Videosec okos otthon – termosztátok és fűtésvezérlés

Smart Home, Smart Alarm, Smart Video

Videosec okos otthon – termosztátok és fűtésvezérlés
A technológiai fejlődésnek köszönhetően változik az ember életmódja. Az automatizált, könnyen kezelhető Okos Megoldások követelményként jelennek meg a modern lakás/iroda/gyár tervezésben, kivitelezésben.

Ezekben a rendszerekben megoldásokat kell adni erősáramú és gyengeáramú feladatokra. A Videosec megoldása egy rendszerbe integrálva kínál megoldásokat erősáramú és gyengeáramú feladatokra. Szenzoraink, riasztásjelzőink, aktuátoraink, kapcsolóink a TuyaSmart mobilapplikáción keresztül paraméterezhetőek. Automatizációk és jelenetparancsok segítségével a legegyszerűbbtől a legösszetettebb vezérlési feladatokra, eszközök közötti kölcsönhatásokra kínálunk megoldást. A TuyaSmart egy dinamikusan fejlődő globális platform, amelyet több világmárka is alkalmaz. Egyaránt elérhető Androidra is és iOS-re is, immár magyar kezelőfelülettel, továbbá integrálható az Amazon, a Google, az Apple és egyéb gyártók hangvezérlést biztosító rendszereivel. Világítás és más elektromos fogyasztók kapcsolása akár jelenlét vagy egyéb feltételek alapján, világítás, fűtés, redőnyök, videómegfigyelő rendszer vezérlése a riasztásjelző rendszer állapota alapján, vizuális verifikáció, ellenőrzés, napkelte, napnyugta, pillanatnyi időjárás, vagy a megérkezésünk és távozásunk alapján elinduló automatikus folyamatok, csak néhány a rendszerben rejlő rengeteg lehetőség közül. Ezeket tekintsük most át néhány Videosec eszköz példáján keresztül.

A Videosec kínálatában egyaránt találunk WiFi és Zigbee csatlakoztatású termosztátokat, valamint a végrehajtás vezérléséhez szükséges szelepeket és szelepvezérlőket. Ezek segítségével a legkisebb, egytermosztátos garzontól a többtíz fűtőkörös, padlófűtésekig és a többemeletes, sokradiátoros rendszerekig bárminek a vezérlését megvalósíthatjuk. A felhasználhatóság nem ér véget a lakótérben, fagyveszélynek kitett helyek, vízmelegítő puffertartályok, medencék, kertészeti melegházak egyaránt automatizálhatóak, ellenőrizhetőek, távolról vezérelhető rendszerré tehetőek. Az automatizációk lehetővé teszik egyfelől a beállított hőmérséklet módosítását más események hatására (például, ablaknyitás-érzékelő jelére a fűtés lekapcsol, vagy a riasztó élesítésekor minden termosztátunk alacsonyabb hőmérsékletre vált), másfelől a fűtéssel csak részben, vagy nem összefüggő eseményeket is beindíthatnak (például redőnyök leengedése, vagy kertészeti melegház szellőztetése bizonyos hőmérséklet felett).

A THY08WW-WiFi és THY08BW-WiFi szobatermosztátok két kapcsolt fázis, és egy szárazkontaktus kivezetéssel rendelkeznek. Mivel az NO és NC kapcsolt fázis kivezetések egymással ellentétesen aktívak, így ugyanannak a termosztátnak az NC jeléről a hűtést, illetve a klímát tudjuk vezérelni, miközben az NO a beállítottól alacsonyabb hőmérséklet esetén a fűtés megfelelő szelepjét aktiválja. A szárazkontaktus pedig a kazán felé közvetíti a fűtési igényt.



A THY08-2WE-WiFi és THY08-2WE-ZB termosztátok akár 3kW-tal is terhelhetőek és külső NTC hőérzékelőt csatlakoztathatunk hozzájuk. A Zigbee csatlakoztatás lehetőséget biztosít a kazán vezérlőjelének vezeték nélküli továbbítására (például egy KRC702-Z relémodul felé), automatizációkkal így egyszerűen kötegelhetjük több helyiség fűtésvezérlését.

A THY02TP-WiFi fali dugalj termosztátot leggyakrabban utólagos fűtés-okosításhoz alkalmazhatjuk, illetve melléképületek fagymentesítéséhez.

A THY369 radiátorszelep-vezérlő szabványos M30 radiátorszelepekre rögzíthető, az előzőekben felsorolt termosztátokkal megegyező kezelőfelületű TUYA-eszközként. Zigbee kapcsolatán keresztül a feltanítható automatizációknak csak a fantázia szab határt. A közvetett ablaknyitás-érzékelés segítségével a hirtelen hőmérsékletváltozás hatására beállításainktól függően képes lekapcsolni a fűtést.

Felmerülő kérdéseivel forduljon a Videosec csapatához.
Tagek: okosotthon

Hirdetés
hírdetés
SecuriFocus

A SecuriFocus.com Magyarország első, a biztonságvédelmi szolgáltatások piacára szakosodott online hír- és információs portálja.
www.securifocus.com

SecuriForum

A SecuriForum Biztonságtechnikai és Tűzvédelmi Kiállítás & Konferencia a SecuriFocus Kft. által szervezett rendezvény.
www.securiforum.com

Elérhetőség

SecuriFocus Kft.
1118 Budapest
Nagyszeben u. 24/A
Tel: (30) 942-2789
Email: info@securifocus.com
SPS MID3000RTI 1.0: az online kettős konverzió bajnoka
Olvasta már?
SPS MID3000RTI 1.0: az online kettős konverzió bajnoka