Cloud Manager Applikáció

„Óriási” felhő a kezünkben egyetlen gombnyomásra

Cloud Manager Applikáció
ASCloud Managerről már sokat tudunk, távoli vezérlés, felhasználókezelés, távprogramozás. Mindezek elérhetőek a www.ascloudmanager.com weboldalon de arról még nem esett szó, hogy a felhasználóbarát Cloud Manager alkalmazással okostelefonunkon egyetlen gombnyomásra elérhetjük összes eszközünket.



Ma már a Cloud Manager Android APP és a Cloud Manager iOS APP is elkészült, amivel 30mp alatt felprogramozhatunk akár egy új WIFI/BT eszközt és újabb 30mp-et vesz igénybe, hogy az eszközhöz Bluetooth vagy CLOUD (internetes) vezérlőikont hozzunk létre.

Méltán mondhatjuk, minden eszközünk egyetlen gombnyomásra kerülhet tőlünk. Keressük meg az App Store áruházban vagy a Google Play áruházban az ingyenes Cloud Manager alkalmazást, töltsük le okostelefonunkra.




Kompatibilitás

Mit tegyünk, ha modulunk már régóta működik, de szeretnénk a felhőből vezérelni, távolról programozni?
Minden ASC Global Magyarország Kft által forgalmazott eszköz, amely rendelkezik RS232-es csatlakozóval képes felhőkapcsolatra egy WIFI/BT Programmer segítségével, tehát kompatibilis a felhővel. Cloud Manager APP-ban a Bluetooth kapcsolat létrehozását követően a helyi WIFI hálózat beállításával azonnal elérhetővé válik eszközünk a felhőben.
Léteznek olyan telepítési helyszínek is, ahol nem áll rendelkezésre WIFI kapcsolat, ott a ProCon GSM Cloud modul a megoldás. A SIM kártyán keresztüli adat kapcsolat kiválóan használható felhő kapcsolathoz.

Cloud Manager APP

Az alkalmazás megnyitásakor a vezérlőlapon megjelenik az összes, eddig Ön által létrehozott Bluetooth vagy Cloud kapcsolattal csatlakoztatott, ill. SMS paranccsal vezérelhető eszköz(ök) vezérlő gombja. A vezérlőgombok nevét, színét ikonját a felkínált listából egyedileg alakíthatja. A gombon tartva ujjunkat majd jobbra húzva szerkeszthetjük, balra akár törölhetjük is a vezérlőikont.
Vezérlőgombot megnyomva a kimenet aktiválódik, mellette a vezérléssel kapcsolatos információk láthatóvá válnak.

Eszközök





Eszközök menüben találjuk a már regisztrált eszközeinket, ahol láthatjuk a kapcsolódás módját is – Bluetooth, Cloud vagy SIM. A zöld szín aktív kapcsolatot jelent. Ha mindkettő rendelkezésre áll, akkor mindkettő zöld színű lesz.

Eszköz hozzáadása
Eszköz hozzáadása még sosem volt ilyen egyszerű, a „+” gomb megnyomását követően az okostelefonban beállított nyelvhasználat alapján informatív anyanyelvi útmutató segít a beállításban.

(Jelenleg HU, EN, IT, SI, GR, DE, ami folyamatosan bővül) Bluetooth eszközt, SIM vezérlőeszközt pillanatok alatt regisztrálhatunk. A gyors menünek köszönhetően minden szükséges adatra rákérdez az applikáció.

Bluetooth/Cloud (WIFI)/SIM ikon létrehozása

„+” gomb megnyomásával, vezérlőikon nevének megadását követően, ki tudjuk választani a kapcsolódás módját. Egyedi háttérszín és ikon választásával csoportosíthatjuk vezérlőikonjainkat a későbbiekben bővülő eszközeink egyszerűbb azonosításhoz. Ezek után a kimenetvezérlési idő beállításával, kiválasztásával már működik is a vezérlőgomb.



Eszköztípustól függően modulonként eltérő kimenetvezérlési módokat is választhatunk. Ha riasztó vezérlő panelként használjuk pl. ProCon GSM modulunkat, akkor az alkalmazáson keresztül akár élesíthetjük/hatástalaníthatjuk azt. Több kimenet esetén, (EXP Relay bővítő modullal 1 plusz kimenetet, EXP Relay3 bővítő modullal 3 plusz kimenetet kaphatunk) külön-külön vezérlőikont hozhatunk létre a kimenetek aktiválásához.





Mint minden alkalmazást a Cloud Managert is személyre szabhatjuk. Az applikáció stílusát világos vagy sötét témaként használhatjuk. Kiválaszthatjuk, hogy az applikáció indulásakor az eszközök vagy közvetlenül a vezérlőikonok, vezérlőgombok jelenjenek meg.

Engedélyezhetjük a vezérlőgombok szerkeszthetőségét az ide-oda csúsztatás funkció bekapcsolásával.





Felhasználók

Az egyik és leglényegesebb kérdés, hogy a felhasználók hogyan fogják tudni használni a vezérlőfunkciókat. A Cloud Manager APP mindenki számára elérhető. Nem kell mást tennie, mint belépni a létrehozott e-mail címmel, jelszóval. Belépéskor megjelenik az összes e-mail címhez rendelt eszköz. Vezérlőikon létrehozásánál itt is jogosultságtól függően hozhatunk létre Bluetooth, CLOUD vagy SIM parancs küldő vezérlőgombot.

A Cloud Manager APP fejlesztése nem áll meg! Jelenlegi formájában az általunk forgalmazott belső memóriás GSM modulokat szinte kivétel nélkül mind vezérelhetjük az applikációban, az idei fejlesztéseknek köszönhetően pedig már távfelügyeleti eszközök is megjelenhetnek közvetlenül a vezérlőpultban.

Hamarosan nem csak vezérlést hanem állapot visszajelzést is láthatunk az applikációban, ami azért lesz óriási előrelépés, mert anélkül, hogy parancsot adnánk az eszköznek, láthatóvá válik minden ki és bemeneti

állapotunk. EXP8IO bővítő modul használatával (8 bemenet, 8 kimenet) láthatjuk és vezérelhetjük be- és kimeneteinket. Ha teljesen ki akarjuk használni a bővítési lehetőséget, konkrétan 16 bővítő panellel 128 darab bemenetet és 128 darab kimenetet kontrollálhatunk egyetlen alkalmazásból, egy ProCon GSM eszköz közreműködésével.

A felhő így már a gigantikus lehetőségek tárháza telepítőként és végfelhasználóként is. Méltán mondhatjuk a mai kor egyik legnagyszerűbb fejlesztésnek.


Köszönhetően a hazai fejlesztésnek és a hazai gyártásnak a Cloud Manager APP minden eszközfejlesztést követően azonnal frissül, tehát naprakész. Sok esetben felhasználói visszajelzések alpján készítünk új funkciókat. A Cloud Manager APP alkalmas további eszközök fogadására mint pl.: a biztonságtechnikában ismert TANLock elektromos zárak, melyek biztosítják a felhasználók azonosításával történő zárnyitást a megfelelő jogosultságok függvényében. Közeli fejlesztés után egyetlen gombnyomással vezérelhetjük a Rack szekrényünket, elosztószekrényünket vagy ipari berendezésünket.

Hirdetés
hírdetés
SecuriFocus

A SecuriFocus.com Magyarország első, a biztonságvédelmi szolgáltatások piacára szakosodott online hír- és információs portálja.
www.securifocus.com

SecuriForum

A SecuriForum Biztonságtechnikai és Tűzvédelmi Kiállítás & Konferencia a SecuriFocus Kft. által szervezett rendezvény.
www.securiforum.com

Elérhetőség

SecuriFocus Kft.
1118 Budapest
Nagyszeben u. 24/A
Tel: (30) 942-2789
Email: info@securifocus.com
Proximity kártya: Hogyan működik, és mi a hozzáadott értéke?
Olvasta már?
Proximity kártya: Hogyan működik, és mi a hozzáadott értéke?