Videosec Okos otthon - riasztásjelzés

Smart Home, Smart Alarm, Smart Video

Videosec Okos otthon - riasztásjelzés
A technologiai fejlődésnek köszönhetően változik az ember életmódja. Az automatizált, könnyen kezelhető Okos Megoldások követelményként jelennek meg a modern lakás/iroda/gyár tervezésben, kivitelezésben.

Ezekben a rendszerekben megoldásokat kell adni erősáramú és gyengeáramú feladatokra. A Videosec megoldása egy rendszerbe integrálva kínál megoldásokat erősáramú és gyengeáramú feladatokra. Szenzoraink, riasztásjelzőink, aktuátoraink, kapcsolóink a TuyaSmart mobilapplikáción keresztül paraméterezhetőek. Automatizációk és jelenetparancsok segítségével a legegyszerűbbtől a legösszetettebb vezérlési feladatokra, eszközök közötti kölcsönhatásokra kínálunk megoldást. A TuyaSmart egy dinamikusan fejlődő globális platform, amelyet több világmárka is alkalmaz. Egyaránt elérhető Androidra is és iOS-re is, immár magyar kezelőfelülettel, továbbá integrálható az Amazon, a Google, az Apple és egyéb gyártók hangvezérlést biztosító rendszereivel.
Világítás és más elektromos fogyasztók kapcsolása akár jelenlét vagy egyéb feltételek alapján, világítás, fűtés, redőnyök, videómegfigyelő rendszer vezérlése a riasztásjelző rendszer állapota alapján, vizuális verifikáció, ellenőrzés, napkelte, napnyugta, pillanatnyi időjárás, vagy a megérkezésünk és távozásunk alapján elinduló automatikus folyamatok, csak néhány a rendszerben rejlő rengeteg lehetőség közül. Ezeket tekintsük most át néhány Videosec eszköz példáján keresztül.

Riasztásjelző rendszerünk az AZX-DB11 és AZX-G30 központok köré épül. Mindkét központ alapképessége a riasztás élesítése/hatástalanítása, mozgásérzékelő, nyitásérzékelő, füstérzékelő és egyéb szenzorok RF jelének fogadása, a szenzorban lemerülni készülő elemről történő tájékoztatás. Az AZX-DB11 különleges képessége az ajtócsengő-kezelés, csengődallamokkal, push-üzenettel, az AZX-G30 pedig a push üzenetek mellett GSM átjelzésre is képes mobilhívás vagy SMS-küldés formájában.
A rádiófrekvenciás mozgásérzékelő AZX-P10 és a nyitásérzékelő AZX-D10 is kimagasló elem-élettartammal rendelkezik. Minden szenzorhoz megadhatunk normál, csendes, 24 órás vagy héjvédelmi működést is. A riasztásjelzés élesítése és hatástalanítása történhet mobilapplikációból, de AZX-R10 távirányítóval is. Automatizációkat alkalmazva több központ működését is összehangolhatjuk, szinkronizálva az élesítésüket és hatástalanításukat. Szintén automatizálható a világítás lekapcsolása és a fűtés-szabályozás alkalmazkodása, üdvözlőfény felkapcsolása is. Riasztási eseménykor távoli eszközök ki/be kapcsolása is megoldható.

Az AZX-G30 kezelő menüje magyar nyelvű, akár 90 vezeték nélküli szenzort és 3 vezetékes zónát is csatlakoztathatunk. Élesíteni és hatástalanítani mobilapplikációból, legfeljebb 10 RF távvezérlővel, vagy RFID kulcstartó érintésével tudjuk. Lehetőségünk van a PE-S520 kültéri, napelemes, vezeték nélküli sziréna csatlakoztatására is. SIM kártyát behelyezve SMS-ben vagy hanghívásban is tájékoztatást kaphatunk a riasztási eseményekről. Hívás közben lehetőségünk van élesíteni/hatástalanítani a rendszert, de hanghívásra is válthatunk, a kezelő mikrofonját és hangszóróját alkamazva.

Hamarosan a rendszer többi elemét is bemutatjuk. Kérdéseivel forduljon a Videosec csapatához.
Tagek: okosotthon

Hirdetés
hírdetés
SecuriFocus

A SecuriFocus.com Magyarország első, a biztonságvédelmi szolgáltatások piacára szakosodott online hír- és információs portálja.
www.securifocus.com

SecuriForum

A SecuriForum Biztonságtechnikai és Tűzvédelmi Kiállítás & Konferencia a SecuriFocus Kft. által szervezett rendezvény.
www.securiforum.com

Elérhetőség

SecuriFocus Kft.
1118 Budapest
Nagyszeben u. 24/A
Tel: (30) 942-2789
Email: info@securifocus.com
Ajax vezeték nélküli rendszerek telepítői képzés
Olvasta már?
Ajax vezeték nélküli rendszerek telepítői képzés