Mégsem ér hátrányos megkülönböztetés egyes kínai gyártókat Nagy Britanniában


Mégsem ér hátrányos megkülönböztetés egyes kínai gyártókat Nagy Britanniában
Némi túlzással az utolsó pillanatban törölt az „Emberi Jogok Klauzulát” az Egyesült Királyság Belügyminisztériuma a tervezett CCTV Kamera Törvényből.

A hivatkozott klauzula Fraser Sampson (az ország biometrikus megoldások és CCTV kamerák üzemeltetését felügyelő biztosa) ösztönzésére került be a CCTV kamerák alkalmazását szabályozni hivatott törvénytervezetbe. Amennyiben a klauzula bent marad, több nagy – Hszincsiang-Ujgur Autonóm Területen feltételezések szerint elkövetett emberi jogi sérelmekkel összefüggésbe hozott – kínai gyártók számára zárult volna be a brit piac. Nem régiben egyes érintett gyártók zártajtós tárgyalásokat javasoltak a Biztosnak, aki viszont csak a nyilvánosság bevonása mellett lett volna hajlandó tárgyalóasztalhoz ülni. A Kormányzat döntése meglepte úgy a Biztost, mint számos kormányzati és civil szervezetet, valamint a Parlament egyes tagjait, akik szigorúbb szabályozás életbe léptetését követelték.

Forrás: www.dailymail.co.uk

Hirdetés
hírdetés
SecuriFocus

A SecuriFocus.com Magyarország első, a biztonságvédelmi szolgáltatások piacára szakosodott online hír- és információs portálja.
www.securifocus.com

SecuriForum

A SecuriForum Biztonságtechnikai és Tűzvédelmi Kiállítás & Konferencia a SecuriFocus Kft. által szervezett rendezvény.
www.securiforum.com

Elérhetőség

SecuriFocus Kft.
1118 Budapest
Nagyszeben u. 24/A
Tel: (30) 942-2789
Email: info@securifocus.com
A BUD Security Kft. ajánlata
Olvasta már?
A BUD Security Kft. ajánlata