A DARPA újabb megállapodása egy civil fejlesztő vállalkozással


A DARPA újabb megállapodása egy civil fejlesztő vállalkozással
A rendkívül alacsony energiaigényű mesterséges intelligencia (MI) jelfeldolgozó platformok fejlesztésében „utazó” Ceva nyílt licencszerződést kötött az Egyesült Államok Védelmi Fejlett Kutatási Projekt Ügynökségével (DARPA), támogatandó az Ügynökség ún. intelligens érzékelő technológiákat érintő innovációs erőfeszítéseit.

A szervezetek közti megállapodás a DARPA Toolbox (Eszköztár) kezdeményezés keretében jött létre, melynek célja, hogy az Ügynökség valamennyi (kutatási projektekben érdekelt) szervezeti egysége egyszerűbben férhessen hozzá a kereskedelemben elérhető technológiákhoz.

Továbbá a Ceva piacra dobta SensePro DSP (digitális jelfeldolgozó) családjának legújabb generációját, amely egyfajta hub-ként funkcionál a vizuális és audio érzékelők jeleit elemző MI megoldások (pl. arcfelismerés, hangbiometria) számára. Az új SensePro2 a géplátás területén akár hatszoros teljesítmény-javítást biztosíthat, és duplájára növelheti az MI következtetési hatékonyságát, emellett 20%-kal csökkent energiafelhasználása elődjéhez képest – a cég állítása szerint.

Forrás: Ceva

Hirdetés
hírdetés
SecuriFocus

A SecuriFocus.com Magyarország első, a biztonságvédelmi szolgáltatások piacára szakosodott online hír- és információs portálja.
www.securifocus.com

SecuriForum

A SecuriForum Biztonságtechnikai és Tűzvédelmi Kiállítás & Konferencia a SecuriFocus Kft. által szervezett rendezvény.
www.securiforum.com

Elérhetőség

SecuriFocus Kft.
1118 Budapest
Nagyszeben u. 24/A
Tel: (30) 942-2789
Email: info@securifocus.com
FAAC kapumozgatók
Olvasta már?
FAAC kapumozgatók