Ütőképes PoE megoldások a Powertől


Ütőképes PoE megoldások a Powertől
Mi is az a Hi PoE?

A Hi PoE jelenleg a legnagyobb teljesítményt nyújtó PoE szabványnak a megnevezése, még PoE++ és IEEE802.3bt néven is ismerős lehet.

A Power over Ethernet (PoE) 2003-as bevezetése óta az energiaellátási képessége drámaian megnőtt az eredeti 15,4 wattról 30 wattra, de a kivitelezőknek, felhasználóknak még mindig többre volt szükségük az eszközeik működtetéséhez.
A PoE specifikáció új módosítása, az IEEE 802.3bt, megoldja ezt a problémát azáltal, hogy akár 60 wattot (és egyes eszközök esetében, akár 90 wattot is) képes leadni. Az elmúlt években megnőtt az igény az Ethernet-hez csatlakoztatott eszközök, például az értékesítési helyeken lévő (POS) terminálok, az IEEE 802.11ac és főként az IEEE 802.11ax (WiFi 6 más néven) hozzáférési pontok és a hálózati LED világítások támogatására.

Ezeknek az eszközöknek a megtáplálására és stabil működésükhöz, már nem volt elég a régebbi szabvány nyújtotta energia mennyiség.

A következő táblázat megmutatja a különbségeket a PoE szabványok között.Amire érdemes odafigyelni, hogy a kliens (PD/Powered Device) a switchtől (PS/Power Source) kapott teljesítményt teljes egészében nem képes felvenni, pl: 100W kiadott teljesítményből max. 71W fog jutni a megtáplált eszközre, amit képes felhasználni.

Másik amire érdemes odafigyelni, hogy ekkora teljesítmény mellett nem elenyésző mennyiségű hő is termelődik, ezért mindenképpen az átlagosnál nagyobb kábelcsatorna szükséges és magasabb hőtűrő, Cat6/Cat6A kábelezést kell használni!A TechSon Advanced switch termék paletta új tagja a Techson TCS AMHP4 2MU 6 portos Hi PoE switch, ami az 1-4 portokon nagyobb, 1 porton 90W teljesítményt biztosít.
Kiválóan alkalmazható olyan telepítéseknél, ahol van olyan végberendezés, ami a szokásostól magasabb PoE tápigénnyel rendelkezik.

A TechSon Advanced switch termék paletta szintén új tagja a Techson TCS AMHP8 2MU 10 portos Hi PoE switch, ami az 1-4 portokon nagyobb, 1 porton 90W teljesítményt biztosít.
Kiválóan alkalmazható olyan telepítéseknél, ahol van olyan végberendezés, ami a szokásostól magasabb PoE tápigénnyel rendelkezik.

Paraméterek, közös funkciók:
 • + 2 db uplink port
 • af/at/bt PoE támogatás
 • tartós fém burkolat
 • AI Smart funkciók

 • Az AI Smart funkciók zéró konfigurálást igényelnek, mivel egyetlen DIP kapcsoló beállításával aktiválhatók:
 • AI VLAN mód, port izoláció
 • AI Extend mód, 250m extend adat + PoE
 • AI PoE mód, watchdog funkció
 • AI QoS mód, forgalom szabályozás

 • A kábelrengetegben gyakran nem lehet eligazodni és ha még jelölések sincsenek a kábeleken az könnyen kárt okozhat a csatlakoztatott hálózati eszközökben vagy akár egy laptopban/PC-ben is.
  A passzív tápfeladók és PoE passtrough képes eszközök nagy népszerűségnek örvendenek, mert így akár kettő eszköz tápellátása is biztosított lehet egyszerre, külön tápegység használata nélkül.

  Miért lenne ez veszélyes?
  A nevében van a válasz, azért, mert passzív, a kapott bemeneti feszültséget teljes mértékben továbbítja a csatlakoztatott eszköz felé, abban az esetben is, ha a készülék nem igényel tápellátást!  A szabványos PoE képes switch, tápfeladó a teljes feszültség átadása előtt teszteli és ellenőrzi, hogy a csatlakoztatott eszköz igényel -e tápellátást, ha nem, akkor az aktív PoE switch, tápfeladó nem ad energiát, megakadályozva a nem PoE eszköz esetleges károsodását.
  A tápegység teljes mértékben megfelel a IEEE802.3af/at/bt szabványnak, így használható IP kamerák tápellátásához.

  Paraméterek:
 • gigabites sebesség
 • af/at/bt PoE támogatás
 • túlfeszültségvédelem
 • maximális kimeneti teljesítmény 75W • Tagek: vidotechnika

  Hirdetés
  hírdetés
  SecuriFocus

  A SecuriFocus.com Magyarország első, a biztonságvédelmi szolgáltatások piacára szakosodott online hír- és információs portálja.
  www.securifocus.com

  SecuriForum

  A SecuriForum Biztonságtechnikai és Tűzvédelmi Kiállítás & Konferencia a SecuriFocus Kft. által szervezett rendezvény.
  www.securiforum.com

  Elérhetőség

  SecuriFocus Kft.
  1118 Budapest
  Nagyszeben u. 24/A
  Tel: (30) 515-3500
  Email: info@securifocus.com
  Éjszaka is színes kép elérhető áron
  Olvasta már?
  Éjszaka is színes kép elérhető áron