MI alapú CCTV a koreai önkormányzatok tervei között


MI alapú CCTV a koreai önkormányzatok tervei között
Tovább borzolja a kedélyeket a koreai Hankyoreh hírportál. Közel egy hónapja szellőztette meg, hogy az ország igazságügyi minisztériuma több milliónyi, Korea repterein gyűjtött fotót adott át (az érintett személyek beleegyezése nélkül) olyan vállalkozásoknak, melyek mesterséges intelligencia (MI) fejlesztésével foglalkoznak.

Nem régiben, saját nyomozásának eredményét publikálta, melyben azt állítja, hogy Pucshon (Bucheon) városa 2022 januárjától olyan MI alapú, a város kb. 10 000 CCTV kamerájának (123 kamera/km2) képanyagát felhasználó/elemző (arc- és mozgásminta alapú azonosítás, maszkviselés detektálása), „okos járványügyi nyomozórendszer” üzembe helyezését tervezi, mellyel visszakövethető lesz a pozitív teszttel rendelkező személyek mozgása. A Hankyoeh újságírói által megismert dokumentumok arra engednek következtetni, hogy a kormány az egész országra ki kívánja terjeszteni a projektet.

Forrás: HANKYOREH

Hirdetés
hírdetés
SecuriFocus

A SecuriFocus.com Magyarország első, a biztonságvédelmi szolgáltatások piacára szakosodott online hír- és információs portálja.
www.securifocus.com

SecuriForum

A SecuriForum Biztonságtechnikai és Tűzvédelmi Kiállítás & Konferencia a SecuriFocus Kft. által szervezett rendezvény.
www.securiforum.com

Elérhetőség

SecuriFocus Kft.
1118 Budapest
Nagyszeben u. 24/A
Tel: (30) 942-2789
Email: info@securifocus.com
Uniview Tri-Guard 2.0 kamera
Olvasta már?
Uniview Tri-Guard 2.0 kamera