Techson nyomkövető PTZ kamerák


Techson nyomkövető PTZ kamerák
Forgalmazó: Power Biztonságtechnika Kft
Gyártó: TechSon


Korábban hírt adtunk már a lézerszemű óriásról - T TCI PS4 P804 IL500 ADM Z37. Ezúttal ennek a terméknek kisebb testvéreit mutatjuk be, a TCI PA4 P504 IH ADM Z30, valamint a TCI PA4 P304 IH AM Z25 képében, így válik teljessé a család.

Ahogyan azt a rendszeres olvasók már tudják, a PS4 P804 a Techson első olyan kamerája, ami autotrack, azaz automatikus objektum követés funkcióval rendelkezik. Ennek köszönhetően a kamera nem csupán az előre beállított pozíciók között képes pásztázni unottan, hanem – megtörve a monotonitást – egy objektum követését is meg tudja valósítani a zoom és a fókusz precízen összehangolt alkalmazásával. Így a kamera előtt történt eseményt az elejétől a végéig követhetjük.

De mi is az az objektum, amit képes követni a PTZ kamera, és mi indítja el ezt a műveletet?

A követett objektum lehet személy, kerékpár, vagy akár autó, hiszen az alakfelismerésnek köszönhetően a kamera képes különbséget tenni ezek között. Az automatikus követésüket pedig kiválthatja egy virtuális vonal átlépése, egy területre belépés/kilépés, vagy az azon belül történő mozgás detektálása. Amennyiben az automatikus követés elindul, az mindaddig folyamatban marad, míg a követett objektum el nem hagyja a kamera látóterét.



Ez a funkció a nem csupán a család legnagyobb kameraházában érhető el, hanem a PA4 P504 és a PA4 P304 kamerák is megkapták ezt a tulajdonságot. Ezáltal kisebb területek lefedése és kisebb költségvetésű telepítések esetén is optimális választás lehet ez a kameracsalád! Lézer IR, vagy Hi-Power LED megvilágítás?

Míg a PS4 P804 kamera lézer megvilágítással rendelkezik, mellyel sötétben akár 500 méter távolságban is részletgazdag képet kaphatunk, addig a két kisebb testvér adaptív Hi-Power LED-et kapott Smart IR technológiával. Alkalmazásukkal éjszaka akár 100 méter távolságra is képesek elvilágítani.



Méretekben és súlyban is nagyot faragtak a nagytestvérből. A nehézsúlyú világbajnok 8,8 kg-mal rendelkezik, amit mindenképp számításba kell venni telepítés előtt. Ehhez képest a közepes méretű <PA4 P504 kamera 3,8 kg, míg a legkisebb PA4 P304 2,1 kg súllyal rendelkezik.




A méretek csökkenése azonban nem jár együtt a felbontás csökkenéssel, hiszen mindhárom kamera képes 4 Mpx felbontású képfeldolgozásra. Ellenben míg a legnagyobb kamera 37-szeres optikai zoommal, addig a közepes kamera 30-szoros optikai zoommal, a legkisebb pedig 25-szörös optikai zoommal rendelkezik.

Forgatási sebességük sem alábecsülendő. A PS4 P804 1 másodperc alatt akár 180° oldalirányú elmozdulásra képes, a két kisebb testvér ez idő alatt 80° megtételét végzi el. Ebből kifolyólag egy teljes körbefordulást 4,5 másodperc alatt hajtanak végre. Egy előre programozott preset meghívása természetesen ennél gyorsabban is megvalósítható, hiszen abban az esetben az elmozdulás sebessége akár 150° / másodperc lehet.

Végül, tekintsük át, milyen csatlakozási lehetőségekkel érhető el a kameracsalád, hiszen az optimális kamera megválasztásához a csatlakozók száma is segítséget nyújthat:



Ha lemaradtál volna a nagytestvér cikkéről, akkor IDE kattintva tudod pótolni.

Hirdetés
hírdetés
SecuriFocus

A SecuriFocus.com Magyarország első, a biztonságvédelmi szolgáltatások piacára szakosodott online hír- és információs portálja.
www.securifocus.com

SecuriForum

A SecuriForum Biztonságtechnikai és Tűzvédelmi Kiállítás & Konferencia a SecuriFocus Kft. által szervezett rendezvény.
www.securiforum.com

Elérhetőség

SecuriFocus Kft.
1118 Budapest
Nagyszeben u. 24/A
Tel: (30) 942-2789
Email: info@securifocus.com
Földfelszíni és drón-detektáló radarok a Zmaxnál
Olvasta már?
Földfelszíni és drón-detektáló radarok a Zmaxnál