Beléptető rendszerek összehasonlítása 31 szempont szerint


Beléptető rendszerek összehasonlítása 31 szempont szerint
A táblázatban tizenegy különböző rendszer típus, harmincegy szempont szerint kerül összehasonlításra funkcionalitás szerint. A táblázat nem az azonosítók szerinti összehasonlítást tartalmazza. A táblázatban olyan szempontok szerepelnek, melyek egy adott rendszerre átlagosan jellemzőek.

Amennyiben megszületett a döntés a beléptető rendszer beruházásáról, úgy ez a TÁBLÁZAT egy nagyszerű segítség a megfelelő beléptető rendszer típus kiválasztásához.


A táblázatban szereplő rendszerek rövid ismertetése:

1. Felhő alapú IoT beléptető M2M kommunikációval: A vezérlők M2M kommunikációval rendelkeznek, nincs szükség helyi infrastruktúra kiépítésére, több telephely együttes kezelése és mozgó járművek online bevonása lehetővé válik. A szervereket és szoftvereket egy távoli szolgáltató üzemelteti.

2. Felhő alapú beléptető: IP alapú beléptető eszközök LAN hálózatra való kötése. A szervereket és szoftvereket egy távoli szolgáltató üzemelteti.

3. Online beléptető internet eléréssel: A beléptető rendszer interneten keresztül elérhetővé válik, általában egy biztonságos VPN kapcsolaton keresztül. A rendszer nem távoli elérésre és menedzselésre lett kitalálva, folyamatos karbantartással és felügyelettel működőképes.

4. Online beléptető: Helyi számítógépről egy gyártói szoftver segítségével programozható. A vezérlők és az olvasók saját buszhálózaton (pl. rs485) vagy belső IP hálózaton vannak összekötve egy számítógéppel, de nincs internetes elérés, távolról a rendszer nem menedzselhető.

5. Szállodai offline beléptető: Általában a kártya hordozza az információt, vagyis a kártyára írják a nyitási jogosultságokat a recepción a szállodai szoftverrel. A zárak gyártói eszközökkel saját kábellel is programozhatóak. A kártya is hordozhat olyan információt, amivel a zárakat át lehet programozni, Update on Card rendszer.

6. Helyi számítógéphez köthető offline beléptető: már USB port csatlakozás is rendelkezésre áll, így számítógép is hozzáköthető az olvasókhoz. Továbbra is kártyával kell jogosultságot írni, sok esetben nincs log. idő.

7. Stand Alone / offline: A programozás mesterkártyával történik. A felprogramozott kártyákat egyenként nem lehet törölni, kivéve, ha minden kártyának van egy párja (shadow kártya). Ennek a rendszernek vannak továbbfejlesztett változatai, így kártya kiadás, vagy törlés már távirányítóval, vagy USB kábellel összekötött számítógéppel is lehetséges. Sok esetben belépési idő nem olvasható ki.

8. Elektronikus főkulcsrendszer: A mechanikus főkulcsrendszer elektronikus chip-el van ellátva, így utólag kiolvasható, hogy ki-mikor-hol használta a zárat.

9. Elektromechanikus főkulcsrendszer: Az összes zár és kulcs megtartja mechanikus tulajdonságait, de a kiválasztott zárak és kulcsok elektronikus tulajdonságokkal egészülnek ki. Utólag kiolvasható, hogy ki-mikor-hol használta a zárat.

10. Főkulcsrendszer: Mechanikus zárak, lakatok, szekrényzárak egy rendszerben való felhasználása. Nyitás a kiosztott jogosultságok alapján. A mechanikus kulcs felülbírálhatja az elektronikus beléptető rendszert.

11. Mechanikus zár: mechanikus zár, lakat, szekrényzár a hozzá tartozó kulcsokkal. Minden kulcs csak a saját zárát nyitja. A mechanikus kulcs felülbírálhatja az elektronikus beléptető rendszert.

További egyeztetés miatt vegye fel a kapcsolatot a beléptető rendszer gyártójával.
Tagek: beléptető

Hirdetés
hírdetés
SecuriFocus

A SecuriFocus.com Magyarország első, a biztonságvédelmi szolgáltatások piacára szakosodott online hír- és információs portálja.
www.securifocus.com

SecuriForum

A SecuriForum Biztonságtechnikai és Tűzvédelmi Kiállítás & Konferencia a SecuriFocus Kft. által szervezett rendezvény.
www.securiforum.com

Elérhetőség

SecuriFocus Kft.
1118 Budapest
Nagyszeben u. 24/A
Tel: (30) 942-2789
Email: info@securifocus.com
Újdonság a SATEL kínálatában
Olvasta már?
Újdonság a SATEL kínálatában