Cserélni, de mire is?


Cserélni, de mire is?
Ismételten felmérte az IPVM, hogy kiváltandó a nevesebb kínai gyártók termékeiről mely márkákra térnének / váltanak át az USA (és néhány egyéb ország) telepítői.

Az összehasonlítási alapként szereplő 2018-as évben már erősen hidegültek a Kína-USA kapcsolatok, de közel sem volt ennyire kiélezett a helyzet. Az elmúlt 3 évben az USA sorra hozott olyan jogszabályokat, melyek az adott jogszabályban nevesített kínai gyártók termékeinek forgalmazását – nemzetbiztonsági okokra hivatkozva – technikailag blokkolták az Egyesült Államok piacán; mi több, a szövetséges államokat is erre ösztönözték. Ebből fakadóan, idén nagyobb jelentőséggel bírtak a 200+ telepítőnek kérdőívre adott visszajlezések. A válaszok összesítését követően négy gyártó állhatott fel a képzeletbeli dobogóra. Első helyen végzett, elsöprő fölénnyel, a Hanwha Techwin (26%). Holtversenyben lett második az Axis és az Uniview (8%). Míg a Vivotek (7%-kal) a harmadik helyet szerezte meg. A válaszadók egy jelentős hányada (20%) nyilatkozott úgy, hogy nincs elképzelése, mivel rúghatna labdába az „alacsony költségvetésű” projektekben és/vagy nem kíván ebben az árszegmensben tevékenykedni. A Vivotek 5, a Hanwha 4, az Uniview 1 százalékpontot erősödött, addig Axis 5%-ot esett vissza 2018-óta. Az Axis esetében a 2018-as 13% inkább a márkába vetett bizalomnak szólt, melyet a piaci tapasztalatok felülírtak. Bár a Axis M sorozatára több válaszadó is jelezte, ezzel versenyzik a „low-cost” projektek esetében, de alapvetően az Axis nem az alsó / alsó-közép kategóriás piac potenciális „váltó márkája”. A dobogósokon felül számtalan márkát említettek a válaszadók, de az 5%-os határt egy sem érte el. Jelentősebb arányban került még említésre az „egyéb kategóriában” a Digital Watchdog, Milesight, OpenEye.

Forrás: IPVM, SecurityInfoWatch
Tagek: videotechnika

SecuriFocus

A SecuriFocus.com Magyarország első, a biztonságvédelmi szolgáltatások piacára szakosodott online hír- és információs portálja.
www.securifocus.com

SecuriForum

A SecuriForum Biztonságtechnikai és Tűzvédelmi Kiállítás & Konferencia a SecuriFocus Kft. által szervezett rendezvény.
www.securiforum.com

Elérhetőség

SecuriFocus Kft.
1118 Budapest
Nagyszeben u. 24/A
Tel: (30) 942-2789
Email: info@securifocus.com
DSC PowerG vezeték nélküli kommunikáció
Olvasta már?
DSC PowerG vezeték nélküli kommunikáció