Aiphone IXG-IP sorozat


Aiphone IXG-IP sorozat
Forgalmazó: Ha-Hó Háztechnikai Kft
Gyártó: Aiphone Co., Ltd.



Akár a többi I-sorozatú Aiphone termékek esetén ennél a családnál is a legfontosabb szempontok a stabil működés, az integrálhatóság, a magas felhasználói élmény és kényelmi funkciók biztosítása.

Mi is az IXG? Legrövidebben a már ismert IX családi házas rendszer kibővített verziója, azaz egy teljes mértékben IP alapokra épülő, biztonságos pont-pont kapcsolatot alkalmazó társasházi illetve irodai környezetre fejlesztett kommunikációs rendszer, mely használható okos telefon applikációval illetve integrálható az IX rendszer elemeivel és külső gyártó IP kameráival is. Az új rendszer hasonlóan innovatív és exkluzív mint az IX vagy IS rendszer, azonban még tovább lépve kifejezetten társasházi, irodai és integrált komplex illetve több épületes komplexum vagy multi rendszerekhez lett fejlesztve.


A rendszer elemei:

A kültéri egysége (IXG-DM7) 170° látószögű kamerával, 7” érintőképernyős LCD kijelzővel rendelkezik. LED megvilágítók biztosítják éjszakai is a jó képminőséget. Beépített mozgásérzékelő segítségével a kijelző csak akkor kapcsol be, mikor a látógató az egység elé áll. Esztétikus, alapvetően süllyesztett kivitelű, külön kiemelő dobozzal falsíkra szerelhető. Nem utolsó sorban rozsdamentes acélból készült kerettel, IP65-ös környezeti védettséggel és IK08 vandál védettséggel rendelkezik.

Az egység microSD kártyafoglalattal rendelkezik a kép és hang rögzítésére, illetve Onvif platformon keresztül videó megfigyelő rendszerhez illeszthető. Az integrálást követően a beépített kamera állandó kép küldésre alkalmas. Eseményre (kártya hiba, tárterület megtelés) automatikus email küldés állítható be.

A hívás kezdeményezés történhet név, illetve hívó sorszám megadásával vagy a lista képernyő görgetésével. Egy hívó helyhez maximálisan 8 beltéri egység rendelhető. Az ajtó nyitás hagyományos beltériről történő vezérlés mellett lehetséges az applikációból is, valamint a hívóhelyhez rendelt PIN kóddal és közelitő kártyával is a (opcionális beépített HID olvasó) segítségével. A látógató jelenleg 12 felhasználói nyelv közül választhat, tervek szerint a közeljövőben ez bővülni fog a magyarral is.



Az IXG-2C7 beltéri egység 7” érintőképernyős LCD kijelzővel rendelkezik, esztétikus, összesen 25mm vastag karcsú megjelenésű, fali szerelőkerettel a kiemelkedő felület keretszintre csökkenthető. A beltéri egységekre második, személyes ajtó állomás (IX-EA, IX-SS-2G) vagy ajtócsengő csatlakoztatható. Az egyes beltéri egységek között intercom hanghívás lehetséges, hívható a mester állomás és a földszintre küldhető a lift (külön modul szükséges).


Az IXG-MK mester állomásról felügyelhető a rendszer kültéri egységei, portai/őr állomásként is használható. Kagylós + kihangosított kommunikációt is lehetővé tesz, 7” színes érintőfelületű TFT LCD kijelzővel rendelkezik, microSD kártyával a kép és a hang rögzíthető és visszajátszható akár magán az állomáson akár számítógépen. A mester állomáson az Aiphone-tól már megszokott különböző féle hívásátirányítások programozhatóak, mint a távollét, ütemezett, késleltetett vagy kézi. Hívás naplójában akár 100 bejövő / kimenő hívás kép és hanganyag tárólható. Lehetőség van rögzített vagy élőszavas hangüzenet küldésére minden hozzárendelt állomásra vagy egy csoport (épület) állomásaira.

Az okostelefon alkalmazások használatához IXGW-GW „átjáró” (gateway) adapter szükséges, mely összekapcsolja az internetet az Aiphone rendszerrel. Ezen keresztül lehet az applikációban bejövő hívást fogadni és kommunikálni, hang és kép rögzítést indítani (akár 20 hívás kép és hang anyaga rögzíthető a telefonon), zár vezérlés, használathoz mindenképpen internet szükséges mind a kaputelefon mind a mobiltelefon oldalán. A telefonos alkalmazás mind Androidra, mind iOS rendszerre elérhető. Megvalósítható beltéri egység nélküli rendszer is a kültéri egység + gateway használatával, ekkor a beltéri egységek helyett a hívóhelyekhez csak a mobil telefonok kerülnek regisztrálásra.

Lift vezérlő adapter (IXGW-LC) használatával a lakáskészülékekről a lift működtetése is megvalósítható, amennyiben jogosultsághoz (pl. érintő kártya) kötött a lift használata, a látógató beengedésével a lift is engedélyezhető számára, anélkül, hogy le kelljen elé menni. Az IXG automatikus rendszerállapot felügyelettel rendelkezik, egy Mester állomás vagy számitógép használatával lehetőség van az eszközök folyamatos vagy időszakos ellenőrzésére. Az eszközök programozása az IXG Support Tool PC szoftver használatával lehetséges.

Az IXG rendszert kifejezetten azonos belső fizikai hálózaton levő épületek, épület csoportok vagy komplexumok kaputelefon rendszer megvalósítására fejlesztették. Egy IXG rendszerben összesen 9999 eszközt (beletartoznak a készülékek, vezérlők, átjárók is) lehet kezelni és maximum 99 épületet lehet definiálni. Ezen kívül gateway-ek segítségével maximum 9999 mobiltelefon regisztrálható.

A rendszer minden eleme szabványos PoE tápellátással működtethető és teljes mértékben kompatibilis az IX-sorozat 2 generációs elemeivel. Így a már meglévő rendszer akár funkciókkal, eszközökkel, telephelyekkel könnyen bővíthető. Kialakítható vegyes rendszer a közös területeken, garázsokban illetve üzleteknél az IX-2 rendszer elemekkel, míg a lakásokhoz az IXG készülékek alkalmazásával.

Katalógus letöltése IDE kattintva
Tagek: kaputelefon

Hirdetés
hírdetés
SecuriFocus

A SecuriFocus.com Magyarország első, a biztonságvédelmi szolgáltatások piacára szakosodott online hír- és információs portálja.
www.securifocus.com

SecuriForum

A SecuriForum Biztonságtechnikai és Tűzvédelmi Kiállítás & Konferencia a SecuriFocus Kft. által szervezett rendezvény.
www.securiforum.com

Elérhetőség

SecuriFocus Kft.
1118 Budapest
Nagyszeben u. 24/A
Tel: (30) 942-2789
Email: info@securifocus.com
Vadonatúj Axis Q1808-LE kamera az Aspectistől
Olvasta már?
Vadonatúj Axis Q1808-LE kamera az Aspectistől