Videosec motorizált dómkamerák képanalitikai riasztásokkal


Videosec motorizált dómkamerák képanalitikai riasztásokkal
Készletkisöprő akciónkban kínált dómkameráink egyes konstrukciókban akár már a listaár fele alatti áron is megvásárolhatóak. Képanalitikai riasztásokra képesek, emellett más hasznos funkciókra is alkalmazhatóak.

Három motorizált dómkameráról essen most szó, ezek az IPD-3234L-28ZD, az IPD-3235-28SZ és az IPD-3638-28Z. Az IPD-3234L-28ZD szenzora 4 Megapixel felbontású, az összes Videosec kamerára jellemző kimagasló képminőség jellemzi, úgy nappal, mint éjszaka, bekapcsolt infravörös fénnyel. Rögzítőn keresztül, vagy a kamera webfelületén rengeteg képalkotási paraméterhez férhetünk hozzá. A manuális záridőmeghatározás már a múlt. Itt megadhatjuk a tartományt, amelyben a kamera automatikája változtatja a záridőt, például 1/100.000 és 1/500 másodperc között, ha gyors mozgású objektumokat figyel a kamera. A szpot-fénymérés lehetőséget biztosít arra, hogy a képmezőben található erős fényforrások vagy visszaverődések ne befolyásolják az expozícióvezérlést, ne legyen sötét a kép, amikor a kamerának szemben található reflektor bekapcsol. Ehhez egy tetszőleges téglalapot adunk meg a képmező bármely részén, ami elkerüli a zavaró fényforrást, a kamera itt végzi a fénymérést. A képanalitikai riasztások meghatározó funkciója a területre behatolási riasztás, amikor egy háromtól hat pontig meghatározható sokszögben kijelöljük a riasztási területet. Ha egy objektum belép erre a területre, a kamera riasztást generál. Human body detection – azaz emberi alak felismerése, ezt a funkciót használva a kamera akkor generál riasztást, amikor a kijelölt területen emberszerű objektum jelenik meg.

Az IPD-3235-28SZ szintén búrás kialaktású motorizált dómkamera IK10 ütésállóságú és IP67 vízállóságú kameraházban. A Starlight technológiának köszönhetően kevés fénynél is képes színes képet generálni a kamera, mindemellett rendelkezik az előző modellnél már részletezett képparaméterezési lehetőségekkel. A képanalitikai riasztások akár négy területet és négy vonalátlépést is képesek figyelni egyidőben, a vonalátlépésnél megadhatjuk a riasztandó áthaladási irányt is. Ez a kamera rendelkezik audió kimenettel és bemenettel, ezekhez aktív hangszórót, illetve mikrofont köthetünk. A riasztási bemenet más rendszerek illetve szenzorok felől tud szárazkontaktus-jelet fogadni, a riasztási kimenet pedig a teljes kamerarendszer közös riasztási kimeneteként viselkedik, például a hármas kamerán észlelt területre behatolási riasztás aktiválja az ötös kamera riasztási kimenetét.

Az IPD-3638-28Z kamerát a 4K, azaz 8 Megapixel felbontása és az előlapjába éptett térmikrofon emeli ki a kínálatból. A négy területre behatolási és négy vonalátlépési riasztás mellett használhatjuk audió szenzorként is. Ha hirtelen csattanásra, illetve pillanatnyi hangerőnövekedésre kérünk riasztást, üvegtörés-érzékelőként használhatjuk. Ipari környezetben kérhetünk riasztást hangerő-csökkensre is, ezzel jelezhetjük, ha egy gép valamiért leállt.

A kamerákról bővebb részleteket a Videosec weboldalán talál.

Hirdetés
hírdetés
SecuriFocus

A SecuriFocus.com Magyarország első, a biztonságvédelmi szolgáltatások piacára szakosodott online hír- és információs portálja.
www.securifocus.com

SecuriForum

A SecuriForum Biztonságtechnikai és Tűzvédelmi Kiállítás & Konferencia a SecuriFocus Kft. által szervezett rendezvény.
www.securiforum.com

Elérhetőség

SecuriFocus Kft.
1118 Budapest
Nagyszeben u. 24/A
Tel: (30) 942-2789
Email: info@securifocus.com
A továbbfejlesztett napelemes kameraállomásról
Olvasta már?
A továbbfejlesztett napelemes kameraállomásról