmartCenter nem csupán PC-n futó szoftverként, hanem célorientált hardveregységekből is felépíthető. Tartós használatuk során nem csupán energiát takarítunk meg, hanem egyszerűbbé válik a telepítés, megbízhatóbbá és biztonságosabbá tehetjük a VMS rendszert a beépített redundáns funkcióknak köszönhetően.

A szerver alapú kiépítés alapvető előnye a terhelés elosztása. Ám, ahogy növekszik a rendszer, sorra jönnek létre a szűk keresztmetszetek. A SmartCenter erőssége az egyes elemek elhelyezhetősége különálló hálózati szegmenseken, amivel csökkenthető a rendszeregyes pontjainak a terhelése. A SmartCentert tehát telepíthetjük egyetlen PC-re is, de akár minden egyes részét más-más PC-re a vállalat hálózatán belül vagy kívül. A rendszer legfontosabb építőkövei a menedzsment szerver, ami koordinálja a többi egység és a felhasználók kapcsolatát, valamint a médiastreamek közvetítését végző transzferszerver és a helyi rögzítésért felelős tárrolószerver.



Mindezek azonban elérhetők akár egyetlen célhardware-ben is.

A TechSon TCP SCR A256 olyan központi egység, amely az All-In-One koncepcióra épülve egymagában is képes helyettesíteni a Windows PC-re telepített SmartCenter Standard szerverszoftvert. Az előre telepített szoftver 256 csatorna azonnali használatát teszi lehetővé.



A rack-be szerelhető SCR A256 indulás után azonnal üzemkész. Ha kevés a 256 csatorna, licencekkel bővíthető egészen 30 000 kameráig vagy 1024 rögzítőig. A 4K HDMI, VGA portokra kötött monitor, valamint az USB-re csatlakoztatható egér és billentyűzet segítségével a beállítások épp olyan egyszerűen elérhetők, mint a PC-re telepített SmartCenter esetében. Ráadásul a rendszer magját képező stabil Linux (Cent OS7.4) alacsony erőforrásigénye több erőt hagy a beépített Xeon processzornak a VMS funkciók kiszolgálására. Az operációs rendszer és a SmartCenter egy 120 GB-os SSD-ről fut, de a tervezők hagytak helyet további három merevlemez beépítéséhez is. Így, ha a helyi rögzítéshez elegendő háromszor nyolc terabájtnyi tárterület, a lehetőség fenn áll. A biztonság és a hibatűrő redundancia a rögzítésre ugyan nem vonatkozik, de a nagy sebességű, 880 mbps sávszélességet mindkét irányban elérő, kétszer két LAN adapter már megvalósítja azt. Azon túl, hogy két különálló hálózatra képes egyszerre csatlakozni, hálózati szakadás esetén a rendszer automatikusan átáll a másodlagos LAN csatlakozóra, így egy jól felépített hálózati struktúra még hardveres hibák esetén működőképes maradhat, ami egy megfigyelőrendszer esetében létfontosságú. Az SCR A256 természetesen ellátja a PC-s verziónál megszokott összes funkciót, így a TechSon rögzítők és kamerák mellett más gyártók készülékei is felvehetők a rendszerbe. Használhatunk e-térképet, tévéfalat, komplex eseményláncokat építhetünk a távoli készülékekről bejövő riasztásokra. Egyesítve kezelhetjük a különböző helyszínekre telepített arcfelismerő rendszereket, és minden beérkező, intelligens eseményre beállíthatók a válaszreakciók.
Amennyiben rendszer nagyobbra nőtt, akkor itt is lehetséges a bővítés. Az SCR A256 SmartCenter minden eleme bővíthető, így például, ha nagyobb tárterületre lenne szükségünk, akkor akár PC-t is használhatunk, de jóval messzebbre mutat, ha ebben az esetben is célhardvert használunk.

A TCP SCR S16 egy rackbe szerelhető, nagy kapacitású tároló szerver, ami minden igényünket kielégíti a megbízhatóság, a sebesség, a biztonság terén.



Az összesen 128 terabájt tárterület mellett speciális funkciók teszik értékessé az SCR S16-ot. Hasonlóan az előbbiekben bemutatott A256-hoz, kettős LAN csatlakozó előzi meg a hálózati hibákból eredő adatvesztést. A dual LAN az ún. aggregált kapcsolatot is lehetővé teszi, azaz egyszerre két vezetéken, nagyobb sebesség érhető el. Emellett a tápellátás feladatát is kettőzött tápegység látja el.
A merevlemezeken tárolt adatok biztonságáról hardveres RAID gondoskodik. A RAID0 (mirror) mellett elérhető a RAID5, ami 15 lemeznyi értékes adat mellett mindössze egyetlen lemeznyi redundancia árán teszi hibatűrővé a tárolást. Az esetleg meghibásodott merevlemez cseréjéhez még csak le sem kell állítani a tárolószervert, mert a Hot Swap technológia megengedi a lemezek üzem közbeni cseréjét.

A célhardverek tehát egyszerűbbé, átláthatóbbá teszik a rendszert, és megnövelik az élettartamot, a teljesítményt és a biztonságot.



Boros György
termékfelelős

Hirdetés
hírdetés
SecuriFocus

A SecuriFocus.com Magyarország első, a biztonságvédelmi szolgáltatások piacára szakosodott online hír- és információs portálja.
www.securifocus.com

SecuriForum

A SecuriForum Biztonságtechnikai és Tűzvédelmi Kiállítás & Konferencia a SecuriFocus Kft. által szervezett rendezvény.
www.securiforum.com

Elérhetőség

SecuriFocus Kft.
1118 Budapest
Nagyszeben u. 24/A
Tel: (30) 942-2789
Email: info@securifocus.com
Uniview analóg kamera szériák – Dolphin és Whale
Olvasta már?
Uniview analóg kamera szériák – Dolphin és Whale