A Bosch behatolásjelző megoldása szenzoros adatfúziós technológiával biztosít egy UNESCO világörökségi helyszínt


A Bosch behatolásjelző megoldása szenzoros adatfúziós technológiával biztosít egy UNESCO világörökségi helyszínt
Az intelligens detektorok megvédik az évezredes kínai agyagharcosokat a lopásoktól és a rongálódástól.

  • Értékes kulturális műtárgyak, amelyeket több száz TriTech mozgásérzékelő véd, passzív infravörös      érzékelővel (PIR) és mikrohullámú Doppler radarészlelési technológiával
  • A mennyezet- és faldetektorok intelligens szenzoradat-fúziós algoritmusa megakadályozza a téves      riasztásokat és pontosan reagál az illetéktelen behatolásokra
  • Riasztás esetén a rendszer kevesebb, mint két másodperc alatt értesíti a helyszíni biztonsági személyzetet
  • Ez a biztonsági technológiának köszönhetően nem töri meg a látogatói élményt üvegfalak vagy más      védőkorlátokkal

    A Bosch Building Technologies átfogó behatolásjelző rendszert telepített Kína egyik leglátogatottabb kulturális helyszínén: a Hszian városában található Qin Shihuangdi mauzóleumhoz. Az UNESCO Világörökség része a 2000 éves világhírű agyaghadsereg, amely Kína első császárának sírját őrzi. Több száz TriTech mozgásérzékelőt telepítettek, hogy megvédjék a 16 300 négyzetméteres múzeumot a lopásoktól és károktól. Ezek a detektorok kiszűrik a költséges és időigényes téves riasztásokat a kihívást jelentő környezeti feltételek mellett, miközben biztosítják a valós riasztások észlelésének megbízhatóságát. A rendkívül hatékony behatolásjelző rendszernek köszönhetően - amely kevesebb, mint két másodperc alatt észleli és jelzi a biztosított területre történő illetéktelen behatolást - a múzeum teljes mértékben eltekinthet a fizikai védőkorlátoktól, például az üvegfalaktól, lehetővé téve a látogatók számára, hogy közvetlenül találkozhassanak az agyag hősökkel.

    „A Boschsal való együttműködés kiválóan prezentálja a történelmi épületek modern védelmét. A Bosch behatolásjelző rendszerek növelik az egyedi történelmi helyek biztonsági szintjét”- mondja Ren Xuxin, a Xi'an Terracotta Warriors és a Horses Pit Security Upgrade Project projektmenedzsere.

    Ezeréves harcosok a csúcstechnika oltalma alatt

    A falra szerelhető TriTech mozgásérzékelők védik azokat a mélyedéseket, ahol a terrakotta harcosok találhatók. Ezek a mélyedések nagy mennyiségű szálló port tartalmaznak, amelyek téves riasztásokat okozhatnak, az egyes robusztus érzékelők intelligens szenzoradat-fúziós algoritmusa PIR-érzékelővel és mikrohullámú Doppler-radarral ellenőrzi a lehetséges riasztásokat, hogy konzisztens eredményt kapjon. A védendő területet így felülről is védik a mennyezetre szerelt TriTech mozgásérzékelők. Ezek az érzékelők 4,8 méterre vannak a múzeum padlója felett, mégis pontosan és megbízhatóan működnek. Több mint két méterrel lépik túl a szokásos mennyezeti érzékelők hatótávolságát. Valós riasztás esetén a Bosch G-sorozatú központja kevesebb, mint két másodperc alatt riasztást küld a kiváltott detektor helyéről, a vezérlő helyiség biztonsági csapatának, akik a videorendszernek köszönhetően élő képeket használnak, hogy ellenőrizzék a jelzést. A legtöbb esetben a turisták váltanak ki riasztást, amikor belépnek a védett területre, hogy felvegyék a véletlenül a gödörbe esett kameráikat vagy okostelefonjaikat. Eközben fennáll a felbecsülhetetlen értékű terrakotta harcosok károsodásának veszélye is. De a rendszer készen áll a valódi bűnözők okozta támadásokra is.

    A TriTech mozgásérzékelők éjjel-nappal védelmet nyújtanak a múzeum számára, amelyet naponta több ezer kultúra kedvelő látogat meg. Diszkrét kialakításuknak köszönhetően a detektorok nem feltűnők, így nem zavarják meg a múzeumi élményt. A múzeumüzemeltető követelménylistájának megfelelően a behatolásjelző rendszer nemcsak a múzeumot védi, beleértve annak kerületét, valamint a mauzóleum látogatóterületeit, hanem a jelenleg személyzet nélküli raktárban tárolt kulturális kincseket is.

    Hirdetés
    hírdetés
    SecuriFocus

    A SecuriFocus.com Magyarország első, a biztonságvédelmi szolgáltatások piacára szakosodott online hír- és információs portálja.
    www.securifocus.com

    SecuriForum

    A SecuriForum Biztonságtechnikai és Tűzvédelmi Kiállítás & Konferencia a SecuriFocus Kft. által szervezett rendezvény.
    www.securiforum.com

    Elérhetőség

    SecuriFocus Kft.
    1118 Budapest
    Nagyszeben u. 24/A
    Tel: (30) 942-2789
    Email: info@securifocus.com
    Ossia DVR v1.4.0 update
    Olvasta már?
    Ossia DVR v1.4.0 update