Hikvision HeatPro Hőkamerák


Hikvision HeatPro Hőkamerák
Általános kérdés, hogy milyen technológiát kell használnunk ahhoz, hogy a legtökéletesebb biztonságtechnikai megoldást tudjuk prezentálni a felhasználóinknak.

Azokban az esetekben, ahol az általános CCTV kamerák már nem feltétlenül tudják ellátni a feladatukat, a környezeti vagy az időjárási adottságok, vagy esetlegesen az ügyfél elvárások miatt, tökéletes megoldást nyújthatnak számunkra a hőkamerák. A hőkamerák ugyanis egy speciális infra tartományban képesek a hőmérséleti reflekciók megjelenítésére olyan formában, melyet mi emberek kamera képként, használható adatként tudunk értelmezni. A Hikvision széles skálán gyárt hőkamerákat, az egészen alacsony műszaki tartalmú eszközöktől egészen a csúcskategóriáig. Ezen termékek között a HeatPro kamera termékcsaládunk hivatott lefedni az alacsony kapacitású, kisebb távolságokra használható hőkamerák portfólióját. Az itt található termékek álltalánosságban a 160x120 és a 256x192-es hűtetlen mikrobolométerrel szerelt termékeink, melyeket 1 vagy 2 lencsés dóm- és csőkamera kivitelben gyártunk. Ezek közül a termékek közül is kettéválasztunk 2 féle változatot. A normál hőkameráink biztonságtechnikai alkalmazásokra lettek fejlesztve, pontosabban mesterséges intelligencia alapú téves riasztás szűrésre, mely területvédelemre alkalmas, és hőmérséklet mérésre, melynek segítségével könnyen előrejelezhetőek a tűzesetek( a kamera képes jelezni vagy riasztást generálni a hőmérsékleti értékek emelkedésére).


A biztonságtechnikai változatok minden esetben -20-150 °C közötti tartományban képesek a hőmérséklet mérésre- +-8 °C pontossággal, és képesek téves riasztás szűrő AI alapú behatolás-érzékelés és vonalátlépés analitikára.

A szenzor és az objektív méretétől függően ezek a termékek képesek emberek és járművek detektálására maximum 80 méteres távolságig (legnagyobb modell),

és hőmérséklet mérésre maximum 162 méterig, abban az esetben ha a mérendő felület 1 négyzetméteres.
A Termográfia változatok teljesen hasonló analitikai és hőmérséklet mérési feladatokat képesek ellátni, azzal a különbséggel, hogy ezek a termékek minden esetben -20-550 °C közötti tartományban képesek hőmérsékletet mérni, +-2 °C pontossággal. Ezeket a változatokat kínáljuk technológiai vagy ipari hőmérséklet mérésre, ahol minden esetben nagyobb tartományban, pontosabb mérési adatokat tudunk készíteni ezekkel a termékekkel.
Minden HeatPRO kameránk felújított analitikai motorral rendelkezik, mely még pontosabban detektál, mint elődei. Biztonságtechnikai felhasználásban minden modell támogat 8 egyedülálló videó analitikai szabályt, melyek közül mindegyiket egyedi konfigurációs értékekkel tudunk ellátni, így egy adott streamen többféle információt is szűrhetünk a kép különböző pontjain. Hőmérséklet mérési szempontból az eszközök 21 mérési szabályt támogatnak, melyek közül 10 pont, 10 terület és 1 vonal menti hőmérséklet mérési szabály is definiálható, hogy minden mérési igény kielégíthető legyen egy ilyen kamerával.

Írta: Kiss Ákos, Pre-sales engineer, Hikvision Hungary

Felkeltettük érdeklődését? Ha többet szeretne tudni, IDE kattintva tekintse meg Hiktec show videónkat!
A Hikvision HeatPro kameráit keresse országos disztribútorainknál.

Hirdetés
hírdetés
SecuriFocus

A SecuriFocus.com Magyarország első, a biztonságvédelmi szolgáltatások piacára szakosodott online hír- és információs portálja.
www.securifocus.com

SecuriForum

A SecuriForum Biztonságtechnikai és Tűzvédelmi Kiállítás & Konferencia a SecuriFocus Kft. által szervezett rendezvény.
www.securiforum.com

Elérhetőség

SecuriFocus Kft.
1118 Budapest
Nagyszeben u. 24/A
Tel: (30) 942-2789
Email: info@securifocus.com
A régi megoldásoknak csengettek - Itt az új Techson kaputelefon
Olvasta már?
A régi megoldásoknak csengettek - Itt az új Techson kaputelefon