Techson SmartCenter

VMS a javából

Techson SmartCenter
Forgalmazó: Power Biztonságtechnika Kft
Gyártó: TechSon


A TechSon SmartSpeed rögzítőkből és kamerákból épített kisebb nagyobb videorendszerek nélkülözhetetlen kelléke a távoli hozzáférést és az eszközök csoportba szervezését, kezelését végző szoftver, a VMS – Video Management Software.

A TECHSON – SMARTCENTER minden igényt kielégítő, ugyanakkor egyszerűen paraméterezhető és kezelhető megoldást kínál az otthoni vagy kisebb irodák megfigyelőrendszereinek és a több ezres kameraszámú központi távfelügyeleteknek egyaránt.

A TECHSON SMARTCENTER lépcsői
A SMARTCENTER rugalmasságának a titka a skálázhatóság. Háromféle szintje elérhető: a LITE, a STANDARD és a PROFESSIONAL.




A SMARTCENTER LITE pontosan annyit nyújt az ügyfélnek, amennyire alapvetően szüksége van. Ez a szoftver a végfelhasználóknak készült, így a speciális beállítások a könnyebb átláthatóság végett elrejthetők. Egyszerű telepítés, egyszerű beállítás és egyszerű használat jellemzi. Ha több rögzítőt vagy több kamerát kell megjeleníteni, annak sincs akadálya. Egészen 256 csatornáig használható, és a rögzítők vagy kamerák csoportokba szervezhetők a könnyebb kereshetőség végett.


A STANDARD verzió szerver-kliens alapú rendszer, ami azt jelenti, hogy korlátlan számú kliens csatlakozhat egyetlen szerverhez, miközben a rögzítők és a kamerák terhelése nem változik. Alap esetben 32 beépített csatornát tartalmaz, de licencekkel bővíthető akár több tízezer kameráig is, ami azt jelenti, hogy a felvehető és megjeleníthető kamerák számát csak a megvásárolt licencek mennyisége határozza meg.


A PROFESSIONALL verzió a STANDARD-ben megtalálható funkciókon túl integrációs lehetőségekkel bír, melyek segítségével olyan prémium szolgáltatásokkal lett kiegészítve, mint a riasztórendszerekk (pl.: Paradox) és beléptető rendszerek távoli elérése és kezelése. Érdemes tudni, hogy a piacon fellelhető licencdíjakkal összehasonlítva, a SMARTCENTER díjszabása a projektek méretével fordítottan arányosan csökken, így a szoftver ára egy nagy kameraszámú rendszer esetében sem eredményez jelentős többletköltséget.


A SMARTCENTER-ben rejlő lehetőségek

A SMARTCENTER a megszokott és egy VMS szoftvertől elvárható tulajdonságokat, valamint számos innovatív és a használatot megkönnyítő funkciót tartalmaz. A teljesség igénye nélkül tekintsünk meg pár funkciót.




Élőkép tervezhető felosztással



A standard 4x4, 5x5 stb. képosztások mellett magunk is megrajzolhatunk tetszőleges képosztásokat, mely funkció a panoráma vagy folyosó módra kapcsolt kamerák esetében különösen hasznos. Az élőkép megjelenítése figyelembe veszi a processzor és a hálózat terhelését, és automatikusan vált a különböző minőségű képfelbontások között. Ezen kívül képes a halszemoptikás kamerák képének kibontására, még más gyártók esetében is, valamint a PTZ kamerák vezérlése elérhető egyetlen kattintással.







Tévéfal



A SMARTCENTER minden verziója képes a TechSon Dekóderek integrálására. Egy vagy akár több dekóder segítségével az SMARTCENTER által elérhető kameraképekből, riasztásokból és felvételekből igazi, nagyvállalati tévéfal szervezhető, amely különösen a kiterjedt kameraszámú megfigyelőrendszerek esetében nélkülözhetetlen segítséget jelent. Egy dekóder 2 vagy 4 képernyő meghajtására képes, ugyanakkor a SMARTCENTER-hez kapcsolható dekóderek száma nincs korlátozva, így tetszőleges számú képernyőből álló mátrix alakítható ki.




Visszajátszás és rögzítés



A SmartSpeed rögzítőknél bevált és megszokott bélyegképes keresés teszi egyszerűvé a kívánt esemény gyors elérését. A rögzítést és riasztást kiváltó események közvetlenül kereshetők. A felvételek címkékkel láthatók el, így később könnyebben megtalálhatók. A SMARTCENTER akár helyi rögzítőként is használható. Visszajátszáskor kiválasztható, hogy a helyben rögzített vagy a távoli NVR/DVR-eken tárolt felvételekben keresünk. A helyi rögzítés a LITE verzióban történhet a PC merevlemezére, míg a STANDARD-tól felfelé távoli rögzítőeszközök (Tárolószerver vagy akár több másik PC) is felhasználhatók erre a célra.




E-térkép




A telephelyről vagy irodáról feltöltött e-térképen kamerák és érzékelők is elhelyezhetők, így könnyen áttekinthetővé válik egy nagyobb rendszer is. Amennyiben valamelyik kamera ikonjára rákattintunk, azonnal megjelenik az adott helyszínről az élőkép.Nagy rendszerek esetén segítség, hogy akár több térkép is egymásba ágyazható, így fastruktúraszerűen is áttekinthető a rendszer, és a térképeken elhelyezett jelzésekre kattintva lehetőség nyílik egyre mélyebb és részletesebb nézeteket megjeleníteni.

A SMARTCENTER összes funkciójának és lehetőségeinek felsorolása meghaladja ezen írás kereteit. A SMARTCENTER funkcióinak részletes és illusztrált leírását megtalálhatod IDE kattintva

Boros György
Termékfelelős

Hirdetés
hírdetés
SecuriFocus

A SecuriFocus.com Magyarország első, a biztonságvédelmi szolgáltatások piacára szakosodott online hír- és információs portálja.
www.securifocus.com

SecuriForum

A SecuriForum Biztonságtechnikai és Tűzvédelmi Kiállítás & Konferencia a SecuriFocus Kft. által szervezett rendezvény.
www.securiforum.com

Elérhetőség

SecuriFocus Kft.
1118 Budapest
Nagyszeben u. 24/A
Tel: (30) 942-2789
Email: info@securifocus.com
Vezeték nélküli IP kamerahálózatok gyakorlati oktatást tart a GeoVision
Olvasta már?
Vezeték nélküli IP kamerahálózatok gyakorlati oktatást tart a GeoVision