Az átlag még mindig 15 kép/s


Az átlag még mindig 15 kép/s
Az elmúlt évtized video-biztonságtechnikai marketinganyagit látva az ember azt hihetné, hogy mára már minimum elvárás a 25 (30) kép/s képfrissítési sebesség melletti videorögzítés és megfigyelés. A valóság azonban kicsit mást mutat, legalább is az IPVM nem régiben készített felmérése szerint.

Az általuk megkérdezett vagyonvédelmi telepítők mintegy 70%-a 10 és 20 kép/s közti frissítési sebességet állít be egy frissen letelepített CCTV rendszer esetében. Valójában a nagy többség (39%) 15 kép/s-os értékkel dolgozik, a 20 kép/s-t „csak” a megkérdezettek 31%-a vallotta magáénak.

A 25 kép/s-ot már csak 8% alkalmazza viszonylagos gyakorisággal, míg az ennél magasabb étékekre a válaszadók 9%-a mondott igent. A 10 kép/s alatti beállításokat alkalmazók aránya 13%-ra csökkent úgy, hogy 5 kép/s-t, illetve ez alatti értékeket már senki nem „vallott be”. Egy apró érdekesség: az USA telepítői kicsit, 3 kép/s-mal „konzervatívabbak” – értsd: ennyivel alacsonyabb frissítési sebességre esküsznek.

Forrás: IPVM

Hirdetés
hírdetés
SecuriFocus

A SecuriFocus.com Magyarország első, a biztonságvédelmi szolgáltatások piacára szakosodott online hír- és információs portálja.
www.securifocus.com

SecuriForum

A SecuriForum Biztonságtechnikai és Tűzvédelmi Kiállítás & Konferencia a SecuriFocus Kft. által szervezett rendezvény.
www.securiforum.com

Elérhetőség

SecuriFocus Kft.
1118 Budapest
Nagyszeben u. 24/A
Tel: (30) 942-2789
Email: info@securifocus.com
2024-től elindultak az elektronikus tűzvédelmi naplózás képzései
Olvasta már?
2024-től elindultak az elektronikus tűzvédelmi naplózás képzései