Texecom Capture – megragadja a lényeget

Új technológiájú Texecom mozgásérzékelő-család a Modern Alarmtól

Texecom Capture – megragadja a lényeget
A Modern Alarm Kft-től, mint a Texecom cég hazai képviselőjétől, már rendelhetők a kínálatában frissen feltűnt a tavaly év végén bejelentett Capture mozgásérzékelő típusok.

A Texecom, a Capture sorozattal, magasabb szintre emelte a diszkrét érzékelőkből felépülő vagyonvédelmi rendszereket. Az új filozófiát követő felszerelési metodika, elsősorban telepítői szemszögből változott, sokkal, de sokkal egyszerűbbé és gyorsabbá téve a telepítést.
A Capture nem csak felszerelési szempontból jár új utakon, hanem az érzékelő fizikai kialakítását tekintve is.

Lássuk, mik is ezek a fontos mérföldkövek az új technológiát képviselő eszközöknél!

Lehet vezetékes, rádiós, fali, vagy mennyezeti
A Capture esetében nem kell minden egyes típusnak megjegyezni a szerelését, mert mind a fali, mind a mennyezeti, mind pedig a rádiós kivitelek ugyanúgy telepíthetőek. A tízféle eddig megjelent típusnál így van, és várhatóan az év folyamán megérkező többi esetében is így lesz. Így mindegy, hogy dual, quad, vagy éppen mikrohullámú résszel kombinált mozgásérzékelőt szerelünk-e éppen, a beállítása ugyanaz!


Lencsekialakítás
Az optikai fejlesztéseknél elért eredményeket építették be maradéktalanul a Capture eszközökbe. Az üzemszerűen nem eltávolítható optika (lencse) teljesen belesimul a fedélbe, akár egybeöntöttnek is vélhetnénk. A szabadalmi oltalom alatt álló multifókuszú lencse, minden Capture modell esetében fixen beépített és külsőleg egységes megjelenésű. Az előző Texecom modellekhez képest, megduplázódott az optika által kialakított érzékelési pontok (érzékelési zónák) száma.
A Térlátó és a Folyosó (Függöny) karakterisztikák közötti váltáshoz nem kell lencsét cserélni, vagy szétbontani a fedlapba integrált részegységeket.
A fali szerelésű érzékelők maguk alá látó (tüköroptikás) zónáit mechanikusan válthatjuk át, kisállat immunis módba, ekkor a közvetlenül lefelé látó zónák inaktívvá válnak.

Egyedi lehet a megjelenése
A fedélre pluszban felpattintható áttetsző lap mögé rendelhető a gyártól, on-line, 20 darabos pakkokban egyedi logós, feliratos betét. A megrendeléshez elhelyezési segítséget is kapunk, a képernyőn egyből látható, milyen lesz a végeredmény.

Csavaros lezárás? Ugyan már!
A Capture szétszedésekor nem fogjuk elhagyni a fixáló csavarokat, ugyanis nincsenek olyanok. Mindössze egy zárt kell könnyedén, negyed fordulattal elfordítani, és levehetővé válik a fedél.

Többfunkciós fedlap
A fedél, nem csak egy műanyaglapot takar a Capture esetében, hanem a teljes előlapot jelenti, optikával, elektronikával együtt. Ez egy mozdulattal lehúzható a hátlapról és a kapocssorról is. Mivel a fedél teljesen egybeépült az elektronikával és a piroelemmel is, az eddig megszokottakhoz képest, jóval jobb a por- és rovarvédettsége az eszköznek, szinte nulla az esélye, hogy bármilyen szennyeződés, vagy rovar az érzékelőelem közelébe jusson. Ugyanígy kizárt, hogy az elektronikához hozzáérjünk, vagy véletlenül megsérthessük azt.

Hová lett a bekötési leírás...?
Tehetnénk fel a kérdést, de minek? Ahhoz, hogy soha többé hogy ne kelljen bekötési ábrákat keresgélnünk, már a papírdoboz letéphető fülein is találunk segítséget, de magára a belső burkolatra is rágravírozták a bekötéshez, beállításhoz szükséges információkat, így azok örökre ottmaradnak, ha 10 év múlva újra át kellene nézni a teljes rendszerbekötést, akkor sem kell keresgélni az archívumban a dokumentumokat.
A sorkapocsra is rákerültek ugyanazok a jelölések, mint a fedélre, így azt követve, egyszerűen a megfelelő helyekre kell beszorítani a vezetékeket.


A hibázás lehetőségének minimalizálása érdekében, arra is gondoltak, hogyha levesszük az elektronikát a sorkapocsról, akkor az 180°-kal elfordul (tükröződik), így ennek megfelelően jelölték fel, hogy ezen se kelljen gondolkodni a bekötés közben.
A sorkapocs billenthető, és egy mozdulattal ki is vehető a hátlapból, természetesen, szerszámot ez esetben sem kell használnunk. Már csak ködös emlék amikor kínlódva kellett a vezetékeket a megfelelő helyekre beerőszakolni, egy szűk tokozásban, ahová még egy csecsemő ujja sem férne be.

Roppantul egyszerű beállítások
A sorkapocshoz hasonlóan, az üzemmódok aktiválásában is egyértelmű jelölések segítenek, mint ahogyan a beépített lezáró-ellenállások gyors kiválasztásában is, melyek egy csúszókapcsoló segítségével állíthatóak be.

Kisállat immunitás
A minden Capture modellben rendelkezésre álló kisállat immunis mód beállítása rendkívül egyszerű. Mindössze egy mechanikus fület és azzal összhangban egy DIP kapcsolót kell a megfelelő pozícióba átváltani. Ilyenkor az addig az érzékelő alá közvetlenül látó zónák inaktívvá válnak.
A Capture kisállat immunis módja, villámgyors emberi mozgásérzékelésre képes, miközben a 35 kg-nál nem nehezebb állatok padlóközeli mozgása nem vált ki riasztást. Mennyezeti kiviteleknél ez az üzemmód értelemszerűen nem használható.

Részletes információ, konkrét ajánlat:
Modern Alarm Kft. Texecom terméktámogató kollégái
Rác Géza: (30)791 3334 rac.geza@modernalarm.hu
Bogya Zsolt: (30)894 0630 bogya.zsolt@modernalarm.hu

Részletes, magyar nyelvű ismertető IDE kattintva

Hirdetés
hírdetés
SecuriFocus

A SecuriFocus.com Magyarország első, a biztonságvédelmi szolgáltatások piacára szakosodott online hír- és információs portálja.
www.securifocus.com

SecuriForum

A SecuriForum Biztonságtechnikai és Tűzvédelmi Kiállítás & Konferencia a SecuriFocus Kft. által szervezett rendezvény.
www.securiforum.com

Elérhetőség

SecuriFocus Kft.
1118 Budapest
Nagyszeben u. 24/A
Tel: (30) 942-2789
Email: info@securifocus.com
RISCO ( Rokonet ) hírek az LDSZ Kft-től
Olvasta már?
RISCO ( Rokonet ) hírek az LDSZ Kft-től