A Hikvison AcuSense termékcsalád termékei a DSC Hungária Kft. kínálatában


A Hikvison AcuSense termékcsalád termékei a DSC Hungária Kft. kínálatában
Ahhoz, hogy megértsük az AcuSense technológiát, először is nézzük meg, mi volt az az előzmény, ami életre hívta ezt a megoldást!

A hagyományos mozgásdetektálásoknak – ami alatt a pixelváltozásos, mozgásvektor vagy háttértartalom modellezésen alapuló érzékeléseket értjük – az egyik legnagyobb hibája, hogy nem tudnak különbséget tenni a riasztásokat kiváltó objektumok jellegétől, amik okozhatnak téves riasztásokat.

Az a cél, hogy a felesleges riasztásokat elkerüljük és csak mindig pontos, hiteles riasztásokról kapjunk értesítéseket. Ennek eléréséhez hívjuk segítségül az AcuSense technológiát, ami mélytanulási algoritmusokat használ.

Miért is jó a riasztások minimalizálása?
Gyakorta előforduló probléma a vakriasztás, amit különböző események – mint például szélsőséges időjárás, falevél lehullása vagy éppen kisállatok – idézhetnek elő. Ez túl sok haszontalan információt eredményez, amit nagyon nehéz kezelni és sok időbe telik a számunkra hasznos információt kiszűrni.

Maga az elnevezés, mármint az AcuSense, a Hikvison saját fantázia neve. Tehát a technológia adott volt, csupán a saját képükre kellett fejleszteni a maguk neurális hálózatát.

Tulajdonképpen mi is az a mélytanulási algoritmus?
Maga a mélytanulás a mesterséges intelligencia. Mint informatika, annak egyik résztudományán belül a gépi tanulás egy részhalmaza.
A mélytanulási neurális hálózat az objektumdetektálás feladatának megoldásában kiválóan használható modell, ami valós időben képes megoldani ezt a problémát.

A 2. generációs (G2) Hikvison AcuSense termékcsalád mélytanulási algoritmusoknak köszönhetően:
 • pontosabb detektálást, osztályozást, keresést eredményez
 • ezen kívül egy nagyon hasznos funkciója is van, a célobjektum keresés, melynek köszönhetően
 • külön tudunk keresni gépjármű vagy személy, vagy mindkettő által okozott riasztási eseményre.  Ha ez nem lenne elég akkor lehet strukturáltan is keresni ember és gépjármű által kiváltott eseményekre.  A mobiltelefonos alkalmazásnak, a Hik-Connectnek köszönhetően könnyen, hatékonyak tudjuk nyomon követni, visszakeresni, rögzíteni a fontos videó riasztások felvételeit.

  Az Acusense algoritmus az alábbi eszközökben elérhető a Hikvison kínálatában. HDTVI rögzítőknél is megtalálható, ahol a régi analóg rendszerünket tudjuk korszerűsíteni, intelligensé tudjuk tenni. Illetve IP kamera és NVR termékcsaládoknál is megtalálhatóak az Acusense algoritmusok.  Termékajánlatunk:
  DS-2CD2643G2-IZS(2.8-12mm)
  DS-2CD2043G2-I(2.8MM)
  DS-2CD2143G2-I(4mm)

  Hirdetés
  hírdetés
  SecuriFocus

  A SecuriFocus.com Magyarország első, a biztonságvédelmi szolgáltatások piacára szakosodott online hír- és információs portálja.
  www.securifocus.com

  SecuriForum

  A SecuriForum Biztonságtechnikai és Tűzvédelmi Kiállítás & Konferencia a SecuriFocus Kft. által szervezett rendezvény.
  www.securiforum.com

  Elérhetőség

  SecuriFocus Kft.
  1118 Budapest
  Nagyszeben u. 24/A
  Tel: (30) 942-2789
  Email: info@securifocus.com
  Milesight parkoló foglaltság- és jogosultság ellenőrzés AI kamerával
  Olvasta már?
  Milesight parkoló foglaltság- és jogosultság ellenőrzés AI kamerával