Paradox jelzőrendszer+ AVS FOGGY ködgép

Aktív védelem a behatolók ellen

Paradox jelzőrendszer+ AVS FOGGY ködgép
A tökéletes védelem mindig is egy álom volt, amihez nagyon közel kerülhetünk a PARADOX jelzőrendszereivel és a hozzájuk kapcsolható aktív védelmi eszközökkel, az AVS gyártó FOGGY típusú biztonsági ködgépeivel.
A mechanikai védelmi eszközök csupán késleltetik, a jelzőrendszerek pedig csak jelzik a behatolót, akinek gyors átjelzés és kiszállócsoportos intézkedés mellett is van 2 – 3 perce a bűncselekményre, majd a távozásra. Erre nyújtanak megoldást a PARADOX rendszerei, kiegészítve a FOGGY biztonsági ködgépekkel.

Mivel a hazai jogszabályi környezet nem engedi meg olyan aktív védelmi eszközök használatát, mint a kerítésbe vezetett áram, vagy medvecsapda az ablak alatt, így más megoldást kell keresnünk értékeink védelmére.

De hogyan jelent megoldást a jelzőrendszer és a ködgép?

Az azonnali válasz az, hogy konkrétan megakadályozza a lopást / rablást, értékeink eltulajdonítását és a további károkozást!

Hogyan lehetséges ez?

A PARADOX jelzőrendszer szerepe a behatolás lehető legkorábbi jelzése – és az aktív „válaszcsapás” indítása.
A FOGGY ködgép aktiválása után 10 – 20 másodperccel olyan sűrűségű ködöt generál, amiben szó szerint a saját kezünket sem látjuk – gyakorlatilag azonnal elfedi a védeni kívánt értékeinket, és szinte kisöpri a pánikban menekülő behatolót.

Ugyanilyen hasznos a használata rablás esetén – egy pánikjelző használatával aktiválva pár másodperc alatt rejtő ködfüggöny véd a rabló szeme elől, a felé ömlő füst pedig feléleszti az ember zsigeri rettegését és mindenképpen menekülésre készteti, eltérítve eredeti szándékától. Kombinálva hangjelzőkkel és erős, stroboszkóp villanókkal még erőteljesebb hatás érhető el.


A PARADOX MG és SP központjai kifejezetten alkalmasak kis- és közepes méretű, nagy értékekkel foglalkozó / nagy értékeket tároló üzletek, raktárak, intézmények vagy magánházak védelmére. Esztétikus megoldást kínál az MG5075 központ, mely kompakt kialakításával, az igényeknek megfelelően vezetékes, rádiós vagy hibrid rendszerként kivitelezve nem csak a behatolás korai jelzésére vagy a pánikjelzés fogadására alkalmas, hanem a távfelügyelet és a rendszer tulajdonosának értesítésére és rendszer távoli felügyeletére is INSITE GOLD applikációval. A központ dobozában előre kialakított helye van az IP150+ internet modulnak, mely mellett telefonos és további tartalék kommunikátorok elhelyezésére is lehetőségünk van. Az MG5075 tápellátásban is nagyon erős, így minden választott periféria tápellátását biztosítani tudja.


A FOGGY ködgép illesztése nem merül ki egy egyszerű indítójel átadásban – ugyanis az MG / SP rendszerek speciális zónadefiníciói lehetővé teszik a ködgép teljes körű felügyeletét, melybe beletartoznak a szabotázsérzékelés, a hálózati, akkumulátor, önteszt hibák, valamint a folyadékszint és a kazán állapotának felügyelete is.

Automatikus üzemmódban az indítást három indítóbemenet aktiválása biztosítja, így elkerülhetőek a téves jelzésből származó, véletlen aktiválások – amit természetesen pánikjelzéssel azonnal felülbírálhatunk, ha szükséges.

Opcionálisan beállítható az is, hogy figyelje a riasztó állapotát, és hatástalanított rendszer esetén ne aktiválódjon. Ez akkor hasznos, ha csak a távollétünkben védekeznénk a behatolók ellen – pánikjelzéssel ez is felülbírálható.

De hogyan is véd pontosan a FOGGY ködgép?

A ködgép egy AKTÍV védelmi eszköz, a védett térbe való behatolás első másodpercében működésbe léphet (kiépítés és programozás függvényében). A FOGGY ködgép néhány másodperc alatt átláthatatlan füsttel borítja be a védett területet. Elsődleges hatása, hogy kiszorítja a védett térből a behatolót, másodlagosan pedig, hogy a füst olyan sűrűségű lesz, hogy „láthatatlanná teszi” az eltulajdonítani kívánt eszközöket, illetve lehetetlenné válik a tájékozódás a füsttel elárasztott térben. A tapasztalat azt mutatja, hogy a füstágyú működésbe lépésekor a behatoló azonnal elmenekül.
Hogyan működik?
Az eszköz 4 fő elemből áll:
 • füstfolyadék tartály
 • pumpa
 • kazán
 • Üzemkész állapotban a kazán 300°C feletti hőmérsékletre fűt. Aktiválásnál a pumpa a füstfolyadékot a kazánba juttatja, a magas hőmérséklet hatására a folyadék száraz füstté alakul és nagy nyomással távozik a fúvókán keresztül. Egy füstképzési ciklus előre beállított ideig tart, ezért a tartály nem ürül ki egyetlen aktiválással - akár 50 aktiválás is lehetséges egy tartállyal.


  Hol alkalmazható?

  Ott, ahol hatékony védelem kialakítása a cél!
  A FOGGY ködgépet gyakorlatilag bárhol alkalmazhatjuk, mivel a képződött füst emberi, állati szervezetre, növényekre teljesen ártalmatlan, nyom nélkül kiszellőztethető. Mindenütt helye van: gyárakban, üzletekben, raktárakban, benzinkutakon, lakásokban és nem utolsó sorban dohányboltokban, óra- ékszer üzletekben stb., ugyanis nem csak betörés, hanem rablás ellen is egyedülálló védelmet biztosít.

  De mekkora területet védhetünk vele?

  Az alkalmazási területet köbméterben határozzuk meg.
  A füstágyút nem feltétlenül kisebb terek védelmére használhatjuk, a helyiség méretétől függően kétféle teljesítményű FOGGY ködgép áll rendelkezésre ( FOGGY 50 és FOGGY 30). Több ködgép alkalmazásával akár több ezer négyzetméteres, ezáltal akár 5 - 6000 köbméteres üzemek, laboregységek, raktárak aktív védelmét is biztosítani tudja – a PARADOX EVO192 és EVOHD központjaiból épített rendszerek pedig biztosítják ekkora méretben is a gyors jelzést, a védelmi eszközök felügyeletét és az összehangolt reakciót.  De mitől működik mindez?

  Az átláthatatlan füst pszichológiai hatásától - a behatoló szinte minden esetben elmenekül. A füst befúvása ijesztő hanggal jár; a behatoló nincs tudatában, hogy esetleg mérgesgáz, altatógáz vagy égésből származó füst ömlik-e felé! A tökéletes hatás elérése céljából, illetve a különböző belső terekhez alkalmazkodva, különféle fúvókák állnak rendelkezésre. A befúvást a cél meghatározásával alakíthatjuk tökéletessé.

  Célunk lehet:
 • Egy adott tárgy vagy hely védelme; ilyen esetben koncentrálhatjuk a füstöt, úgymond rálőve egy adott helyre,      rendszerint kasszára vagy nagy értékű tárgyra, kis szögű fúvóka segítségével.
 • Térvédelem esetében többlyukú fúvókát alkalmazva töltjük a teret homogén módon füsttel.
 • A behatolás minél hatékonyabb megakadályozása érdekében a várható behatolás helyére célszerű      koncentrálni a füstlöketet.

  A tökéletes védelem nem álom többé!
  Keresse üzleteinkben a PARADOX jelzőrendszereit és a FOGGY biztonságtechnikai ködgépeket!

  Felelős személy:
  Agócs Gábor és Gyigor Tamás
  info@powerbizt.hu

  Hirdetés
  hírdetés
  SecuriFocus

  A SecuriFocus.com Magyarország első, a biztonságvédelmi szolgáltatások piacára szakosodott online hír- és információs portálja.
  www.securifocus.com

  SecuriForum

  A SecuriForum Biztonságtechnikai és Tűzvédelmi Kiállítás & Konferencia a SecuriFocus Kft. által szervezett rendezvény.
  www.securiforum.com

  Elérhetőség

  SecuriFocus Kft.
  1118 Budapest
  Nagyszeben u. 24/A
  Tel: (30) 942-2789
  Email: info@securifocus.com
  FAAC automatizálási megoldásai
  Olvasta már?
  FAAC automatizálási megoldásai