150 000 CCTV kamera képanyagához fértek hozzá illetéktelenek


150 000 CCTV kamera képanyagához fértek hozzá illetéktelenek
Iskolák, kórházak, rendőrőrsök és vállalkozások élő képanyagához férkőztek hozzá hackerek a szilikon-völgyi Verkada startup CCTV kamerái védelmi megoldásait kijátszva.

Az elkövetők állítása szerint, a Tesla gyárak és raktárak biztonságáért felelős kamerák közül 222-höz férnek hozzá probléma nélkül. A „projekt” kivitelezését egy nemzetközi hacker csapat vállalta magára. Az „együttműködés” önmagát felfedő tagja (Tillie Kottmann) akként nyilatkozott, hogy a CCTV rendszerek tömeges terjedésére és magas fokú sérülékenységére kívántak akciójukkal rávilágítani. Állítólag semmiféle kifinomult megoldással nem kellett élniük, mindössze egy ún. Super Admin jogosultságot szereztek meg, mellyel hozzáférhetnek a gyártó valamennyi eszközéhez. A Verkada egy állítólagos belső munkatársa szerint, a cég IT biztonsági vezetőjének utasítása alapán a Verkada belső biztonsági szervezete és egy külső szakértő vállalkozás dolgozik a helyzet súlyosságának felmérésén és a probléma elhárításán. Természetesen, az illetékes hatóságokat is értesítették, megkezdték ügyfeleik informálását és felállítottak egy vészhelyzeti információs telefonvonalat a beérkező kérdések megválaszolására.

Forrás: Bloomberg

Hirdetés
hírdetés
SecuriFocus

A SecuriFocus.com Magyarország első, a biztonságvédelmi szolgáltatások piacára szakosodott online hír- és információs portálja.
www.securifocus.com

SecuriForum

A SecuriForum Biztonságtechnikai és Tűzvédelmi Kiállítás & Konferencia a SecuriFocus Kft. által szervezett rendezvény.
www.securiforum.com

Elérhetőség

SecuriFocus Kft.
1118 Budapest
Nagyszeben u. 24/A
Tel: (30) 942-2789
Email: info@securifocus.com
Az iPhone, mint céges belépőkártya
Olvasta már?
Az iPhone, mint céges belépőkártya