Az EEG-vel vezérelt technológia már az előszobában van?


Az EEG-vel vezérelt technológia már az előszobában van?
Közhelynek tekinthető, hogy míg néhány évtizede még a védelmi fejlesztések képezték a technológiai előrehaladás motorját, mára a játékipar vette át ezt a szerepet.

Ennek tükrében figyelemre méltó a Valve Corporation egyik alapítójának (G. Newell) nyilatkozata, melyben az agyi elektromos hullámok által vezérelt IT megoldások mellett tette le voksát. Meglátása szerint, az emberi agyat egy informatikai eszközzel összekötő interfészeké (ún. BCI) a jövő, mely már koránt sem olyan távoli, mint azt vélnénk. Állítása szerint, a BCI megoldások révén paradigmaváltás következhet be úgy a játékszoftveripar, mint az IT relációval rendelkező egyéb technológiák világában. Newell úr mindezek mellett bejelentette, hogy egy ún. nyíltforrású projektet indítanak az OpenBCI fejlesztői közösséggel karöltve.

Ami azt illeti, amennyiben a fejlesztéseket siker koronázza, a biztonságtechnika/vagyonvédelem területén is jelentős előnyökkel kecsegtethet a „gondolatvezérelt” interfészek alkalmazása. Akár egy nagyobb méretű CCTV rendszerről, akár egy komplex biztonságfelügyeleti megoldásról beszélünk, a felhasználók munkáját jelentősen megkönnyíthetik, felgyorsíthatják ezen eszközök. Bónuszként, az adott operátor folyamatos azonosítása is megoldható a már ma is létező, EEG-re épülő, mélytanuló biometrikus azonosító algoritmusok révén.

Forrás: Biometric Update, Valve Corporation

Hirdetés
hírdetés
SecuriFocus

A SecuriFocus.com Magyarország első, a biztonságvédelmi szolgáltatások piacára szakosodott online hír- és információs portálja.
www.securifocus.com

SecuriForum

A SecuriForum Biztonságtechnikai és Tűzvédelmi Kiállítás & Konferencia a SecuriFocus Kft. által szervezett rendezvény.
www.securiforum.com

Elérhetőség

SecuriFocus Kft.
1118 Budapest
Nagyszeben u. 24/A
Tel: (30) 942-2789
Email: info@securifocus.com
Dahua Smart Dual Light technológia belépő szintű kamerákban is
Olvasta már?
Dahua Smart Dual Light technológia belépő szintű kamerákban is