Időre van szüksége és nincs Internet? Íme, a GPS alapú NTP szerver megoldás!


Időre van szüksége és nincs Internet? Íme, a GPS alapú NTP szerver megoldás!
A kamerarendszerek és az IP hálózati rendszerek megbízható, pontos időreferenciát igényelnek. A legbiztonságosabb és legmegbízhatóbb megoldás az NTP (Network Time Protocol) időszerver használata.

Mindazonáltal a kiemelt biztonságú helyszíneken előírás lehet, hogy a rendszer és annak minden alkotóeleme egy elkülönített hálózatban legyen, ne rendelkezzen Internet hozzáféréssel. Az ilyen helyszíneken is szükséges lehet az NTP használata, de ez az Internet hozzáférés hiányában nehezen megoldható. Erre kínál egyedülálló megoldást legújabb szettjével a GVHungária.

Miről is szól a GPS alapú NTP szerver megoldás?

Az NTP-hálózat hiteles forrásból, mint például a rádiós vagy atomórából kapja az időalapot, és az NTP osztja szét a hálózatokon. Igen hatékony működést eredményez a folyamat, hiszen percenként egy csomag elég ahhoz, hogy szinkronizáljunk egymáshoz például két gépet milliszekundum pontossággal.
Jelen esetben viszont az időszerver a pontos időt közvetlenül a GPS-műholdakon elhelyezett cézium és rubídium atomórákról kapja, melyet a hálózatok kamerái, rögzítői, számítógépei és akár az aktív hálózati eszközök felé továbbít. Ezáltal biztosítható, hogy a hálózat minden egyes gépének órája mindig azonos időt mutasson, mindamellett, hogy a rendszer továbbra is offline marad.



Hogyan is valósítható ez meg?

Mindössze a meglévő eszközökben az időszinkronizálását kell beállítani, az Interneten található NTP szerver helyett az eszköz belső hálózati IP címének megadásával, és a GPS alapú NTP szerver minden eszköz számára továbbítja a pontos időt. A szükséges teszteket a GVHungária Windows rendszerekkel, Geovision, illetve Milesight kamerákkal és rögzítőkkel végezte el.

A szett eleme

A szett legfőbb elemei, a megoldást nyújtó GPS alapú működéshez elengedhetetlen GPS vevővel ellátott eszköz (előre konfigurálva), valamint egy GPS antenna 5 méteres kábellel. A szett tartalmaz továbbá egy 10/100Mbps Ethernet portot, egy tápegységet (DC24V-1.2A) és egy POE tápfeladót.



A GPS alapú NTP szerver megoldással kapcsolatos kérdések és árajánlat esetén, keressék bizalommal a GVHungária kollégáit a +36 1 205 35 27-es telefonszámon vagy az ertekesites@gvhungaria.hu e-mail címen!
Tagek:

Hirdetés
hírdetés
SecuriFocus

A SecuriFocus.com Magyarország első, a biztonságvédelmi szolgáltatások piacára szakosodott online hír- és információs portálja.
www.securifocus.com

SecuriForum

A SecuriForum Biztonságtechnikai és Tűzvédelmi Kiállítás & Konferencia a SecuriFocus Kft. által szervezett rendezvény.
www.securiforum.com

Elérhetőség

SecuriFocus Kft.
1118 Budapest
Nagyszeben u. 24/A
Tel: (30) 942-2789
Email: info@securifocus.com
Az iPhone, mint céges belépőkártya
Olvasta már?
Az iPhone, mint céges belépőkártya