A zsarolóvírusok kora


A zsarolóvírusok kora
Bár abban a szakértők egyetértenek, hogy a kibervédelem területén még mindig az ember a leggyengébb láncszem, határozottan javasolják, hogy informatikai rendszereinket technológiai „pajzsokkal” is lássuk el. Infokommunikációra épülő (kiemelve szűkebb pátriánk esetében az online elérhető elektronikus vagyonvédelmi rendszereket és okos otthon megoldásokat) korunkban egyre inkább kitetté válunk a kibertérből érkező fenyegetésekkel szemben.

Egyes vélemények szerint, a zsarolóvírusok nem egy lecsengő, hanem épp ellenkezőleg, egy felívelő trendet képviselnek. A cég felmérése szerint, a vállalkozások esetében húsbavágó lehet egy zsarolóvírus hatása. Az USA-ban és az Egyesült Királyságban 30% felett volt azon (vírustámadás alá került) cégek aránya melyek kénytelenek voltak ennek hatására tevékenységüket véglegesen beszüntetni. A felmérés szerint a legmagasabb „bezáró” arányt az Egyesült Arab Emírségekből jelezték (42%), míg az egyik legalacsonyabbat Spanyolországból (5%). Német- és Franciaország esetében 21/22% volt ez az arány. A visszajelzésekből kiderült, hogy azon cégek, akik egyszer már elszenvedtek egy támadást és fizettek a zsarolóknak, nem váltak immunissá egy következő támadással szemben. Nem mellesleg, a „túlélő” cégek sok esetben jelentősebb munkaerő elbocsátással tudták csak kigazdálkodni a visszatérésük költségeit. A szakértők felhívják a figyelmet a szoftver, firmware frissítések valamint egyéb, megelőző megoldások alkalmazásának fontosságára.

Forrás: atlasvpn.com

Hirdetés
hírdetés
SecuriFocus

A SecuriFocus.com Magyarország első, a biztonságvédelmi szolgáltatások piacára szakosodott online hír- és információs portálja.
www.securifocus.com

SecuriForum

A SecuriForum Biztonságtechnikai és Tűzvédelmi Kiállítás & Konferencia a SecuriFocus Kft. által szervezett rendezvény.
www.securiforum.com

Elérhetőség

SecuriFocus Kft.
1118 Budapest
Nagyszeben u. 24/A
Tel: (30) 942-2789
Email: info@securifocus.com
Fényerő szabályozás Inim riasztóról
Olvasta már?
Fényerő szabályozás Inim riasztóról