Megújult Global Fire intelligens központcsaládok


Megújult Global Fire intelligens központcsaládok
A Global Fire a tőle megszokott professzionalizmussal továbbfejlesztette a jól ismert Junior és Juno-Net termékcsaládokat.

Az utódok a Juniort váltó GEKKO és a Juno-Net mellett megjelenő OCTO+ család. Az új központok nagyobb maximális hurokszámot és egyszerűbb bővíthetőséget kaptak, valamint Chameleon Network néven megjelent a központok hálózatba szervezhetősége is.Mindezek mellett az új központok visszamenőleg támogatják a korábbi hurokkialakításokat, így a korábban kivitelezett rendszerek cseréje vagy továbbfejlesztése zökkenőmentesen oldható meg.

A továbbiakban összevetem a régi és az új központokat, így sokkal jobban láthatjuk, hogy milyen újdonságokkal tették még jobb választássá az új termékcsaládokat.

Nézzük először a régieket:

A Junior központ 1 és 2 hurkos kialakításban érhető el, hurkonként 125 eszközzel. 2 tűzjelző és egy hibarelét, valamint két felügyelt hangjelző kimenetet tartalmaz. A Juno-Net esetében 1, 2 vagy 3 hurkos alap kialakítás mellett 1, 2 vagy 3 hurkos bővítőkkel érhető el a maximális 96 hurkos (összesen 12 000 eszköz!) kialakítás.

Mindkét központcsaládnál szoftveresen 384 zóna, 512 IO és 512 hangjelző csoport alakítható ki. 2000 soros eseménytár, a megjelenítéshez pedig egy 4 soros, soronként 40 karakteres kijelző áll rendelkezésre. A programozáshoz soros portot használhatunk.

Ezzel szemben az új termékcsaládok egy teljesen új koncepció mentén lettek kialakítva.
A régi központok nem, míg az újak (GEKKO és OCTO+ vegyesen) hálózatba szervezhetőek, így teljesen új szemlélettel alakíthatjuk ki a rendszereket.
Eddig nagy hurokszámú rendszert csak egy Juno-Net központtal és az alközpontjaival alakíthattunk ki, most viszont lehetőségünk van rá, hogy az objektumoknak legoptimálisabban megfelelő méretű központokat válasszuk, majd ezeket foglaljuk egy hálózatba. De ne szaladjunk ennyire előre, nézzük meg az egyes központok paramétereit.

A Juniorral szemben a GEKKO központok 1, 2, 3 és 4 hurkos kialakításban érhetők el, akárcsak az OCTO+ központok. A különbség annyi, hogy az OCTO+ központok a NODE+ bővítőkkel egészen 128 hurokig bővíthetőek. Az új, LC EVOLUTION hurokkártyákat optimalizálták, így még egyszerűbbé vált az utólagos bővítés. Ezeket használja a GEKKO és az OCTO+ központ, valamint a NODE+ bővítő is. Így egy egyszerű és gazdaságos kártyacserével változtathatjuk például az 1 hurkos GEKKO / OCTO+ központunkat 2, 3 vagy 4 hurkossá.

Mindegyikre igaz, hogy hurkonként 125 címen, maximum 250 eszközt támogatnak, az elődökkel megegyezően az eszközöket 384 zónába, 512 IO és 512 hangjelző csoportba szervezhetjük. Itt is 2 tűzjelző és egy hibarelé kimenetet, valamint két felügyelt hangjelző kimenetet találunk.


Az eseménytár mérete 10 000 sorra növekedett és a kijelzőt is modernizálták, a karakteres kijelző helyett grafikusat kapunk, mely teret enged az egzotikus nyelveknek és a jóval informatívabb piktogramos megjelenítésnek. A programozó szoftver csatlakoztatásához mini USB aljzatot kapunk.

A legjobb oldala a fejlesztésnek, hogy a teljes menüstruktúrát megtartották, így a programozás menete teljesen ismerős lesz, nem kell egy teljesen új rendszert megtanulnunk. Ezt bővítették pár olyan menüponttal, ami a nagyobb keretszámok lekezelését, valamint a hálózati működés lefedését szolgálják.

A nagy eszközszámú elosztott rendszerek kialakítását az új fejlesztésű Chameleon Network biztosítja. Ennek része lehet a GEKKO és OCTO+ központ, a NODE+ bővítő és a hálózat kezelését biztosító Chameleon Repeater. Hálózatonként 32 eszköz lehet, miközben az egyes OCTO+ panelek a saját alközpontjaikkal egyenként biztosíthatnak 128 hurkot. Ezzel kolosszális, akár 1 000 000 eszközt felügyelő rendszert is építhetünk!
A Chameleon Network fő előnye az elosztott intelligencia, és az objektum méretéhez rugalmasan igazodó, a lehető legoptimálisabb kialakíthatóság. Különlegesen biztonságosra tervezték – ezért felel a kettős adatgyűrűs kialakítás. Nagyobb eszközszám mellett lehetőségünk van MESH hálózat kialakítására, amikor a gyűrűn felül további útvonalakon is csatlakoznak az eszközök. Így még biztonságosabb és magasabb szintű kommunikációs redundancia érhető el.Ezentúl nem kell kompromisszumot kötnünk, hogy a több részből álló objektumokat kényszerűségből csak nagy központtal védhetünk. Az új fejlesztéseknek köszönhetően már a legoptimálisabb kialakítást választhatjuk, miközben nőtt az adatkommunikációs hálózat biztonsága, redundanciája. A korábban kivitelezett rendszerek is gond nélkül integrálhatóak, miközben a régi és új rendszerekre is élettartam garanciát biztosít a gyártó.

Az eddig is jól méretezhető Global Fire rendszerek most szintet léptek. Miközben megmaradt az egyszerűség és az ebben rejlő hatékonyság, nőtt a kivitelezhető méret és tökéletesedett az optimalizálhatóság. Az új központokat és kiegészítőket keresse honlapunkon, üzleteinkben vagy partnereink kínálatában!

Felelős személy:
Gyigor Tamás
tamas.gyigor@powerbizt.hu


SecuriFocus

A SecuriFocus.com Magyarország első, a biztonságvédelmi szolgáltatások piacára szakosodott online hír- és információs portálja.
www.securifocus.com

SecuriForum

A SecuriForum Biztonságtechnikai és Tűzvédelmi Kiállítás & Konferencia a SecuriFocus Kft. által szervezett rendezvény.
www.securiforum.com

Elérhetőség

SecuriFocus Kft.
1118 Budapest
Nagyszeben u. 24/A
Tel: (30) 942-2789
Email: info@securifocus.com
A Modern Alarm bemutatja: Megfizethető árú UPS-ek a Hikvision-től
Olvasta már?
A Modern Alarm bemutatja: Megfizethető árú UPS-ek a Hikvision-től